fbpx

Линда Гудман – мистериозната жена, която промени астрологията

Линда Гудман е смятана от мнозина за най-известната и най-великата астроложка на всички времена. Линда Гудман е родена като Мери Алис Кемери на 9 април 1925 г. в Моргтаун, Западна Вирджиния. Истинската ѝ дата на раждане не е разкрита до смъртта ѝ, защото астроложката искала да запази в тайна личната си астрологическа карта.

Приживе твърдяла, че е троен Овен, но самата дата и годината упорито пазела в тайна. Започва кариерата си като радиоводещ през Втората световна война и тогава измисля псевдонима Линда. Предаването ѝ се наричало „Писма от Линда“ и в него четяла писма между войници и техните любими. В радиото среща и втория си съпруг. След това сменя работата си и започва да пише в различни вестници. През 1964 г. нейният втори съпруг – Сам Гудман, я запознава с астрологията.

Следващите три или четири години Линда прекарва в упорити проучвания и писане на хороскопи. Сам Гудман разказва, че жена му прекарвала по 20 часа на ден в проучвания, без дори да си сваля нощницата, спирала с проучванията единствено за да яде и спи. Тези нелеки усилия водят до издаването на първата ѝ астрологическа книга през 1968 г. – „Слънчевите знаци“.

Тази книга е смятана от мнозина за най-влиятелната астрологическа книга на всички времена и мигновено превръща Линда в милионерка. Книгата разпалва интереса на масите към астрологията и чрез нея хороскопите навлизат във все повече домове. Това е първата книга за астрология, която влиза в класацията от бестселъри на „Ню Йорк Таймс“.

Заради книгата Линда се превръща в най-добрия и най-известният астролог на планетата, въпреки че се занимавала с астрология едва от четири години. Нейната слава е огромна, за първи път астролог добива слава, достойна за филмова звезда. Въпреки че тя винаги ще бъде запомнена като астролог, Линда е била и много талантлива писателка и поетеса. По-късно започва да учи нумерология и дори гледала на ръка. След раздялата ѝ със Сам Гудман започва бавното падение на Линда.

Тя зарязва Сам заради по-млад любовник – Робърт Брюер, 22-годишен морски биолог. Тя е лудо влюбена в него и дори го издържа финансово. През пролетта на 1972 г. Робърт заминава за Мексико – без да каже нищо и без предупреждение. Когато я питат какво се е случило с младия ѝ любовник, тя лаконично отвръща: „Ще се върне“. Но той никога не се връща.

Две години след неговото „изчезване“ Линда продължава да слага прибори на масата и за него. Едва 15 месеца след бягството на любовника ѝ, Сам се обажда с трагична вест – 21-годишната ѝ дъщеря Сали е намерена мъртва в апартамента си. Момичето и преди е правило опит за самоубийство, но сега е успяло наистина. Линда Гудман обаче отказва да приеме, че това е дъщеря ѝ.

Аутопсията и официалните тестове не могат да я убедят, тя е сигурна, че дъщеря ѝ е жива. Този трагичен момент я тласка към лудостта. Тя твърди, че дъщеря ѝ е отвлечена от американското правителство, че момичето на снимките е по-високо от Сали, че е с по-тъмна кожа и изглежда неразпознаваемо, че не може дъщеря ѝ да е умряла от комбинация от алкохол и успокоителни, защото в апартамента не са намерени бутилки с алкохол, че писмото, оставено от Сали, не е с нейния почерк, но най-вече – хороскопът на Сали показва, че тя е жива.

Сали е дъщеря от първия ѝ брак, но вторият ѝ съпруг потвърждава, че намереното момиче е Сали. Разследването е приключено, защото всичко показва, че е самоубийство. Линда започва протест и 10 дни спи на стълбите на катедралата „Свети Патрик“, за да привлече общественото внимание. До края на живота си Линда харчи милиони, за да търси изчезналата си дъщеря. Финансовото ѝ положението все повече се влошава, защото не успява да завърши обещаната втора книга.

Заради забавянето издателството, с което е сключила договор, спира да превежда приходите ѝ от първата ѝ книга. Линда остава бездомна, налага ѝ се да спи на диваните у приятели. През 1978 г. Линда най-накрая завършва втората си книга – „Любовните знаци“. За нея тя получава аванс от 500 хил. долара, но по-голямата част харчи за разследването на „изчезналата“ си дъщеря.

Детективите, които е наемала, са се възползвали от нейната мъка и са я лъгали, че дъщеря ѝ наистина е жива, въпреки че всички реални доказателства говорят за противното. Линда все повече затъва в илюзиите си, че дъщеря ѝ е някъде там и един ден ще се върне. През 1987 г. Линда издава последната си книга – „Звездните знаци“.

Психическото ѝ здраве продължава да е разклатено. Тогава Линда започва да промотира своята диета, при която се ядат само плодове. Тя се подготвя 15 години, за да премине към яденето единствено на плодове. След като стига този финален етап, тя много бързо развива диабет и умира на 70-годишна възраст. В „Звездните знаци“ тя определя себе си като безсмъртно същество, което вече е живяло над 4 века, но реалността е много по-сурова. Най-верните ѝ фенове смятат, че тя е инсценирала смъртта си и ще живее вечно.

Източник: https://dama.bg/article/linda-gudman-misterioznata-zhena-koiato-promeni-astrologiiata/16268/ © Dama.bg

Close