fbpx

Писмото на Виктория Бекъм до 18-годишното й Аз

В едно трогателно и мило писмо днешната Виктория Бекъм – успяла и помъдряла, решава да се обърне към своето 18-годишно Аз. В писмото тя си дава съвети за любовта, несигурността и отношението й към живота.

Ето и някои от най-важните части от писмото:

„Скъпа Виктория,

Зная, че ти е трудно точно в този момент. Ти не си нито най-красивата нито най-слабата, нито най-добрата танцьорка в Колежа по театрални изкуства „Лейн“. Никога не си се вписвала достатъчно добре, въпреки че учиш с наистина прекрасни момичета. Имаш ужасно акне. Смяташ, че директорът те е поставил по-назад в спектакъла за края на учебната година (в ужасяващо яркорозово трико), защото си твърде закръглена, за да стоиш отпред. (Може да е вярно, а може и да не е).

Пред колежа има червена телефонна кабина и тъкмо си се обадила на родителите си, плачейки „Не мога да го направя, липсва ми дома, не съм достатъчно добра!“ И майка ти ти е казала да се прибереш вкъщи. „Ще излезем на пазар и ще ти купим нови обувки“, казва тя. И наистина те изкушава. Но татко ти взема слушалката и казва „Остани там, докажи на всички, че грешат.“ Ако послушаш майка си, ще отидеш на пазар за нови обувки и това ще е лесното решение. Затова ти пиша да те подкрепя и насърча, да ти кажа – бъди силна.

(…) Кожата ти ще се оправи сама (всъщност един ден дори ще имаш собствена козметична марка). Перманентните къдрици ще изчезнат, теглото ти ще се нормализира. В училище ще ядеш разни зърнени закуски, защото на тях пише, че не съдържат мазнини, и това ще е само началото на глупавите модни диети, които ще следваш. Вместо това би трябвало да приемеш несъвършенствата си. Остави кожата ти да диша, носи по-малко грим. И, моля те, не си прави операция на гърдите. Всички тези години го отричах, но да, това беше глупава постъпка. Признак на несигурност. Просто се радвай на това, което имаш.

(…) Отиди на прослушването, в което се казва, че търсят кандидатки за нова момичешка банда. Журито на този конкурс ще те събере с четири други момичета – всяко със своите собствени проблеми. И като „Спайс гърлс“ един ден ще продаде 75 млн. албума.

(…) Относно гаджетата и вечната любов: научи много за футбола, най-вече правилото за засада. И да, любовта от пръв поглед съществува. Един ден тя ще връхлети в ложата на „Манчестър Юнайтед“. Докато другите футболисти пият на бара с приятелите си, ще видиш, че Дейвид стои встрани със семейството си (по това време той дори не е в главния състав, ти си известната). Той има толкова хубава усмивка. Ти също си близка със семейството си и веднага ще осъзнаеш колко много си приличате.Той ще ти поиска телефонния номер (днес все още пази самолетния билет от Лондон за Манчестър, на който му го написа). Страхувам се, че първите ви срещи ще са по паркингите, което не звучи много приятно, но причината е, че мениджърът ти Саймън Фулър ще те предупреди „Не позволявай на никого да ви вижда заедно.“ Тогава още няма да разбираш защо.

(…) Сигурна съм, че моето 60-годишно Аз ще ме посъветва същото, което аз съветвам теб – радвай се на живота малко повече. Не бъди толкова критична към себе си. Научи се да се отпускаш. Ще правиш грешки – разбира се, че ще правиш.

(…)Колкото до брака – бъди търпелива. Не говори прибързано. Подкрепяй го. Но запази частица от загадъчността си. Винаги намирай време за другия. И никога не забравяй мъжа, в който се влюби.

(…) През повечето дни ще се обръщат назад и ще си мислиш „Леле! Никога не съм предполагала, че получа всичко това“. До ден-днешен се чувствам по същия начин. Наскоро погледнах от прозореца в хотела си в Ню Йорк, видях блестящото слънце и жълтите таксита, наредени на улицата, ощипах се и си казах „Предстоят ти много такива моменти. Никога не ги вземай за даденост.“

Close