fbpx

Тези жени са не само известни, но и умни

Много хора подценяват интелекта на звездите, но се оказва, че едни от най-популярните актриси, певици и модели всъщност са и много умни. Натали Портман например е завършила психология в „Харвард“, докато Синди Крауфорд е учила инженерна химия. Ето и 8 жени в Холивуд, които са не само талантливи в своите професии, но също така и умни.

Ема Уотсън

През май 2014 звездата от „Хари Потър“ завърши университета „Браун“, от който получи бакалавърска степен по английска литература. Тя също така е учила в Оксфорд, а през 2014 стана и посланик на добра воля на ООН.

Синди Крауфорд

Един от най-известните модели в света е учила инженерна химия със стипендия в университета „Нортуестърн“. Синди, която е завършила като лауреат на гимназията си, е подписала първия си моден договор през 1984 година. Първоначално е използвала парите, за да следва в университет, но по-късно прекъсва, за да преследва кариерата на модел.

Натали Портман

Звездата от „Черният лебед“ има бакалавърска степен от „Харвард“ и е завършила курсове в университета Hebrew в Йерусалим. Тя е посещавала „Харвард“ като Натали Хершлаг, както е истинското й име, за да запази анонимност, но професорите й бързо забелязали, че е изключителна студентка. Актрисата говори 6 езика и 2 пъти нейни статии са били публикувани в научни журнали. Както каза преди време пред New York Post: „Предпочитам да бъда умна, отколкото филмова звезда“.

Ева Лонгория

Преди да започне да играе и да продуцира, Лонгория получава бакалавърска степен по кинезиология от Университета в Южен Тексас. По-късно тя се връща в училище, за да стане магистър по чикано науки в Калифорнийския университет през 2013. „Човек никога не е прекалено стар или прекалено зает, за да продължи образованието си!“, каза звездата от „Отчаяни съпруги“ при получаването на дипломата си.

Лиса Кудроу

Актрисата е завършила колежа „Васар“ със степен по биология, след което започва да работи с баща си, който е известен специалист по главоболието. 6 месеца след завършването тя изостава ученето, за да преследва кариера в киното. Лиса придобива слава като Фийби в хитовия сериал „Приятели“.

Маги Гиленхал

Актрисата е учила в Колумбийския университет източни религии и английска литература. Именно там тя се запалва по актьорството.

Кейт Бекинсейл

Актрисата винаги е обичала много да чете. През тийнейджърските си години два пъти печели конкурса за млади писатели на W. H. Smith – веднъж за три свои разказа и веднъж за три стихотворения. Бекинсейл учи френска и руска литература в „Ню Колидж“, Оксфордския университет, но не го завършва заради кариерата си. Тя все още говори отлично френски, руски и немски.

Джина Дейвис

Носителката на „Оскар“ има бакалавърска степен по изящни изкуства от Бостънския университет. Тя е член на Менса и се счита, че има IQ резултат „в рамките на горните два процента от общото население.“ През 2009 година получава почетна докторска степен заради работата на Института й, който провежда ежегодни изследвания в масовите медии, свързани с половете.

Текст:iwoman.bg

Close