fbpx

Кога жената напуска мъжа

Жената е доста търпелива по природа и да се реши на тази крайна стъпка да напусне мъжа, който е до нея, означава, че тя е изчерпила и последния запас на сили и енергия, за да се справи с проблемите в любовната връзка. Да, има и жени, които нямат никаква алтернатива и се съгласяват да останат. Емоционалната и физическа връзка са крехки, а животът по този начин е мъчение и компромиси.

Вниманието към жената се подценява

Мъжът забравя, че най-главното за жената е отношението към нея. Защо е така? За жената комуникацията има решаващо значение, а не, както много си мислят, че това са парите, страстният секс или парцалките. Именно с проблеми в общуването започват и грешките, които мъжете правят.

Ако жената сама поиска да сложи край на връзката, поеме инициативата в свои ръце и има тежки аргументи, за да го направи, то тя си отива.

Мъжът не улавя предупрежденията

Мъж, който е сляп и глух за сигналите, които предупреждават за раздялата, ще загуби завинаги това, което е ценно за него – голямата любов. Не си мислете, че решението е взето набързо, понякога то се подготвя с месеци и години. Подготвената за раздялата жена съобщава решението си спокойно и без излишна истерия – тя не плаче, не се моли, не проси нищо.
Мъжът е пропуснал моментът, в който я е наранил, не е забелязал промените, смятал е, че тя е нещо постоянно и за нея, любимата, той няма нужда да се бори.

По време на този процес тя е страдала, плакала, чувствала се е сама, опитвала се е да привлече вниманието му, сигурно даже е молила за обич. Накрая е събрала отново себе си и решително иска край на връзката.

Какви са основните причини, които принуждават жената да си отиде, дори и да обича мъжа.

Не приема уникалността на личността й

Когато една жена усети, че не се интересуват от нея като личност, а само й обръщат внимание като на същество, което е допълнение към мъжкото его, настъпва първото разочарование. Всеки опит на любимата да разговаря и да обсъжда се отхвърля с аргумента, че тя едва ли разбира за какво става дума. Ти не разбираш, ти не знаеш, ти не можеш са най-честите думи, които тя чува.

Обидата не може да се опише, наранена е нейната душевност и уникалност на личността й. Тук се слагат на везни любовта и чувството за съхраняване на целостта и достойнството. Мъжът си мисли, че любовта е в основата, но за зрялата жена чувството за самосъхранение е по-силно.
Тя възприема отношението на мъжа като заплаха именно на нейната личност.

Унижението

То се изразява по различен начин и може да бъде както морално, така и физическо. Повишаване на тон, викове и незаслужени обиди, критики, лишени от всякаква аргументация са често срещани. Когато мъжът вдига ръка на жената и й нанася физическа болка, тогава унизителното отношение е в страшна и груба форма.

Унижението убива душата, води до безсъние, нервност, затваряне в себе си. Едва ли има нормална жена, която иска да изживее живота си по този начин. Страшно е, ако е замесен и алкохолът. Тогава няма никакво прагматично решение освен ако мъжът сам не осъзнае как погубва и себе си, и жената в живота си.

Равнодушието

Известно е, че жените по природа са по-емоционални. Не е лишено от логика твърдението, че жените обичат с ушите си – тоест, те искат да чуят, че са обичани. Има и такива, които са наясно, че мъжът им е мълчалив, не обича да говори много, но ги обича. Равнодушието се изразява в игнорирането на жената, в незаинтересоваността да се научи какво мисли и чувства.
Жената е като силно и красиво дърво, което се нуждае от всекидневно обгрижване и обич. Иначе и най-силното дърво умира, нали! Без внимание и обич, тя се чувства отхвърлена и ненужна. Не е достатъчно само да се купи букет цветя или да се покани на заведение един или два пъти в годината.

Липсата на доверие и ревността

Проявата на съмнение от страна на мъжа, както и ревността му не винаги се дължат на факта, че жената изневерява. Те се крият в липсата на самочувствие у самия мъж, на неувереност в собствените му сили и възможности.

Битува мнението, че, ако мъжът ревнува силно, той и обича силно. Не е така, защото ревността във всичките й форми е опасно състояние. То може да се изроди в насилие и грубост. Случаите, когато мъжът ревнивец посяга и бие жената, са толкова често явление. А всичко е започнало само с лека ревност – проверка на телефонните разговори, влизане в имейла, следене в социалните мрежи.

Става дума за квалифициран контрол, който е опасен не само за здравето, но може да застраши и живота. Умната жена е наясно с това състояние, ако ли пък не е, то не след дълго го разбира.

Стиснатостта и използвачеството

Жената винаги може да разпознае дали мъжът до нея е щедър, или само се прави на такъв. Тук не става дума за жените, които използват мъжете като дойна крава за задоволяване на своите прищевки и временни капризи.
Когато мъжете не са щедри на любов, когато пестят както думите си, така и финансовите си средства, жената се чувства отхвърлена. Всеки мъж, даже и този с най-скромните финансови възможности, може да намери форма и начин да покаже щедростта си.

Ако мнимата пестеливост на мъжа се комбинира и с всекидневно използвачество от негова страна, тогава чашата на търпението прелива. Стремежът към пестеливост трябва да бъде взаимен, а не да се пести за сметка на любимата, а някоя друга – любовница или просто приятелка – да се облагодетелства и то за нейна сметка.

Мъжете забравят една азбучна истина. Всяка жена, която наистина обича мъжа в живота й, може да бъде отново приласкана и да бъде върната. Само най-любимата и най-вярната не се връща. Затова е от значение мъжът да не проиграе лекомислено големия си шанс в живота, а да обича и да пази жената до себе си.

Източник: Anna

Close