fbpx

ПРОСТИ И ЗАБРАВИ: КАК ДА ИЗЛЕКУВАТЕ СЪРЦЕТО СИ СЛЕД РАЗДЯЛА?

Много мога да ви разказвам за темата за преодоляване на раздялата. Но има някои цитати по темата, които са казани от хора неспециалисти, но са толкова истински и неподправени, изживени и почувствани, че няма какво да допълня. Тези думи по перфектен начин предават опита.

И не е важно каква музика е в слушалките ви, или дали по няколко пъти на ден не се изкушавате да му/й се обадите, също и по колко пъти препрочитате последния му СМС.

Ако наскоро сте преживели раздяла, не ви е комфортно, факт. Но е важно да успеете да съхраните вътрешната си емоционална хармония, да запазите усмивката си и да продължите напред. Подбрах няколко цитата, които са идеални за моментите, в които ви се струва, че животът ви е безнадежден и в мислите ви цари хаос. Тези думи ще разсеят страданията ви и ще ви помогнат да разберете защо отношенията ви са били изчерпани.

#1. Муджи или Антъни Пол Му-Янг, духовен учител от Северна Америка.

Не сте длъжни да разбирате когото и да било. Не сте паяк. Тази реакция се случва във вас, защото имате чувството, че не сте достоен за другия човек. Това не е много добра почва за начало на отношения и на връзка, тъй като не можете още от началото да бъдете силни и уверени в себе си. Ревността във връзката не работи, тя се нуждае от свобода. Връзката има нужда от вътрешна увереност, чистота и мъдрост. Не действат отношения от типа „виж аз колко много ти дадох, а ти на мен в замяна какво ми даде?“ Това не е финансова схема. Отношенията трябва да бъдат нещо прекрасно, за да ги потискате с усилия.

#2. Хорхе Букай, аржентински психотерапевт, който обяснява защо през цялото време търсим някой

Много хора си търсят човек за двойка, защото си мислят, че така ще разрешат проблемите си. Те наивно вярват, че любовните отношения ще ги изкарат от скуката, от тъгата, от загубата на смисъл в живота. Те се надяват, че партньорът им ще запълни празнотата в живота им. Колко груба заблуда е това! Когато избираме партньор, възлагайки му подобни надежди, в крайна сметка не можем да избягаме от омразата към човека, който не е оправдал нашите очаквания.

#3. Кортни Мартин, американски активист и феминист, която умее да запалва искрата у всеки.

Знаете ли какво наистина е секси? Чувството за хумор. Вкусът към приключения. Вътрешният свят. Бедра, които искате да хванете. Откритостта. Увереността. Скромността. Здравия апетит. Интуицията. Непосредствеността. Находчивостта. Мръсните думи, които произнася на пръв поглед невинно момиче. С други думи – жена, която осъзнава колко е прекрасна.“

#4. Джоан Роулинг, автор на романа „Хари Потър“

Миналото е твърде тежко за този, който го носи винаги със себе си. Понякога е добре да забравите за него заради бъдещето си.“

#5. Лев Толстой, руски класик от 19 век, вегетарианец, в дневника си е написал.

Една от най-обикновените заблуди е тази какво хората смятат за добро, за зло, за глупаво и за умно. Човекът живее и в него съществуват всички възможности той да бъде глупав и да стане умен, да бъде зъл и да стане добър. И обратно. В това е величието на човек. Вие сте осъдени, но вече не сте този човек, вече сте друг.“

#6. Тит Нат Хан, дзен учител от Виетнам, основател на френския център за медитация Plum Village – той кратко и ясно е формулирал причината за всички нещастия: „Страданията – това е нашето грешно разбиране за живота!“

#7. И нещо от мен: новата хармонична партньорска връзка не може да бъде създадена до момента, в който не приключи напълно старата. А старата може да бъде считана за напълно завършена, ако вече нищо не ви „боли“, ако вече нямате надежда, че отношенията може да бъдат възстановени, нямате претенции и упреци към партньора си.

magiangelova.bg

Close