fbpx

Потвърдено: Бащата на певицата Тита е сред задържаните при спецакцията в НОИ

Над 10 души са задържани до момента, сред тях и шефът на НОИ-Силистра, съобщи на брифинг в Бургас главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По данни от сайта на НОИ директор на териториалното поделение в Силистра е Милен Пенчев, баща на тийн-сензацията Тита.

Главният секретар на МВР е в Бургас за отчитане дейността на областната дирекция на МВР за 2018 година. Утре ще стане ясно на кои от задържаните ще бъдат повдигнати обвинения. Главен комисар Иванов отказа повече подробности, тъй като в момента акцията продължава. Той уточни, че това не е спонтанна акция, разработката е стартирала отдавна.

Проверяват бащата на тийн-сензацията Тита при спецакция в НОИ

По-рано в интервю за националната телевизия зам.-главният прокурор Иван Гешев обясни каква е била разбитата схема.

По думите му с помощта на служители на НОИ-Силистра са били източвани пенсионни фондове. Желаещите да получат максимална пенсия получавали за целта фалшиви документи.

Това им струвало 10 000 лв., като, за да се гарантира плащането, членовете на престъпната група прибирали при себе си дебитните карти на новите пенсионери и ги връщали след натрупване на дължимото.

Бащата на певицата Тита (Христина Миленова Христова) – Милен Пенчев, е директор на НОИ в Силистра отпреди 7 години, дотогава е зам.-кмет на Силистра по финансите, настоящ общински съветник от партия „Социалдемократическа партия“. Преди 8 години бе кандидат-кмет на Силистра от ВМРО. Бивш президент на футболен клуб „Доростол“.

Певицата винаги е казвала, че е от скромно семейство, но това е било лъжа. Когато започна да става популярна си е сменила дори фамилията, за да не я свържат с нейният баща Милен Пенчев.  Тя никога не е била от скромно семейство.

Коментирайте във Фейсбук
Close