fbpx

МЪЖЕТЕ ВИНАГИ КАЗВАТ ИСТИНАТА, НО ЖЕНИТЕ ПРЕДПОЧИТАТ ДА НЕ Я ЧУВАТ

Много мои клиентки се интересуват как да се държат в началото на отношенията си с мъж, в началото на връзката?

Ще ви кажа каква е една от най-големите грешки на жените – не слушат мъжете, особено в моментите, в които те казват истината.

Ние жените сме склонни да домисляме, да дорисуваме това, което липсва в картината. Жените по принцип й приписват това, което желаят да видят в нея.

Именно това е причината често нашите надежди да не се се сбъдват и да се привързваме към този, който и без това не е бил в отношения с нас, заради което изпитваме болка и плачем. А след това с години не можем да се възстановим. Винаги усещаме, когато мъжът не е за нас, но се надяваме да го променим. Не си струва обаче да строим живота си върху илюзии – те рано или късно приключват, а разочарованията са неизбежни.

Защо жените предпочитат да си дорисуват картината, вместо да разговарят с партньора си и да узнаят информацията, която им липсва? Боят се да го направят. Боят се да не се „изплашат“. А кога трябва да се говори за основните неща, освен в началото на отношенията?

Ако мъжът ви каже, че не е готов за сериозни отношения, това не означава, че той скромничи или се срамува. Означава, че просто не е влюбен във вас или поне не ви приема сериозно. Интересът към жената, към избраницата у мъжа се появява веднага и той не променя мнението си. Няма нужда да си доизмисляте контекста – ако той не иска сериозна връзка, това означава, че той не иска сериозна връзка С ВАС.

А какво си мисли жената в този момент обикновено? „Ако се постарая, той ще се промени и ще поиска.“ Ако той не ви се обажда, значи не иска, не значи, че е зает. Ако не ви се обажда, просто трябва да спрете да мислите за него. И това е единственото, което може да направите.

Ако не желае да ви запознае с приятелите си, значи не ви приема сериозно. Ако не проявява никаква инициатива за развитие на отношенията ви, това е защото не иска, а не защото „в момента работата му не върви и иска да приключи с трудностите“. Не, не е така. Мъжете винаги казват истината, но жените предпочитат да не я чуват.

Ако инициативата за отношенията ви идва само от вас, значи отношенията ви нямат перспектива. Не трябва да чакате нищо. Ако през цялото време е зает и отменя срещите ви, той не се интересува от отношенията ви. Спрете да го оправдавате и да се вкарвате в заблуда.

Понякога мъжът директно казва: „Намери си някой друг, аз не съм за теб.“ А жената веднага бърза да си помисли, че тя е прекалено добра за него и той се чувства неуверен. Не, той просто не знае как да й каже, че не иска да имат връзка.

Сексуалните отношения също НЕ са знак за това, че отношенията ви са сериозни. Трябва да различавате мъжката страст и желанието му да бъде с вас. Жените често бъркат двете. Ако мъжът ви желае сексуално, това съвсем не означава, че иска да бъде в двойка с вас. Не бързайте с интимността – дайте си врем да разберете дали мъжът иска да бъде с вас наистина или само иска да удовлетвори сексуалното си желание.

Ако общувате дълго време, а той не споменава за своите чувства, не изрича думата „любов“, това означава, че тя липсва, а не, че той се бои от нея и не може да намери думи.

Не си измисляйте чувства там, където ги няма. Сами започвате да им вярвате и да строите планове за съвместен живот, а мъжът дори и не подозира за тях. Когато се сриват безплодните ви надежди, винаги боли.

Ето защо е много важно да си задавате НЯКОЛКО ВЪПРОСА.

Какво място заемам в неговия живот?

Това наистина ли са сериозни отношения? Или аз си ги измислям? Обърнете внимание говорите ли сериозно за отношенията си?

Говори ли той за бъдещето?

Чувствате ли топлина или усещате дистанция и хладина?

Отношенията ви трябва да се развиват. Ако не се развиват или се движат вяло, значи за съжаление мъжът не ви възприема сериозно. Не трябва да го оправдавате.

Ако усещате, че мъжът не изпитва любов към вас, не трябва да се опитвате да я заслужите, да я търсите, да я просите, да се стараете отношенията ви да се развият. Дори и да стигнете до брак (случва се и това), не е гаранция, че този брак ще бъде щастлив или ще продължи дълго.

Откажете се да бъдете наивни и винаги слушайте какво ви казва партньорът ви, а не какво вие искате да чуете. Мъжът винаги казва истината, само че жената не иска да я чуе. Влизайте в отношения без илюзии и фантазии. Защо ви е да си измисляте? Не е нужно да търсите в мъжа това, което той не притежава. Просто се опитайте да видите у него това, което той има. Тогава няма да има разочарования. Освен това не забравяйте за женското си достойнство и не позволявайте да бъдете изпозлвани.

Close