fbpx

Писмо до мъжа, който не ме обичаше така, както исках

Минаха години, откакто ти казах, че те обичам, но ти не ме обичаш. Последната година прекарах във възстановяване на това, което ти остави разрушено, след като излезе от живота ми.
Вниманието ми беше съсредоточено върху това да развия най-добрата част от себе си, така че никога да не бъда съсипана по този начин отново. И дори не се сещах за теб, докато твоя снимка с новото ти гадже не се появи в нюзфийда ми чрез общ приятел. Трябва да призная, че беше удар под кръста. След като първоначалната пробождаща болка отмина, мога да ти кажа само едно: благодаря ти.
Благодаря, че вече не си част от живота ми. Днес съм толкова далеч от онова момиче с разбито сърце, което бях. Толкова време прекарах в търсене на твоето одобрение, а стойността ми се измерваше в това дали можеш, или не можеш да ме обичаш.
Отчаяна, слаба и жалка – това момиче вече не съм аз. В момента, в който осъзнах, че начинът, по който се възприемам е базиран на начина, по който ти ме възприемаш, разбрах, че трябва да се вгледам дълбоко в себе си и да се науча да се обичам отново.
Сега имам ново светоусещане и ново усещане за себе си. Правя неща, които не бих правила навремето, за да не наруша комфорта ти и вече не ми се налага да се опитвам да ти се харесам. Сега се харесвам само на себе си.
Благодаря ти, че не ме остави да си губя времето и енергията да те обичам още по-дълго. Сега ги посвещавам на себе си. Нямаше да съм това, което съм сега, ако ти ме беше обичал. Презаредих сърцето си и способността си за любов.
Със следващия ще бъде различно. Ще дам сърцето си само на някой, който го заслужава. Някой, който не се срамува от чувствата си и е достатъчно мъж, за да поема отговорност за действията си. Вече знам как трябва и не трябва да се отнасят с мен в една връзка, кое е приемливо и кое – не, какви са границите ми.
Благодаря ти, че ми помогна да разбера къде са тези граници. С теб нямах такива и ти злоупотребяваше.
Благодаря, че ме научи да се възстановявам. Трябваше да се справям с толкова много смесени послания и жестове, че останах напълно съсипана емоционално. Държеше ме за свое собствено удобство, защото ти беше лесно. Аз бях слаба. Позволих си да бъда робиня на твоите думи и действия. Това, което ме съсипа тогава, няма да го направи отново. Сърцето ми се промени. Стана по-силно и аз никога повече няма да си позволя да ме травмират празните приказки на мъж като теб.
В миналото аз не се чувствах цяла и завършена. Търсех някой, който да ме допълва и ти ме допълваше по най-разрушителния начин. Благодарение на теб, сега съм цяла и завършена. Имах шанса да се фокусирам върху кариерата си, душевното, емоционалното и физическото си благосъстояние и удовлетворението от себе си.
Днес с усмивка мога да кажа, че съм щастлива. Не търся някой, който да ме допълва, защото това е само временно. Виждам, че и ти си щастлив и се надявам тя да те прави щастлив по начин, по който аз не успях. По-ясно от всякога е, че не бяхме един за друг.
Благодаря ти, че ми го припомни.
Текст:iwoman.bg

Close