fbpx

Планетите през 2018 г. – какво ни очаква

Новата 2018 година започва нееднозначно с космическото явление – парад на планетите – в знака на Козирога ще се съберат Слънцето, Венера, Сатурн, Плутон и Лилит (Черната луна).

Тази шарена компания със сигурност няма да остави Новата година да премине скучно. За щастие, това е по-скоро положителен знак, тъй като главните участници в това звездно парти са добрите герои Слънцето и Венера. Те обещават прогрес в постигането на личните цели, проява на добрина, състрадателност и най-вече любов. Останалите планети имат малко по-особен характер и ето какво означава това, а 2018 година ще е характерна и с това, че освен палавникът Меркурий своите периоди на ретроградност ще имат Венера и Марс.

Меркурий – периоди на ретроградност през 2018 година

от 23 март до 15 април;

от 26 юли до 18 август;

от 17 ноември до 6 декември

По законите на астрологията в тези периоди е добре да не планирате далечни пътувания, провеждането на сериозни преговори, закупуването на техника.

Венера – периоди на ретроградност през 2018 година

От 6 до 16 ноември

В периода на ретроградност на Венера е добре да избягвате започването на спорове в семейството и изобщо всякакви ситуации, за които е ясно, че може да доведат до конфликт. Много добре премисляйте думите и действията си. Не започвайте любовна връзка през този период.

Марс – период на ретроградност през 2018 година

от 27 юни до 27 август 

Този период повишава риска от изострянето на всякакъв вид конфликти, както между отделните хора, така и на ниво общество и държави.

Юпитер през 2018 година

До 8 ноември Юпитер е в знака на Скорпиона

2018 година заварва най-голямата планета в Слънчевата система в процес на преминаване от знака Везни в Скорпион. Приключва периодът от внимателното ходене по тънък лед, трудното спазване на баланса и милите усмивки. Преминаването в мистичния и понякога жесток Скорпион ще се характеризира с усещането за непобедима сила, вярна интуиция, повишено самосъзнание. Хората ще преразгледат целите си, както и начините за тяхното постигане.

Добрата новина е, че неблагоприятният аспект между Юпитер и Плутон, който измъчи всички през 2017 година, ще се разпадне. Това може да доведе до разкриването на много тайни и всичко, което е било потискане, скрито или умишлено потъпкано сега ще излезе на бял свят. Най-важната задача ще бъде какво точно да се прави с тази свобода и да не се губи време в лутане.Колкото и положително да е това астрологично събитие, то ще изисква от хората да проявят повече отговорност в действията си към себе си и близките си хора.

Преминаването на Юпитер в знака на Стрелец в края на 2018 година обещава да бъде запомнящ се период, изпълнен с много нови възможности и възникването на цели с голям размах. Жаждата за промяна ще е осезаема за всички, но най-вече за онези, които са родени под знака на Стрелеца.

Прочети още : © Actualno.com

Коментирайте във Фейсбук
Close