fbpx

Тези десет неща ще ви помогнат да бъдете по-харесвана личност

Развивайте позитивно отношение и оставете другите да го усетят. Харесваните хора не се поддават на изкушението на цинизма, избират позитивното отношение и имат добра репутация.

Винаги говорете с приятелски, дисциплиниран тон. Ако искате да бъдете харесван човек, говорете приятелски, с обрана емоция и дисциплиниран, спокоен тон.

Внимавайте, когато някой ви говори. Ако искате да бъдете харесвана личност, не е добра идея да използвате разговора, за да водите монолог и да поучавате събеседника си. Този подход храни егото, но не създава приятелства. Използвайте разговорите като възможност да научите повече за другия и за себе си – тренирайте концентрацията си и се опитайте да не слушате избирателно. Дръжте се така, сякаш това, което човекът ви говори, е най-важното нещо в момента и за вас.

Поддържайте емоционална хигиена и запазвайте самообладание. Никой не обича хора, които прекаляват с емоциите. Това създава лошо впечатление за неуравновесеност. В повечето случаи да замълчиш, е доста по-ефикасно, отколкото да излееш емоциите си.

Бъдете търпеливи. Харесваните хора внимателно преценяват момента, в който да се изкажат, и чудесно знаят, че това е предимство пред нетърпението.

Отгледайте отворено съзнание и се избавете от предразсъдъците. Хората, които се заобикалят само със себеподобни, пропускат шанса не само за личностно развитие, но и за такова в кариерите си. Харесваните хора не се притесняват да комуникират с различни хора, те добре разбират колко обогатяващо е това.

Усмихвайте се, когато говорите с другите. В спора усмивката винаги обезоръжава събеседника и го кара да свали гарда. В общуването усмихнатият човек е далеч по-привлекателен от намусения, не избирайте второто.

Приемете, че не всички мисли, които имате, трябва да бъдат извадени на бял свят. Това е трудно, но харесваните хора са напълно наясно с това, че не си заслужава да обиждаме другите, като изказваме на всяка цена мнение, дори и то да е правилно. Отново поведение, хранещо егото, но не и отношенията между хората. Понякога мълчанието е злато.

Ангажирайте се в поне едно добро дело на ден и не отлагайте. Най-харесваните хора помагат, без да очакват нищо в замяна, и никога не отлагат. Отлагането издава страх от предприемане на действие – особено лош сигнал за останалите и в работата, и в личния живот.

Учете уроци от грешките си и не се страхувайте от градивна критика. Всички уважават хора, които са станали по-мъдри след научените от грешките уроци. Освен това харесваните хора не се преструват, че са харесвани. Те са харесвани, защото се държат по определен начин и имат определена репутация. Наясно са, че имат нужда от „огледало” в лицето на верен приятел, защото той не би им спестил критика, от която те могат да се възползват.

Close