fbpx

ПОДСЪЗНАНИЕТО ЗНАЕ ВСИЧКО

Всеки човек иска да бъде успешен, здрав и богат. Но как да го постигне? Изглежда просто: поставяте си цел, правите план и го следвате.

Основният инструмент, който използваме по пътя, сме самите ние.

ТРИКОВЕ НА ПОДСЪЗНАНИЕТО

Съществуват механизми, които действат в ума ни, докато ние планираме и се опитваме да управляваме живота си.

Спомнете си за айсберга. Знаем, че на повърхността се вижда само 10% от айсберга, а останалите 90% от него са скрити под водата. Мисленето ни прилича точно на него – на повърхността е съзнанието, а скритото от очите е подсъзнанието.

Съзнанието е част от ума, която е достъпна за нас.

Всички наши мисли, логическото мислене се случват в съзнанието ни. Съзнанието управлява всички процеси на комуникацията и взаимоотношенията в социума, както и практическата дейност на човек. Под водата обаче са скрити истинските желания на човек, неговите мисли, потребности, житейски нагласи, социално неодобрявани от обществото модели на поведение, както и страховете, проблемите, травмите и мотивацията.

Мисленето ни постоянно ни прави номера. Съзнанието ни кара да се движим напред – имаме добра цел и мотивация, но ние се застояваме на едно място и се спираме в растежа си нагоре. Това е един от триковете на подсъзнанието.

Всички планове се разрушават, защото причината за успеха ни се намира в съзнанието, а причината, поради която НЕ сме длъжни да правим нещо, се намира в подсъзнанието ни.

Във всеки миг подсъзнанието ни записва всичко, което ни се случва – всичко което виждаме, чуваме, осъзнаваме, чувстваме. Всичко това се пази в нашето подсъзнание във вид на образи и картини, които може да се съживят в паметта ни. Именно подсъзнанието помага на човек, насочвайки го в неговата дейност. С помощта на интуиция, сънища, усещания и предчувствия то ни подсказва нужните идеи и решения.

Подсъзнанието – това е именно, което хората мислят и искат в действителност, но не подозират за него.

Психолозите знаят – случайност или не, за всяка случайност в поведението има скрит мотив. Това подсъзнание дава на съзнанието команда „случайно“ да забрави къде сте си сложили документите, преди да излезете от дома си например. В резултат на това закъснявате за среща, за която всъщност сте се опасявали, че може би не трябва да ходите.

КАКЪВ Е ИЗВОДЪТ?

Докато не управлявате подсъзнанието си, корабът на мечтите ви ще се носи по течението. Струва си да промените някои свои гледни точки, а подсъзнанието ви, като верен слуга, ще ги приеме и ще започне да ги обработва. В резултата на това след известно време животът ви ще започне да се променя. И постигането на целите ви ще стане възможно. Това ще помогне на движението ви напред.

Трябва само да се научите да влизате в контакт с подсъзнанието си. Толкова!

Начало

Close