fbpx

Изневярата – причини и следствия

РАЗБИРА СЕ, ЧЕ НИКОЙ НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА СИПЕ ПОХВАЛИ ЗА ИЗНЕВЯРАТА, НО КАКТО  СЪС СИГУРНОСТ САМА СИ СЕ УВЕРИЛА ТЯ СЕ СЛУЧВА ВСЕ ПО-ЧЕСТО. НЯМА КАК НИКОГА ДА НЕ СИ БИЛА СВИДЕТЕЛ НА НЯКОЯ ОТ ПРИЯТЕЛКИТЕ ТИ, КОЯТО НАРУШАВА НЕПИСАНИТЕ ЗАКОНИ НА ВРЪЗКАТА СИ И МИСТЪР LOVER СЕ ПОЯВЯВА НА ХОРИЗОНТА…
COSMO ПРЕДЛАГА НА ВНИМАНИЕТО ТИ ЕДИН ПРАКТИЧЕН НАРЪЧНИК, ЗА ДА ОПОЗНАЕШ ПО-ДОБРЕ ФЕНОМЕНА „ИЗНЕВЯРА“, ДА ТИ ПРИПОМНИ ЗЛАТНИТЕ ПРАВИЛА, ЗА ДА ИЗБЕГНЕШ НЕНУЖНИ ДРАМИ И ДА ПРЕЦЕНИШ КОИ СА ПРЕДИМСТВАТА И НЕДОСТАТЪЦИТЕ НА НЯКОИ ОТ СИТУАЦИИТЕ, ДО КОИТО ИЗБОРЪТ ТИ МОЖЕ ДА ТЕ ДОВЕДЕ.

ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ САМИ ЗА СЕБЕ СИ…
56% от читателките на Cosmo признават, че са изневерявали.
31% от тях твърдят, че причината е монотонността на връзката им.
28% го правят заради тръпката.
7% отмъщават на половинката си по този начин.
57% се чувстват виновни за постъпката си.
66% твърдят, че е по-добре да не признаваш изневяра.

След тези данни единственото, което ми идва на ум, е, че повечето от нас си имат своята мръсна малка тайна, която прикриват повече от добре. Приемането на изневярата като факт е доста трудно за много хора, но колкото и да отбягваме мисълта за нея, тя се случва често. Научи се да я познаваш, опитай се да я анализираш и бъди сигурна, че изневярата не е краят на света, стига да успееш да я използваш в своя полза.

С него вече сте дълго време, напълно достатъчно, за да се потопите в монотонността на връзката си… Чувстваш се сигурна до него, но ти липсва пламъкът, страстта помежду ви… Но пък ви свързват толкова скъпи спомени, не можеш да си представиш живота без него и… идва моментът, в който решаваш да предадеш доверието му и да получиш това, което ти липсва, в обятията на друг… На пръв поглед логично решение, но дали си се замисляла до колко неприятни и дори тежки последици може да доведе?

1. Златните правила

НЕ СЕ ВЛЮБВАЙ!
Лесно е да се каже, но не е толкова лесно да се изпълни. Все пак ако си решила, че това кривване ще си остане в историята, погрижи се да си поставиш някои сантиментални бариери.
Не се стреми да го опознаваш и да излизаш често с него (ресторанти, кино, изложби, уикенд за двама…). Наслади се на чисто физическите и страстни срещи, все пак и това не е никак малко!

БЪДИ ЧЕСТНА…
…с него
Ако нямаш намерение забежката ти да има продължение, абсолютно ненужно е да го караш да вярва, че ще напуснеш половинката си, за да бъдеш с него. Така само ще поддържаш надеждата му и накрая ситуацията ще бъде още по-болезнена.
…със себе си
Какво точно търсиш? Просто каприз, имаш нужда от повече увереност, сериозна връзка, отмъщение или начин половинката ти да те преоткрие?
Щом причината и целта на авантюрата са ти ясни, направи всичко възможно да изживееш искрено и напълно избора си. Извлечи си поука: може би ти е нужна раздяла с партньора или преосмисляне на връзката ти?

ИМАЙ ПРЕДВИД ОТГОВОРНОСТИТЕ СИ…
Залогът на връзката ти.
Лъжата не е нещо, което трябва да пренебрегнеш с лека ръка, защото последствията може да бъдат наистина драматични. Решението да изневериш, е твое, но рискуваш измаменият ти партньор да открие какво си направила и да реши да те напусне, въпреки че раздялата не е била целта ти.
Има опасност да се влюбиш в любовника си и да се изправиш пред тежка дилема. Най-лошият вариант е да останеш от два стола на земята, а всъщност това е и най-честият сценарий…
Затова каквото и да решиш, първо помисли добре… заслужава ли си?

ЗАПАЗИ ДИСКРЕТНОСТ.
Запази го в тайна!
Заличи всяко доказателство за неверността си (касови бележки, палави sms-и или e-mail-и, мъжки парфюм, който се излъчва от дрехите ти…) и недей да споделяш с цялото си обкръжение. Колкото по-малко хора знаят тайната ти, толкова по-добре, защото така не рискуваш някой да сгафи или да се изпусне, макар и без да иска.
Не смесвай двата свята.
Дори и да е достатъчно лесен достъпът до твоето местенце и обстановката да е супер приятна и удобна, никога, запомни, НИ-КО-ГА не кани любовника си там. Леглото, в което спиш с половинката си, е свещено! Една от първите реплики на някой, който е разбрал за изневярата на любимото си същество, е: „Кажи ми поне, че не е идвал тук и не е спал в същото легло“. И за душевното ти равновесие е добре да разделяш един от друг тези два свята.

ИЗБЯГВАЙ НАИВНИ ХОДОВЕ.
Предпази себе си и половинката си.
Кълне ти се във вярност? Ти също, въпреки че случаят е малко по-различен, ако трябва да си съвсем честна… Как може да си сигурна, че ти казва истината? Ами… няма как. Вместо да обмисляш евентуалните рискове, винаги използвай презервативи. Добре би било да го убедиш да си направите изследвания за HIV. Да не говорим за останалите болести, които се предават по полов път, които можеш да си навлечеш… Тази малка игричка може да ти струва много, наистина много скъпо…

ВНИМАВАЙ!
Новият ти жребец със сигурност е страхотен и ти обещава никога да не ти навреди. Бъди внимателна, защото никога не се знае. Още в момента, в който е наясно, че ти е просто любовник, той става свидетел на лъжата ти… и потенциален предател. Само си представи ситуацията как го ядосваш за нещо и той ти показва, че може да се държи собственически и да ревнува… Или пък не може да понесе раздялата ви и решава да си отмъсти и да разкаже всичко на гаджето ти? Бъди предпазлива и не му оставяй никаква възможност да навлезе в твоята територия. Не споменавай името на фирмата, където работи приятелят ти, нито адреса и стационарния си номер. Винаги може да смениш номера на мобилния си, ако положението стане напечено.

НЕ СПОДЕЛЯЙ.
По този въпрос се наблюдава раздвоение в мненията. Има защитници на тезата, че „винаги трябва да се казва истината“, както и на противното мнение, че „споделената грешка е извинена само наполовина“. За трети „това, което не знаеш, не може да те накара да страдаш“. Cosmo клони по-скоро към втората теория… Не, целта не е да проповядваш култ към лъжата, но поради очевидни причини това е един от начините да спасиш връзката си, особено ако авантюрата ти е приключила и отдавна забравена. Не си струва половинката ти да страда заради история, която всъщност не означава нищо. Някои, които не могат да преживеят чувството на вина, предпочитат да облекчат съзнанието си, като кажат цялата истина. Най-вероятно ще успеят, но за сметка на това половинката им ще е направо сравнена със земята. Голяма рядкост са връзките, които преодоляват такова изпитание, защото нещо си остава безвъзвратно изгубено…

2. Причините

НЕ СИ ЩАСТЛИВА ВЪВ ВРЪЗКАТА СИ.
60% от жените оправдават изневярата си с неудовлетвореност от връзката си. Това е начин да извоюваш правото си на щастие. С времето, в което трябваше да приемеш безмълвно условията за даденост, е свършено. Противопоставила си се на себеотрицанието и отказа от собствените ти желания. Класическа ситуация: след няколко години връзка жената започва да се отегчава и осъзнава, че не е щастлива. Какво по-нормално от това да потърси удоволствие другаде? Да се чувстваш добре… в обятията на друг, може би. Но наистина ли това е най-доброто решение в дългосрочен план? Запитай се сериозно какво искаш всъщност. Да спасиш връзката си, като се надяваш да привлечеш вниманието му? Да намериш правилното средство срещу безразличието на гаджето ти и да превърнеш всекидневието в нещо по-вълнуващо? Или просто да си намериш претекст за края на връзката ви и да започнеш нов живот?

ОТМЪЩАВАШ СИ.
Гаджето ти първо се е впуснало в тази застрашаваща игра. Доста често измамените жени вместо сериозен разговор или решение за бъдещето на връзката предпочитат да раздадат правосъдие, като на свой ред отмъстят и изневерят. Най-настървените дори внимателно подбират съучастника си, като се спират на шефа, който гаджето им мрази, най-добрия му приятел или дори на брат му. Колкото по-непредвидимо, толкова повече болка ще причини. Други пък се отдават на отчаянието и се нахвърлят на първия срещнат, без да внимават за последствията. Едва ли има връзка, която ще успее да оцелее и да започне на чисто след подобно стечение на обстоятелствата…

ИМАШ НУЖДА ДА СЕ ПОЧУВСТВАШ ЖЕЛАНА.
Винаги си била толкова романтична и емоциите помежду ви в началото ти липсват повече от всичко… Днес едва ли ще те забележи, дори ако боядисаш косата си в зелено. Говори си с теб като със стар приятел, и то само когато е в добро настроение, а през останалото време се преструваш, че не забелязваш стръвнишкия му поглед в постоянно търсене на апетитни женски извивки… Иска ти се да му изкрещиш, че все още съществуваш, но не виждаш вече смисъл. Нормално е при подобни обстоятелства да отговориш подобаващо на изплезения език на колегата, който при вида на късата ти пола се чувства леко конфузно и неудобно, а когато го заговориш, става червен като домат. Това те кара да се чувстваш поласкана и по-уверена в себе си. Изненадваш се, когато усетиш, че сутрин ти трябва цял час повече, за да се приведеш в отлична форма. Намираш си претекст да се виждаш по-често насаме с него, докато не се стигне до момента, в който… нещата просто се получават между вас. Някои жени твърдят, че лекото отклонение е имало положителен ефект за връзката им. Когато усетят, че отново някой ги желае, обикновено жените започват да се грижат повече за визията си, за да съблазняват. Това има благоприятен ефект върху официалния избраник, защото най-после той започва да обръща внимание на приятелката си и да я гледа с други очи. И все пак… малко глупаво и жалко е да стигаш до изневяра, за да привлечеш вниманието на половинката си и да си докажеш, че все още си харесвана. По-добрият вариант е предварително да се погрижиш за доброто си самочувствие…

ТЪРСИШ ТРЪПКА.
Като гръм от ясно небе, а и както се случва по филмите… ти просто се влюбваш. Не си съвсем сигурна какво става. До момента си водила прекрасен живот с твоето мило, но го срещаш… Мъжа! Този, който кара сърцето ти да трепва и да губиш разсъдъка си. Готова си да зарежеш всичко, за да го последваш дори до края на земята или… до хотела на ъгъла. Чувството е просто необяснимо… Хм… да помислим. Наистина ли става въпрос за чувства? Не е ли по-скоро краткотрайна тръпка и временна лудост, отколкото любов? Първо открий истината вътре в себе си, вместо да се хвърляш в обятията на този мачо, дошъл отникъде. Наистина ли не можеш да му устоиш? Е… в крайна сметка веднъж се живее…

СЕКСУАЛНОСТТА ТИ ИМА НУЖДА ОТ ЛЕКО ПОКАЧВАНЕ НА САМОЧУВСТВИЕТО…
След няколко години взаимна любов си малко тъжна да констатираш, че сексът с половинката ти вече не е на висотата на очакванията ти. Истината е, че под чаршафите нещата направо са си зле! След като осъзнаеш желанията си, виждаш, че за съжаление твоето мило вече почти не участва в тях. Навикът, страхът да признаеш истинските си потребности, жаждата за някаква новост и фактът, че вече не отговаряш на фантазиите му, са достатъчни причини, които обясняват нуждата да си намериш нов сексуален партньор… и то без да напуснеш предишния.

3. Какви всъщност са предимствата?

ДОБИВАШ ПОВЕЧЕ УВЕРЕНОСТ.
Почувстваш ли се отново желана, ще се почувстваш и по-красива… Естествено е да направиш всичко възможно, за да запазиш това чувство по-дълго. Това те предизвиква да полагаш още повече грижи за външния си вид и не остава незабелязано. Поне едно нещо, от което всички ще имат полза – ти, гаджето ти и третият човек…

МНО-О-ОГО ОРГАЗМИ.
Когато си освободена от познатия поглед, се освобождаваш и от някои бариери… Не се притесняваш да изпробваш различни нови пози и места… Всичко е позволено и ти си малко като изпусната. Така усъвършенстваш еротичната си биография.

ВНАСЯШ ВЪЛНЕНИЕ В СЪЩЕСТВУВАНЕТО СИ.
Новата връзка е, като да добавиш добра доза подправки в монотонността на всекидневието си. Събуждаш се в добро настроение, тананикаш си, представяш си нови места за среща, както и сексуални игрички, които да превърнеш в реалност. Накратко, не скучаеш.

ДОСТАВЯШ СИ ОТ ЗАБРАНЕНИЯ ПЛОД.
Лека тръпка на вълнение преминава през теб в момента, в който се сетиш какво ще си помислят някои хора, ако разберат, че водиш двойствен живот. Това е твоят начин да се разбунтуваш срещу задръжките и срещу мненията, че си малко комплексирана.

ИМАШ СИ СВОЯ СОБСТВЕНА МАЛКА ТАЙНА.
Да си имаш странична тръпка, е нещо като лична скъпоценност, която криеш в собствения си трезор. Привързваш се към него тайно, той е само твой и никой друг не знае за него… едно истински приятно опиянение. Усмихваш се сама в автобуса, под душа, в кухнята… отново се чувстваш като на 15!

НОВОСТТА ТЕ ПРИВЛИЧА.
Нова кожа, нов парфюм, нови жестове, ново тяло, нови разговори… Всичко ти мирише на нещо ново, непознато и необичайно. Обещанието за промяна вълнува ужасно малкото момиче, което се крие вътре в теб.

ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ НА ИНТЕРЕСИТЕ ТИ.
Това малко или голямо отклонение, което правиш от правия път, понякога ти помага да се изправиш срещу проблемите във връзката ти. Ако след това искате да оправите нещата и да започнете на чисто, може да проведете терапия със специалист или дълъг сериозен и конструктивен разговор с половинката ти.

4. Проблемите, които може да си докараш…

СТРАХ
Постоянната тревога, че може да си се издала с нещо, страх от телефона, който звъни и от познатите, които засичаш по улицата, когато не трябва… Това си е жив терор, на който се обричаш съвсем сама! Трудно е да живееш в постоянен страх…

ВИНА
Твоят приятел ти подарява роза, а ти се обливаш в сълзи. Правиш всичко по силите си той да се чувства добре, трудно ти е да се погледнеш в огледалото и чувството на вина те изгаря…

СРАМ
Да, ти наистина си свободна жена и имаш право да получаваш удоволствие, но добре знаеш, че по този начин предаваш доверието на мъжа, който те обича. И вътре в себе си осъзнаваш, че това никак не те кара да се гордееш.

ФИНАНСОВИ ЗАГУБИ
Купуваш си супер секси бельо, полагаш огромни грижи за външния си вид, плащаш сметки по ресторанти и хотели… Не си изненадана от честитката, която получаваш по пощата от банката, където са финансите ти. Като видиш какво е останало от тях обаче, дано не се ужасиш!

НЕЖЕЛАНА БРЕМЕННОСТ
В лудостта на мига забравяте за презерватива и рисковете след 9 месеца да се озовеш с нов член на семейството не са никак малки. Да не забравяме и за болестите, предавани по полов път, които може да се превърнат в доста драматично и неприятно откритие, което да ти напомня за проявената глупост години наред…

НАТРАПНИК
От секси дръзкия мачо тръпката ти се превръща в досаден натрапник. Обажда ти се денонощно, но не се ограничава само с теб, а прилага същия телефонен тормоз и върху близките ти. Преследва те, заплашва да се обади на гаджето ти… същинска лепка! Това, което трябва да направиш, е да се отървеш, а това, което предварително е трябвало да направиш, е да бъдеш ясна относно отношенията ви.

НЕНУЖНИ ГЛАВОБОЛИЯ…
Уморен да те чака или заради прекален егоизъм, страничната ти тръпка решава да сложи край на отношенията ви. Чувстваш се предадена и се сриваш психически. Съвсем дискретно изплакваш мъката си в банята… Трудно е да намериш някого, който да ти съчувства при раздяла вследствие на твоето собствено предателство.

БЕЗВЪЗВРАТНИ ПРОМЕНИ
Щом половинката ти научи за стореното, нещата никога не могат да останат същите. Връзката е безвъзвратно променена, нещо се е пречупило и липсата на доверие е факт, който трябва да приемеш. Болката и гневът на половинката ти са трудни за преодоляване. Малко връзки устояват на такова изпитание, по-скоро точно обратното.

КРАЙ НА ВРЪЗКАТА ТИ
Той разкрива всичко и ти няма какво друго да направиш, освен да си признаеш. Толкова е наранен, че няма желание да ти даде втори шанс, затова решава да те напусне. Силно болезнената раздяла може да се развие и драматично: да те изгони най-демонстративно и да изхвърли най-брутално багажа ти. Освен тъгата трябва да преживееш и небивал скандал. Картинката не е никак розова…

И след като се запозна с цялата тази информация, те питаме пак…  заслужава ли си?

Close