fbpx

Мъжете, с които трудно ще се почувстваш жена

Мъжът – Баща

Те умеят да дават, умеят да печелят, да организират нещата, много знаят, много са видели от живота. Но до такива мъже през цялото време ще се чувстваш по-скоро като малко момиченце, за което сега ще се погрижат.

И да излезеш от това усещане е много сложно. Няма възможност да дадеш нещо на самия мъж.

Например, да приготвиш храна и да го нахраниш е много сложно. Защото той може и да изяде храната, но няма да пропусне да каже, че това същото ястие е можело да се направи много по-добре. И, естествено, той също умее да готви виртуозно.

А ако все пак отговориш на всичките му очаквания, в края на вечерята той задължително ще каже нещо от рода на „миличката ми“. Ще звучи покровителствено и одобрително.

С подобен мъж нямаш възможност да се чувстваш жена. Нямаш възможност да се почувстваш равна. През цялото време си само малка.

Мъжът-момче

Има и други.Това са порасналите момчета. Които много добре знаят как да се държат. Получават удоволствие от живота, дори от теб в това число. И докато всичко е наред, този мъж ще бъде до теб.

Но веднага щом стане дума за задължения, отговорности и съвместно взимане на решения, тук можеш напълно да се почувстваш като възрастна самостоятелна лелка, която или трябва да решава всички въпроси сама.

По въпросите за самите отношения такъв мъж преди всичко ще се грижи за собствените си интереси. И ще можеш да се чувстваш по-скоро майка на пораснал син, отколкото равностоен партньор.

Порасналото момче трябва през цялото време да разбира, да не се тревожи за нищо и да не се грижи за нищо.

Момчето ще се появява, когато сметне за нужно и и си тръгва по същия начин. Той има много развлечения, приятели, възможно е и работа. А всичко, което му трябва от теб е приемане, топлина и нищо неизискваща любов. Но само когато той иска.

В първия случай може отлично да нахраниш своята гладна детска част. Във втория – да потренираш навиците си за самостоятелност, взимане на решения и уменията да правиш всичко сама. А и да развиваш майчинския си инстинкт.

Но нито в този, нито в другия случай усещането ти няма да е като на жена в равностоен съюз с мъжа.

 

Close