fbpx

Когато мъж плаче пред жена

Въпреки, че мъжете са опората в една връзка, понякога самите те се нуждаят от такава. Макар и по-рядко от жените, мъжете също плачат, което не им отнема славата на силния пол. Но как се очаква да се държи една жена, когато пред нея плаче мъж?

Свикнали сме жените да ронят крокодилските сълзи, а мъжете да са непоклатими в емоционално отношение. Когато, обаче, ролите се разменят, жените сякаш губят граматиката си и реагират твърде неадекватно и остро, като така съвсем задълбочават проблема.

Когато мъж си позволи да се разплаче пред жена, има сериозна причина за това. Мъжете, макар и мнозина да са силно емоционални, се стремят да са убрани в външните прояви на емоционалността си. Ето защо леко навлажнените очи на мъжа пред вас или крокодилските му сълзи означават, че той ви е гласувал пълно доверие, чувства ви близка и търси разбиране, подкрепа и утеха във ваше лице. Така че не го предавайте! Пренебрежителното отношение, присмеха или острото приемане на емоциите му могат да оставят трайна и болезнена следа върху чувствата му.

Има жени, които смятат, че е под достойнството на мъжете да плачат пред някого и роненето на сълзи е самотно занимание, що се отнася до мъжете. Други смятат, че сълзите на един мъж, за които със сигурност има сериозна причина, са тежък товар за една жена, която е свикнала мъжът да бъде опората в една връзка. А когато той плаче, жената сякаш чувства, че трябв ада поеме огромен товар и отговорност вместо него, помагайки му така да се справи с проблема, който го измъчва. Трети обаче нямат нищо против да подадат рамо на разплакан мъж и намират това за чисто човешко и със сигурност не срамно, нито пък проява на слабост.

От психологическа гледна точка, плачейки пред жена и получавайки утеха от нея, мъжът се връща в детството си, когато майката е била тази, която го е успокоявала и му е давала сили да се справи с проблемите си.Сълзите карат мъжа да се чувства уязвим, но в същото време освободен от всякакъв товар, точно както се чувства едно дете. И точно в тази позиция, мъжът се нуждае най-много от вашата подкрепа и съпричастие.

А като жена, навярно имате характерната женска черта любопитство. Но не се надявайте, че заедно с мъжките сълзи, които бързо попиват в блузата ви, ще дойде и светкавичното обяснение каква е причината за тях. Така че не прибързвайте с въпроса „Защо плачеш?“ или „Какво е станало?“, а просто кажете „Спокойно, аз съм до теб!“, а обяснението за сълзите ще дойде съвсем скоро от само себе си.

А когато бурята отмине, се дръжте така сякаш нищо не е станало.Игнорирането на ситуацията след и дори и в момента, в който мъжът плаче, ще му помогне по-бързо да се възстанови психически и емоционално. Докато наблягането и напомнянето за сълзливата и срамна за мъжа ситуация чрез повдигане на редица въпроси, по-скоро ще накара мъжа да се затвори в черупката си и да споделя с вас още по-малко неща, чувствайки болезнения спомен за сълзите си, пролети пред вас.

Източник: rozali.com

Close