fbpx

Какво предизвиква негативните мъжки реакции към „Сексът и градът“?

Нека впрегнем мислите си в разбулването на мистерията какво толкова дразни мъжете в Сексът и градът… А и съвсем между другото, нека ей така, злорадо да се позабавляваме на техен гръб :-)))

Какво предизвиква негативните мъжки реакции към „Сексът и градът“?
Какво предизвиква негативните мъжки реакции към „Сексът и градът“?

След цели два игрални филма и шест сезона (+ поне 30 повторения) на тотална мания Сексът и градът взе да избледнява в съзнанието ни, но все още се шуми около него (ако изобщо е възможно да забравим Сексът и градът някога, в което се съмнявам!). И продължава да предизвиква размисли над връзките, секса, хубавите обувки, марковите парцалки и още много други екзистенциални въпроси…

Та и аз като една нормална средностатистическа мацка не пропуснах момента с превъзнасянето и лигавенето пред половинката ми по повод на сериала при това нееднократно и благодарение на доста странните му реакции ме осени прозрение! Мъжете имат доста сложни за проумяване отношения със Сексът и градът. Ако в тяхно присъствие дори само споменеш Кари, Саманта, Шарлът, Миранда или – не дай си Боже – Тузаря, рискуваш да попаднеш по средата на разгорещено кършене на ръце, клатене на глава, скърцане със зъби и изсъскване на неприлични фразички по техен адрес. Преди години едно от мъжките списания дори стигна толкова далеч, че обяви Сара Джесика Паркър за най-зле изглеждащата жена на планетата… Е, разбира се, че си има своите недостатъци, но няма спор, че горчивата оценка е до-о-о-оста пресилена.

Няма как да не се замислим каква е причината Сексът и градът да поражда толкова отрицателни емоции у половинките ни. Едва ли това е резултат от чистата им омраза към сериала. Повечето мъже едва ли са гледали повече от един или два епизода (Едно разкритие, изкопчено от сигурен мъжки източник: „Никога не го бях гледал до последния сезон, когато колкото и странно да звучи, ми стана супер интересно. Малко се подразних, защото успях да предвидя абсолютно всичко, което се случи, дори познах името на Тузаря!“). Откровената истина е, че сериалчето не е просто забавно, а си е своеобразно женско забавление.

undefined

Всъщност това, което предизвиква негативните мъжки емоции, не е сценарият, а женската реакция. Те нямат нищо против да си промиваме мозъка с филмчета от типа на Титаник и 27 сватби, да речем. Напротив, дори им изглежда съвсем нормално и безвредно „типично женско“ убиване на времето. Благодарение на Сексът и градът обаче мацките започнаха да добиват увереността, че излизанията с приятелки през уикенда, стабилното алкохолизиране след работа с дружинката и свалянето и флиртът с много, много, наистина много представители на противоположния пол са нещо съвсем нормално.

С други думи Сексът и градът окуражава жените да се държат като мъже.

Дали мразят любимото ни сериалче? По-скоро не. А дали се страхуват от неговата сила да окуражава мацките да се държат като мъже? Може би мъничко… А дали се надяват някой да ги оприличава на Тузаря, поради каквато и да е причина? Да, всекидневно.

Текст:cosmopolitan.bg

Close