fbpx

Имаш право да продължиш напред

Имаш право да продължиш напред. Имаш право да продължиш напред и да оставиш зад гърба си това, което не ти носи щастие. Имаш право да оставиш зад гърба си приятел, който винаги те разочарова. Имаш право да оставиш зад гърба си този, на когото даде сърцето си, само за да го разбие.

Имаш право да продължиш напред.

Въпреки че често ни учат да преглъщаме. Да приемаме. Да премълчаваме. Да се примиряваме. Да загърбваме себе си, за да избегнем конфликта.

Но защо да мълчиш, когато някой те нагрубява? Защо да стоиш с някой, който те наранява? Защо да се примиряваш с отношение, което не заслужаваш?

Не е нужно да правиш това. Нужно е да продължиш напред.

Нужно да продължиш напред и да обърнеш гръб на работата, където не те третират добре. Да обърнеш гръб на хората, които те натоварват. Да обърнеш гръб на всичко, което е било, но вече не искаш да бъде. Да обърнеш гръб на зоната си на комфорт.

Имаш право да продължиш напред. И да се отърсиш от всичко, което тежи на сърцето ти. Да се отърсиш от миналото, което ти носи болка всеки път, когато погледнеш назад. Да се отърсиш от мислите, които те обезкуражават. Да се отърсиш от всичко, което те дърпа назад.

Имаш право да извадиш от живота си хората, които само взимат от теб, без да ти дават нищо. Хората, които искат да си до тях, но никога не са до теб. Хората, които те обичат само на думи.

Имаш право да продължиш. Трябва да продължиш.

Трябва да промениш живота си, да го изградиш наново, да го направиш такъв, какъвто искаш и какъвто заслужаваш.

Не дължиш нищо на никого. Дължиш само на себе си.

Имаш право да продължиш напред и да разчистиш живота си за него.

Автор: Лорън Гибсън

Close