fbpx

Любовта НЕ е…

Любовта не е път. Тя не е прав път, не е задънена улица или натоварена магистрала. Понякога се променя, понякога спира, след това отново започва, след това се върти в кръг. Любовта не е път, тя е самото пътуване.Любовта не е искания. Тя не е в това да желаеш толкова много от другия, че той да забрави за какво копнее, за какво мечтае. Тя не е в това да накараш другия да се огъне под твоите желания или да искаш той да промени живота си, за да пасне на твоя. Не е в това да създадеш вселена, която да се върти единствено около теб. Любовта е течност. Любовта е баланс. Любовта е компромис.

Любовта не е нетърпение. Любовта не е да очакваш някого да се чувства като теб в някаква степен или да насилваш нещо, което не е писано да бъде. Любовта не е да слагаш срокове на емоциите или очаквания на отношенията. Любовта е търпение и доверие.

Любовта не е перфектност. Всъщност, тя е всичко друго, но не и това.

Любовта е необуздаността да се влюбиш в някого, страхът на това да се чудиш дали той ще отговори на чувствата ти. Любовта понякога е да казваш грешните неща в най-лошото време. Любовта е да объркаш всичко, след което отново да залепиш счупените парченца.

Любовта има много недостатъци, но въпреки това е безумно красива.Любовта не е стабилна. В любовта не винаги ще бъдеш здраво стъпил на земята. Не винаги ще се чувстваш уверен. Ще имаш несигурности, ще се проваляш, ще потреперваш в ръцете на този, за когото те е грижа, това е напълно естествено.

Любовта не поправя всичко, не е краят на всичко. Любовта е работа, една прекрасна работа.Любовта не е статична. Понякога е мека, а понякога е шумна. Понякога изпълва цялата стая с присъствието си, а понякога се крие зад сенките. Любовта не остава същата, нито пък стои мирно на едно място.

Любовта винаги разцъфтява.Любовта не признава правила. Любовта не е в това да поставяш граници на това какъв да бъдеш и как да се държиш. Не е в това да казваш на някого, че трябва да направи нещо. Не е в това да искаш половинката ти да бъде нещо или някой, който не е.

Любовта е свободна и безгранична. Любовта не спазва установени правила, тя създава свои.Любовта не е ограничена. Нито от възраст, нито от пол. Нито от раса, нито от ориентация. Нито от мъж, нито от жена. Нито от желание, нито от предпочитание. Нито от обстоятелства, нито от време или разстояние.

Любовта не може да бъде затворена или държана в тишина.Любовта не може да бъде контролирана. Тя няма да те чака да решиш дали времето е правилно. Тя няма да бъде в пауза, докато решаваш какво точно изпитваш. Тя просто те завладява.Любовта не е лесна. Тя е сложна. Тя е множество моменти, емоции, снопчета от време и откраднати погледи. Тя е съобщения и смесени сигнали, страхове, маскирани зад смях и целувки, смесени с алкохол.

Любовта е в малките докосвания – по краката, по косата, по устните.

Любовта трудно се дефинира, тя просто се чувства!

Текст:iwoman.bg

Close