fbpx

Не ми трябваш

Не ми трябваш, за да бъда доста добре. Доста добре мога да бъда и сама.

Не ми трябваш, за да знам, че не съм сама. Знам, че не съм – всяка сутрин виждам хората, забързани нанякъде, заедно с които обитаваме този свят.

Не ми трябваш, за да направиш от мен жена. Жена съм сътворена и ставам такава с всяка глътка живот. С теб или без теб.

Не ми трябваш, за да съм сигурна, че това, което правя е красиво и добро. За това имам другите, в които да се огледам и от които да разбера.

Не ми трябваш, за да пълниш уютните ми вечери със смях. Когато искам да се смея го правя, когато искам да плача – го правя. С теб или без теб наоколо.

Не ми трябваш, за да лекуваш раните ми. За раните ми лек мога да си доставя и сама, а когато не успявам напускам за момент сражението и се връщам отново, в по-добро и по-здраво от преди същество.

Не ми трябваш, за да ме забавляваш. За забава имам цял останал друг свят. Непотребен си за това.

Не ми трябваш, за да ме чакаш и да се питаш дали ще се върна. Това не зная дори и аз, а където и да отида – важното е винаги в мен. Не ми трябваш, застанал там в очакване.

Не ми трябваш, за да си построя бутафорно семейство, в което да се гуша, когато силите или въздухът ми недостигат. Не ми трябват дневните бягства – до магазина, за хляб, за скрита чаша вино, сякаш незаслужена. Не ми трябват безсмислените разговори, тъпите семейни почивки, в които единственото, което откривам е чувство на заедност, но не и на близост.

Не ми трябваш, за да задоволяваш сексуалността ми. Една жена винаги може да намери средство да потуши този глад и без ти да си наоколо.

Не ми трябваш, за да бършеш сълзите ми и да ме успокояваш като малко момиченце. Когато искам да плача, то е за да се докосна в онзи свят на духовност, от който не искам да се отдалечавам.

Не ми трябваш, за да ми даваш безкрайните оправдания защо си там, другаде, навсякъде, но само не и ТУК – тук, където съм аз.

НЕ МИ ТРЯБВАШ…

Трябваш ми единствено, за да те обичам. И да стоя в тази споделена ЛЮБОВ.

Ще разбера, ако ти е трудно и не ти дотрябвам. Може би има неща, които ти трябват. А аз предлагам единствено ЛЮБОВ!

Close