fbpx

Какво трябва да знае една жена, за да продължи да бъде омъжена успешнo

1. Отделяйте си време един за друг. Ако не общувате редовно (както в трдиционен, така и в интимен смисъл), бракът няма много да продължи. Приемете като правило поне половин час всяка нощ, и минимум един ден в месеца, които трябва да отделяте един за друг.

2. Намерете баланса между зависимост и независимост, и го спазвайте. Казвайте на мъжа до Вас че Ви е нужен, но не му „пилете” нервите и не го притискайте – това може да го отблъсне.

3. Ако искате той да се вслушва във Вашите съвети, не се карайте с него, а изразявайте одобрение, когато той наистина се съобрази с Вас. И не го претрупвайте с информация – така рискувате той просто да престане да Ви слуша.

4. Ако нещо не Ви допада в леглото, тактично му го кажете, и то колкото се може по-рано. Ако му го кажете след няколко години съвместен живот, той може просто да се обиди, вместо да се опита да реши проблема. Не се ограничавайте само с констатация, че сексуалният ви живот не Ви харесва. Подскажете му, какво искате да направи.

5.Усмихвайте се по-често! Така не само ще подобрите психоклимата в семейството, а и може да бъдете уверени, че винаги ще му бъде приятно да сидва у дома.

6. Учете се да го обичате, независимо от навиците, които има. Разбира се, от някои се налага и да го отучвате, макар че това става твърде рядко. Ако Ви дразнят някакви дреболии, по-добре се постарайте да свикнете с тях. Нали не искате, мъжът да Ви възприема като „мамичка”?…

7. Не мълчете, ако нещо Ви притеснява! Скритата обида може незабелязано да разруши семейството, а да се възстанови след това спокойствието и любовта, ще бъде много сложно. Говорете за своите проблеми и молете мъжа да Ви помогне да ги решите. Но, разбира се, това не трябва да става всеки ден. Ако проблеми у Вас възникват толкова често, по-добре се обърнете към психолог, за не „изливайте” негативите върху Вашия мъж…

8. Понякога, когато Вашият мъж прави нещо не както трябва, най-доброто разрешение изглежда че е, да бъде наказан. Мислите ли, че той ще осъзнае, че не трябва да постъпва така? Всъщност, използвайки такъв метод, няма да постигнете нищо добро. Напротив – поощрявайте го и го хвалете, когато прави нещо по предпочитания от Вас начи, а другите постъпки, които не харесвате, просто игнорирайте.

9. Една от най-разпространените причини за семейните конфликти , са парите. За да избегнете ненужните кавги, отрано обсъдете как ще се сформира бюджетът във вашето семейство. Решението трябва да устройва и двама ви.

10. Поделете си задълженията вкъщи. Не трябва да се разчита на случайността. Направете списък на всички домашни задължения, и обсъдете кой от вас за какво ще отговаря. Така ще имате много по-малко поводи за кавги.

 

 

Close