fbpx

НИКОГА НЕ ГУБЕТЕ ВРЕМЕ ЗА ТОЗИ, НА КОГОТО СТЕ БЕЗРАЗЛИЧНИ

В живота има някои златни правила, към които е добре да се придържаме.

Никога не прехвърляйте върху друг отговорността за това, което се случва в собствения ви живот. Изкушението е голямо – да се самосъжалявате. Но едва в момента, в който вземете решението – „аз съм автор на всичко в живота си – и хубавото, и лошото“ – ще придобиете сила.

ПРИЕМЕТЕ ФАКТА, ЧЕ МИНАЛОТО НЕ СЪЩЕСТВУВА, ТО Е ПРИКЛЮЧИЛО.

Подвластно ни е само бъдещето ни, което пряко зависи от това, което правим в настоящето, в конкретната минута. Не чакайте бъдещето ви да ви се усмихне – направете така, че да няма друг начин, освен да ви се усмихне.

СПРЕТЕ ДА ХРАНИТЕ ИЛЮЗИЯТА, ЧЕ МОЖЕ ДА ПРОМЕНИТЕ ДРУГИТЕ ХОРА.

Подсъзнателно всички вярваме в тази заблуда. Хората ги променят само обстоятелствата – останалото е трик на възприятията ви. Позволете на хората да бъдат различни, да бъдат други, и в един момент може да започнете да изпитвате удоволствие от това. Трябва да сме силни заради другите. Слаби, страдащи, уморени и нещастни не сме от полза за никого. Ако те дават вид, че нещата стоят по друг начин, то те просто ви заблуждават. Не се поддавайте Просто се съгласете с това правило и приемете, че няма смисъл да се ядосвате.

ВСИЧКИ НАШИ ДЕЙСТВИЯ ИМАТ ОПРЕДЕЛЕНИ ПОСЛЕДСТВИЯ.

по своята същност ние избираме не какво ще правим, а избираме резултата от това, което ще правим. Затова, преди да направите някоя глупост, добре помислете за последствията от нея. Така глупостите в живота ви ще бъдат значително по-малко.

НЕ ЖИВЕЙТЕ ТАКА, СЯКАШ ЩЕ ЖИВЕЕТЕ ВЕЧНО.

Всеки от нас ще умре – това е неизбежен медицински факт. Може този факт да ви измъчва и да страдате заради него, а може да направите усилие и да се опитате да живеете в мир с това. Не живейте така, сякаш ще живеете вечно. И не живейте така, сякаш ще умрете утре. Помислете за тези две неща и ще намерите собствена рецепта за щастлив живот.

ПРАВЕТЕ ТОВА, КОЕТО ВЪТРЕШНО СМЯТАТЕ, ЧЕ Е ДОБРЕ ЗА ВАС.

Ако си задавате въпроси за смисъла на живота, най-вероятно може да сте просто в лека депресия. Важен е не конкретният смисъл на живота, а усещането, че го живеете смислено. Правете това, което смятате за добре и за важно. Не забравяйте да си го повтаряте. И не преследвайте успеха. Ако просто правите това, което мислите, че е важно, успехът сам ще дойде при вас.

НИКОГА НЕ ГУБЕТЕ ВРЕМЕ И СИЛИ ЗА НЯКОЙ, НА КОГОТО СТЕ БЕЗРАЗЛИЧНИ. ИЛИ ОЩЕ ПО-ЛОШО – ЗА НЯКОЙ, КОЙТО НЕ ВИ ОБИЧА.

На този свят съществуват много хора, с които може да живеете в радост. Просто не трябва да бъдете затворени и подозрителни. Ако сте открити и добри, нищо няма да загубите.

Начало

Close