fbpx

Как несъзнателно сама разрушавате връзката си

Една връзка се гради не само на любов, а и на взаимни компромиси и разбирателство. За съжаление, много често пропускаме тези неща и в желанието си да доведем отношенията си до едно определено ниво, всъщност постигаме обратния ефект. Замисляли ли сте се как несъзнателно допускате грешки, които с времето започват да оказват много силно въздействие върху стабилността на връзката ви? Ето и кои са те:

1. Задушавате го

Колкото и силна да е любовта ви, дайте на половинката си лично пространство. Всеки човек има нужда от малко време за себе си и вие не бива да му го отнемате. Ако постоянно сте заедно, в един момент той ще започне да се отдръпва от вас и това е една от най-честите причини за раздяла.

2. Опитвате се да го промените 

Ако любовта ви е истинска, не бива да го променяте. Никой не е перфектен, но това не означава, че не е точният за вас човек. Приемете и негативните му качества. Не му правете забележки постоянно и не променяйте нищо в него, защото вие сте се влюбили в този човек. Ако той изведнъж се промени, вероятно резултатът няма да ви хареса и ще останете разочаровани. Уважавайте индивидуалността и странностите на половинката си и ги приемете като нещо положително. Точно така, както вие искате да бъдете обичани и уважавани.

3. Манипулирате го 

Не се опитвайте винаги да се измъквате, когато има някакъв проблем. Ако сте виновна, признайте грешката си и изгладете противоречията. Не обвинявайте винаги него, защото това в един момент ще доведе до край на връзката ви. Манипулацията може и да е успешна техника да получите това, което искате, но наистина ли искате връзка, базирана на манипулация.

4. Задълбочавате проблемите

Когато един спор между вас приключи, се успокойте и тогава отидете да говорите с половината си, защото в противен случай вероятно още сте напрегнати и ще продължите да натяквате случилото се. Това е много голяма грешка. Ако все пак сте стигнали до някакво решение и сте сложили край на спора, не подхващайте отново темата. Това само напряга допълнително обстановката. След няколко такива случаи на него ще му дойде в повече и би могъл да сложи край на връзката ви. Гледайте колкото се може по-бързо да се справяте с проблемите и да ги забравяте.

5. Искате всичко да е като по филмите 

Колкото и да ни се иска, връзките в реалността не са като тези по филмите. Не се опитвайте насила да направите връзката ви като в приказка, а оставете нещата да се наредят от само себе си.

6. Не заобикаляйте проблемите 

Може би не искате постоянни скандали, но когато има проблем ще е по-добре да го решите, вместо да се правите, че не съществува и да говорите за нещата, които ви притесняват. Ако ги пренебрегнете, може да прерастат в нещо още по-голямо, затова се опитвайте да решавате проблемите си навреме.

Текст:https://www.iwoman.bg

Коментирайте във Фейсбук
Close