fbpx

През 2018 не се връщай при този, който разби сърцето ти

През 2018 не се връщай при този, който разби сърцето ти. Този, когото си мислеше, че никога няма да спреш да обичаш. Този, който си тръгна. Този, когото след всичкото това време не можеш да забравиш.

Не е лесно да преодолееш някого. Инстинктивно знаеш по-добре от всеки друг колко сте били несъвместими и колко токсичен е този човек за теб. Знаеш, че е безсмислено да се опитваш да съживяваш връзка, която е стигнала до самия си край.

На теория знаеш всичко това, но на практика не става точно така.

И все пак, колкото и да те боли и да не виждаш светлина в тунела, опитай се да разбереш колко път си изминала оттогава. Постарай се да осмислиш вредите, които той ти е нанесъл. Осъзнай колко силна си всъщност и как тази сила те изгражда отвътре.

За това време си оцеляла без него и си се научила да живееш и дишаш без него. Превърнала си травмата си в уроци, които ти позволяват да живееш по най-добрия възможен начин. Започнала си да култивираш обич към себе си и си изпълнила живота си с позитивност и хора, които ти носят радост. Оцеляла си след загуба, която те е съсипала.

Затова в навечерието на новата година си обещай да не се връщаш при този, който е разбил сърцето ти.

Обещай си да постъпиш правилно, без значение колко е трудно. Кажи си, че няма да повтаряш стари грешки. Спомни си, че имаш ангажимент към себе си – да избираш нещата, които са добри за теб и те правят щастлива.


През новата година забрави всичките си предишни любови и връзки. Излекувай разбитото си сърце с непоколебим оптимизъм и обич към себе си. Изтрий всичко, което те е ограничавало и ти е пречело да живееш живота, който заслужаваш. Обещай си да си дадеш шанс. Потопи се в нещата, които обичаш и правиш със страст. Действай спонтанно и следвай сърцето си.Поемай рискове и си позволявай да се влюбваш безразсъдно.

Колкото и да се изкушаваш да се върнеш при него и да се самозаблуждаваш, че той се е променил, трябва да си наложиш да го видиш такъв, какъвто е и да приемеш загубата му. Когато отговаряш на съобщенията му, отваряш стари рани и се връщаш обратно към всички страдания, които ти е причинил.

През новата година живей за мига и цени малките неща и близките си хора, вместо да се сравняваш с другите. Приеми, че щастието е процес и се изгражда ден след ден. Успокой тревогите си с дълбоката вяра, че си на прав път и той ще те изведе там, където искаш да бъдеш. Дай си шанс и повярвай, че можеш да постигнеш всичко, което пожелаеш. Освободи се от оковите на миналото и не му позволявай да те зароби отново.

Защото знаеш, че животът е много повече от едно разбито сърце. Има толкова повече неща, които си заслужават, от един-единствен човек. Когато отвориш очите си и видиш безкрайните възможности, които ти се предлагат, ще разбереш, че те очаква най-хубавата ти година – без него.

 

Текст:iwoman.bg

Close