fbpx

РАЗГЪРНИ СВОЯТА ЖЕНСТВЕНОСТ

Векове наред гейши, хетери и куртизанки са покорявали сърцата на велики мъже, след като са били посветени в женски тайни, предавани от поколение на поколение. Познанието съдържа по малко от всичко – психология, езотерика, митология, приказки, практики, изкуство. Истината е, че всяка жена може да „активира“ женската си същност, да бъде магнетична и да управлява живота си с лекота.

Ключът е в думата „активирам“ – тя загатва, че жените притежават всичко необходимо по рождение, трябва само да разгърнат потенциала си. Това изкуство се учи с години и усърдие, някои съвети са приложими за съвременния свят, други не. Но нека да тръгнем по дългия път като направим десет стъпки. Поднасям ви ги по форма на съвсем практични съвети.

1. Нека най- после да спрем да се доказваме, дори пред себе си. Да спрем да сме зависими от чуждото мнение и идеали, да забравим за перфекционизма. Когато се преуморяваме, за да успеем – било то в бизнеса, майчинството, това да сме идеални съпруги или най – добри във фитнеса, да се замислим първо дали желаем този успех, какво ще ни донесе той и дали е в синхрон с ценностите на сърцето ни.

2. Да подбираме дрехите и храната според собствения си вкус, да не се подчиняваме сляпо на мнението на авторитети, диетолози, приятели и медии. Да обличаме само дрехи в които се чувстваме женствени и красиви, да спрем да робуваме на модни тенденции.

3. Да четем книги и да гледаме филми, които ни вдъхновяват и ни дават сила. От безсмислените риалити и толк шоута и часовете, прекарани пред телевизора и в интернет, буквално затъпяваме! Това се отразява и на излъчването ни.

4. Да имаме ясна визия за бъдещето, но и да умеем да се изправим през празнотата и нищото, когато мечтата ни се провали. Да съзнаваме, че ще се появи нова цел и да имаме търпение да я дочакаме. И в лоши, но и в хубави моменти да знаем, че „и това ще мине“.

5. Да спрем да клюкарим и да водим лишени от смисъл разговори, да спрем да о(б)съждаме хората. Това само черпи от жизнената ни енергия и ни отдалечава от истинската ни същност.

6. Да спрем да се сравняваме и да опознаем собствените си силни и слаби страни. Да не забравяме, че всяка има уникален път. Ако сме родена танцьорка, едва ли ще станем невероятен лекар. Да развиваме нашите таланти.

7. Да се научим да се разделяме – с вещи, с хора. Някои от тях ни дават сили, други ни ги отнемат. Можем да сме в плен дори на ненужен навик. Без раздяла със старото, новото не може да дойде в живота ни. Изгодното и кичът нямат място в живота ни, той е за истинското.

8. Да спрем да спасяваме хората, включително деца и родители. Да ги оставим да се опарят и да получат уроците си. В това е мъдростта, не в поучаването!

9. Да приемем сянката си, независимо как ще я наречем. Гневът, тъгата, екстазът, вълнението, агресията също са част от нас, ние сме хора, а не ангели. Усилието да си изградим фалшив образ на винаги мила и усмихната жена много изморява.

10. Да се научим да различаваме желанията на сърцето си от наложените ни желания – от родителите, обществото или от собствения ни логичен ум.

Важно е да постоянствате, дори да не успявате всеки път!

Вижте повече за Ирина Вълчева-Кръстева и още статии от нея

Close