fbpx

Какво отличава жената от момичето – една мъжка гледна точка

Имах нещастието да срещна твърде много момичета в своя живот и твърде малко жени. И тук не става дума за възрастта – някои жени са по-млади от момичета. Разликата е в начина, по който се държат, мислят и живеят живота си.

Жените и момичетата виждат света различно. Разбират го различно. И взаимодействат с него различно. Момичетата се срещат твърде често, а жените… жените са твъде малко.

Това не значи, че не съществуват. Просто е трудно да ги намериш.

Като мъже (не като момчета) трябва да сме сигурни, че не сме привикнали твърде много към това да излизаме с момичета. В противен случай ще се окаже, че сме взели най-лошото решение в живота си. Тъй като може би трудно разграничавате двата типа, ще ви помогна: има 10 сигурни разлики помежду им…

1. Момичетата обичат да се обличат в дрехи, които ги разголват, защото мислят, че така изглеждат секси. Жените знаят, че изглеждат секси, без значение как са облекли.

Жените знаят, че да си провокативна не е единственият начин да си секси. Жените са толкова уверени в собствената си кожа, че не се интересуват особено от това, което носят – знаят, че са секси, защото са секси.

2. Момичетата очакват мъжът да знае как се чувстват и какво си мислят – жените използват своите думи.

Дами,… мъжете не могат да четат мисли. Иска ни се да можехме – това много щеше да улесни нещата, но не можем. Момичетата вярват, че техните мъже трябва да ги разбират толкова добре, че да знаят какво си мислят, как се чувстват, кое е важно за тях.

За съжаление повечето мъже не са добри в улавянето на такива сигнали. И тук се проявява разликата – момичетата ще се ядосат и ще започват да се държат гадно, а жените просто ще обяснят какво искат.

3. Момичетата очакват ти да плащаш за всичко – жените са финансово независими.

Момичетата обичат да се държат с тях като с по-малки, да бъдат обгрижавани и глезени. По някаква причина те не обичат да бъркат в портфейлите си. Жената, от друга страна, макар и понякога да позволява на мъжа си да плати, също така настоява от време на време тя да плаща сметката – и на двамата.

Жената обича да напомня на своя мъж, че той е до нея, защото я уважава и се държи добре с нея, и че тя няма нужда от парите му.

4. Момичетата излизат навън и се натряскват – жените си знаят мярката.

Познавате ли жената, която седи на масата в клуба и жадно чака да нападне следващата бутилка? Разбира се, че не я познавате. Защото жените не правят така. Само момичетата се наливат с алкохол, за да се напият – това им позволява да се освободят от задръжките си.

Това не значи, че жените не пият. Напротив. Но познават своите граници и никога не пият толкова, че да изгубят контрол над себе си.

5. Момичетата бързат да обновят своя „Фейсбук“ статус на „обвързана“ – жените забравят, че имат „Фейсбук“.

Жените просто са твърде заети с реалния живот, за да губят времето си в обновяване на „Фейсбук“ статуси. Може и да го направят, но ще е между другото и само ако се сетят. Няма обаче да се втурнат към сайта в момента, в който са сигурни, че новият им мъж няма да откачи от този статус.

6. Момичетата гледат евтина телевизия – жените четат.

Някои телевизионни предавания наистина са страхотни – останалото си е боклук. Жените имат своите телевизионни шоута – възприемат ги като техните „вредни“ удоволствия – но също така обичат да прекарват времето си с носове, забити в книгите.

Те не обичат да пълнят живота си с безсмислената поп култура и стават все по-стриктни в това с възрастта. Жените обичат мозъкът им да е буден. Момичетата обичат мозъкът им просто да е зает с нещо.

7. Момичетата говорят за тривиални неща – жените знаят как да водят интересен разговор.

Това е може би една от най-големите разлики. Повечето момичета се справят ужасно, когато разговарят. Те не са наясно с големите световни събития. Нямат интелектуални хобита и интереси. Мненията им не са наистина техни, а мнения, които са чули и присвоили като свои. Момичетата са отегчителни. Жените са забележителни.

8. Момичетата ядат салати – жените ядат каквото си поискат.

Не искам да кажа, че жените не ядат салати – някои го правят. Но те не ядат само салата за пред мъжа, а след това, у дома, да се натъпчат със сладолед.

Жените ядат здравословно, защото уважават телата си. Момичетата ядат здравословно, за да се покажат на останалите. Истинската жена ще си поръчва бургер и пържени картофки, без много да му мисли. Знае, че може да го направи. Знае, че го иска. И ще го направи.

9. Момичетата се придържат към това, което знаят – жените винаги се опитват да разширят кръгозора си.

Жените имат богат житейски опит и затова разбират колко е важно да трупаш опит. Те правят всичко възможно, за да опознаят света, да се срещат с хора, да увеличават възможностите си. Те са страстни и мотивирани. Жените хващат бика за рогата.

Момичетата не са сигурни какво точно искат да правят – надяват се да намерят мъж, който да ги вдигне и да им покаже пътя.

10. Момичетата имат нужда от закрилници – жените нямат нужда от никого, освен от себе си.

Няма нищо по-секси, и го казвам напълно сериозно, от жена, която може да се грижи за себе си. Всички жени могат да го правят, но само някои от тях наистина го правят. Момичетата обичат да плуват близо до брега и винаги търсят за какво да се хванат.

Жените взимат това, което искат, и нямат нужда от ничия помощ. Те са силни, самоуверени и независими. Жените са бъдещето. Момичетата са миналото.

автор: Пол Хъдсън / превод: Gnezdoto.net

Close