fbpx

Обичай ме така

Не съм от хората, които лесно се обичат. Аз съм емоционална, пасивно агресивна, аналитична, ирационална и несигурна. Създавам проблеми, където не съществуват, бавно се доверявам, правя най-лошите заключения и често се страхувам да не бъда изоставена. Най-лошото от всичко, често вярвам, че всъщност заслужавам да бъда изоставена.

Но обичам с всяка частица на сърцето и душата си. Обичам дълбоко, цялостно и по начин, който малко хора заслужават. Раздавам се, давам сърцето си в ръцете на този, когото обичам, опитвам се да бъда човек, който не разбира сърца и винаги се опитвам да подобрявам себе си, за да накарам хората около мен да се чувстват специални и обгрижвани.

Аз съм човек, който обича и се бори. Но далеч не съм перфектна. Имам белези, които са се съсипали, истории, които са ме променили, и вярвания, които ме карат да се питам за всеки и всичко.

Имам нужда от специален и търпелив човек, който да ме обича. Но когато го правят, им отвръщам със същото.

Уважавам техните белези, приемам това, което са, приоритизирам ги, както заслужават.

Това е, което винаги правя. Всичко или нищо. 100%. Спечели или изгуби.

Ако искаш да ме обичаш, трябва да го правиш бавно.

Не обичам да се движа прекалено бързо. Ако го правя, ще се претоваря. Ще давам и ще очаквам прекалено много, прекалено скоро. Ще се удавя. Затова си дай време с мен. Забележи нещата, които ме карат да се съмнявам, да се смея, да се усмихвам.

Обърни внимание кога очите ми светват. Помни малките неща, които ти казвам за себе си. Дай ми много пространство и ми позволи да реша дали трябва да продължим напред или да преминем на следващото ниво. Не се страхувам да действам, затова седни, успокой се и ме остави да го направя, когато съм готова.
Ако искаш да ме обичаш, трябва да го правиш внимателно.

Аз съм крехка. Аз съм предпазлива и плаха, и най-малкото нещо има силата да ме нарани. Бъди грижовен и уважавай моята чувствителност. Мисли какво ще кажеш или направиш, преди да го направиш, и се стреми да ме обичаш с разбиране и смисъл. Нямам повече място в сърцето си за невнимание или пренебрежение.
Ако искаш да ме обичаш, прави го търпеливо.

Трябва да „обелиш“ всеки пласт от личността ми и да знаеш, че често бавно се разкривам пред хората. Малко са приемали предизвикателството да отделят време и наистина да ме опознаят. В началото няма гарантирано удовлетворение. Да се научиш да ме обичаш отнема време и работа, но в края на краищата ще бъде едно от най-възнаграждаващите неща, които си правил.

Ако искаш да ме обичаш, трябва да го правиш нежно.

Внимателно обсъждай думите и действията си с мен, тъй като имам склонност от време на време да реагирам прекалено рязко. И когато става въпрос за физически контакт, говори с мен и ме остави да действам преди теб. Бързо ще разбереш какво харесвам и какво не.

Ако ме обичаш, трябва да го правиш дълбоко.

Мога да изглеждам нерешителна в началото, но при мен, когато става въпрос, е всичко или нищо. Ако избера да те обичам, ще го правят с всяка частица. Ще те превърна в мои приоритет. Ще те приема. Ще искам да те направя щастлив. Ще искам да бъда най-добрата версия на себе си заради теб.

Ако ме обичаш, трябва да го правиш честно.

Няколко бели лъжи и случаи на разтягане на истината са неизбежни и простими, но не и крещящата нечестност и измама. И ако ми кажеш, че ме обичаш, се надявам на Господ, че наистина го мислиш, защото „любов“ е прекалено силна дума.

Текст:iwoman.bg

Close