fbpx

Не се влюбвай, ако…

Не се влюбвай, ако не си готов за това.

Не се влюбвай, ако те е страх да рискуваш. Защото в любовта трябва да поемаш много рискове и да знаеш, че не винаги ще спечелиш.

Не се влюбвай, ако не си готов да губиш. Част от себе си, част от свободата си, част от живота си. Но помни, че каквото и да изгубиш, ще си струва, защото ще спечелиш много повече.

Не се влюбвай, ако не можеш да прощаваш, защото любовта е съпроводена с много прошки. Трябва да загърбиш егото си и да прощаваш грешките и на другия, и на себе си.

Не се влюбвай, ако не си готов за много болка, за сълзи дори. Любовта е приказка, магия, но знай, че от любов понякога боли. Ще те нараняват, макар и да е без да искат, ще нараняваш и ти. Важното е да сте силни, да прощавате и да не се отказвате от любовта заради тази болка.

Не се влюбвай, ако не можеш да отстъпваш. Ще ти се налага. При скандали, когато мислиш, че си прав, но трябва да отстъпиш заради любовта. Когато трябва да изпълниш желанията на другия, макар да не са твои желания – трябва да отстъпиш. Но компромиси ще има и от двете страни. Понякога отстъпва другият, а понякога си ти.

Не се влюбвай, ако не си готов много да дадеш. От твоето време, от твоето внимание, от твоето сърце. Да си готов да направиш всичко за другия. Неговото щастие да е преди твоето. Да даваш, много да даваш – това е любовта.

И накрая, най-важното – не се влюбвай, ако не си готов да обичаш – истински, искрено, докрай.
Не се влюбвай, ако ще е за малко. Не давай напразни надежди, не лъжи, не си играй.

Обичаш ли, обичай истински, силно, лудо, от цялото сърце.

Не се влюбвай, ако не си готов да обичаш и да бъдеш обичан!

Автор: Надежда Георгиева

Close