fbpx

„НЕ МОГА ДА СЕ ЗАДОВОЛЯ САМО С КРАСИВИ МЕЧТИ, ИСКАМ И КРАСИВИ РЕАЛНОСТИ.“

Склонността на жената да се „разбива“ като вълна се увеличава, когато тя е в интимни отношения с мъжа. От съществено значение е тя да чувства сигурност, когато преминава през този цикъл. В противен случай тя упорито се  старае да внуши на мъжа, че всичко е наред, и потиска отрицателнит си емоции.

Когато жената не се чувства свободна да се спусне в своя „кладенец“, единствената й алтернатива е да избегне интимността и секса или да потисне и притъпи чувствата си, като се отдаде на много работа, прекомерни грижи, пиене, прекалено ядене. Въпреки тези пристрастия обаче тя периодично ще „пада“ в своя „кладенец“ и чувствата й могат да станат неконтролеруеми.

Вероятно сте чували за двойки, които никога не спорят, не се карат и след това за изненада на всички, изведнъж решават да се разделят. В повечето от тези случаи  жената е потискала отрицателните си емоции, за да избегне разправиите. В резултат на това тя става безчувствена и неспособна да почувства  любовта си.

ПРИ ПОТИСКАНЕ НА ОТРИЦАТЕЛНИТЕ ЕМОЦИИ ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ УСЕЩАНИЯ СЪЩО СЕ ПОТИСКАТ И ЛЮБОВТА УМИРА. Избягването на споровете и разправиите, разбира се, е здравословно, но не и когато става чрез потискане на чувствата.

„Разбиването на вълната“ на жената е време за ЕМОЦИОНАЛНО ПРЕЧИСТВАНЕ. Без този катарзис жената загубва способността си да обича и да израства в любовта. Контролираното потискане на чувствата пречи на вълновия й характер и с времето тя постепенно става безчувствена  и безстрастна. Дори силната, уверената и преуспяла жена изпитва нужда от време на време да посети своя „кладенец“. Мъжете обикновено грешат, като мислят, че ако техните партньорки преуспяват в работата си, не преживяват периоди на емоционално пречистване.

Вярно е тъкмо обратното.

Когато жената работи, тя обикновено е изложена на стрес и емоционално „замърсяване“. Потребността й от емоционално пречистване се засилва. По същия начин  мъжката потребност да се отдръпне като ластик може да нарасне, когато той се намира под силно напрежение в службата си.

Едно проучване показва, че самооценката при жената обикновено се покачва и спада в един цикъл между 21 и 35 дни. Когато жената облече служебния си костюм, тя се откъсва от тази емоционална въртележка. Но когато се върне у дома, тя има нужда от нежната и любяща закрила на партньора си, която цени и от която се нуждае в такива моменти. Важно е да се отбележи, че тенденцията на „слизане“ в „кладенеца“ невинаги се отразява задължително върху служебната компетентност на жената, но влияе силно върху общуването й с хората, които дълбоко обича и от които има нужда.

по книгата на Джон Грей „МЪЖЕТЕ СА ОТ МАРС, ЖЕНИТЕ – ОТ ВЕНЕРА“

Close