fbpx

Как да разберете, че с вас флиртуват?

3 вида флирт, които използват мъжете

Мъжете имат различни стилове на ухажване.
Мъжете имат различни стилове на ухажване. © iStock

Флиртът може да бъде доста объркващ и не винаги успяваме да разчетем сигналите, които са изпращани към нас. Често мъжете се страхуват да не бъдат отхвърлени и флиртуват не директно, а чрез комплименти, докосвания, старание да бъдат внимателни, разказвайки нещо весело. Така често оставят у нас въпросителни, чудейки се какво точно искат?

КАК ДА РАЗПОЗНАЕТЕ ФЛИРТА?

Езикът на тялото

В определен контекст усмивката, дългите погледи или накланянето на главата на една стран, както и уж случайните докосвания може да знак за проявен интерес.

Внимателно с думите

Най-много се доверяваме на думите и в тях разпознаваме желанието да ни се харесат. Именно тук знак за интерес са комплиментите.

Мястото на срещата

Клуб или парти – обстановката тук е непринудена и настройваща за флирт. В такава среда човек изпитва порив към близост, но едновременно с това и ограниченията на социално-културната среда. Дори и мисълта за флирт е възбуждаща.

СЪЩЕСТВУВАТ РАЗЛИЧНИ СТИЛОВЕ НА УХАЖВАНЕ

Традиционен флирт

Хората с този почерк предпочитат специални места, където хората не са случайни и им е по-лесно да започнат разговор с всеки. Такива хора са по-интровертни, не подхождат първи и чакат да бъдат представени от трети лица. Романтичният им интерес е трудно да бъде разпознат. Те ухажват с подчертана деликатност, без натиск.

Физически флирт

Той е доста по-откровен – използва езика на тялото, зрителен контакт и леки докосвания. Ако отговорите на сигналите, отсрещният ще бъде силно заинтересован към по-нататъшни действия. Очевидното ви одобрение е сигнал за активност.

Игрови флирт

Демонстрира модел на екстровертно поведение – шеги, комплименти, физически контакт: докосване до рамото, хващане за ръка. Подобна смела тактика е използвана в ситуация, в която времето е малко, а конкурентите са много.

Close