fbpx

Зодия Риби: най-мистериозният знак

Представителите на зодия Риби са изключително сензитивни и загадъчни личности. Те притежават уникалните психически способности да надникнат в ума и душата на човека срещу себе си.

Тези интуитивни особи имат дарбата да се ровят в чуждата психика и да разгадаят целия вътрешен свят на абсолютно всеки човек. Особено състрадателни към болката на другите, Рибите взимат присърце мъката на своите близки и приятели.

Тайнствените Риби сякаш живеят в два свята – в реалния и във въображаемия, където се пренасят, за да избегнат всички страдания от болезнената действителност.

Зодия Риби – дати, декади, символ

Тази зодия е дванадесетият (последният) знак на зодиака. Нейните представители са родени в периода 19 февруари – 20 март.

Рибите, които попадат в първата декада ( 19–29 февруари) са изключително упорити и не се отказват от целта си, докато не я постигнат.

Родените в този период личности са безкористни, интуитивни и романтични. Непоправими мечтатели, те виждат красота в абсолютно всичко. Могат да усетят настроението и емоцията на другите, тъй като са много интуитивни.

Готови са да помогнат на всеки, което ги прави чудесни приятели и добри слушатели.

Родените през втората декада (1–10 март) като цяло са чувствителни, притежават силно развита интуиция и невероятна воля.

Тези хора не обичат да се възползват от нищо и от никого. Стремят се да постигнат всичко сами и по честен начин. Често поставят другите пред себе си и не очакват благодарности или похвала за жертвите, които правят.

Имат силна интуиция, добро сърце и чувствителна душа, поради което понякога изпадат в крайни емоционални състояния.

Представителите на зодия Риби, родени през третата декада (11–20 март) притежават страхотна енергия и често успяват да реализират всяка своя мечта без проблем.

Интуицията им е толкова силна, че са способни дори да предвиждат бъдещи събития, но трудно съумяват да изразят с думи това, което предстои. Ето защо понякога те изпадат в тревожни и дори депресивни състояния.

Готови са да посветят цялото си време, енергия и внимание на някого или нещо, което наистина си заслужава.

Обичат да експериментират, адаптивни са и успешно се приспособяват към промените, които им поднася животът.

Символът на зодия Риби изобразява връзката между реалния и въображаемия свят

Символът на тази зодия изобразява две риби, свързани помежду си, които са обърнати в противоположни посоки. Те биха могли да се тълкуват и като символи на живота и смъртта, реалния и въображаемия свят, мечтите и действителността.

Рибите могат да бъдат колкото добри, толкова и опасни. Понякога те се подават на желанията на други хора, но вътре в себе си са изключително независими.

Глифът, който символизира зодията представлява две обърнати луни, които са свързани помежду си. Този символ също подсказва за необикновената връзка между два свята.

Водата е елементът на зодия Риби

Водата е елементът на тази чувствителна и ранима зодия. Рибите имат уникалната способност да се потопят под повърхността на рутинното ежедневие. Това им позволява както да живеят в реалността, така и да обитават един свой собствен свят – непознат, тайнствен и интересен.

Типичните представители на водните знаци (Риби, Рак, Скорпион) са интуитивни, чувствителни и грижовни.

По своята същност Рибите са състрадателни и имат вродено чувство за закрила на по-слабите личности.

Спокойни и чисти като езеро или притежаващи силата на проливен дъжд, представителите на тази зодия обръщат голямо внимание на своите чувства и във всяка ситуация действат така, както им подсказва сърцето, а не разумът.

Планети

Планетата Нептун управлява представителите на тази тайнствена зодия. Името на небесното тяло се свързва с Бога на моретата и затова не е чудно, че Рибите са под влиянието точно на тази планета.

Фактът, че около Нептун има ореоли се свързва с невъзможността рибите да виждат реалността около себе си.

Тази планета символизира духовното и мистичното в личността на представителите на водния знак, които имат силно развито шесто чувство.

Девиз

„Аз вярвам“ е мотото на лицата родени под зодиакалния знак на Рибите. Непоправими мечтатели, те са убедени, че ще постигнат целите си.

Освен това чувствителните личности вярват в себе си, в доброто и в хората. Именно това е причината да винаги да помагат и да се отзовават, когато някой има нужда от тях.

Видове Риби

Според прогнозите на хороскопа Рибите са много разнообразни, тъй като има различни видове в океана.

Следователно тази зодия не може да бъде описана само с една или две думи. Представителите й могат да бъдат както мощни акули, готови да се нахвърлят върху плячката си, така и малки риби в езерото.

Като цяло представителите на зодия Риби имат сходни черти на характера. Не може да се отрече обаче, че лицата родени през първата, втората или третата декада на периода имат известни разлики помежду си.

Рибите, родени през първата декада са романтични, позитивни и понякога наивни. Те виждат само положителните качества на другите, затова има опасност непочтени личности да се възползват от тяхната сърдечност. Имат богато въображение и силна интуиция.

Рибите от втората декада пък имат силни психически способности, които умело използват, за да постигнат успехи в кариерата и личния си живот.

А тези, родени през третата декада са силно чувствителни и верни на интуицията си. Задълбочени мислители, с ярко въображение, тези Риби обичат да експериментират и са готови да поемат рискове.

Характеристика: Особености, характер, външен вид, качества

Трудно е да се опише с думи личността на Рибите, която е прекалено загадъчна и неуловима.

Хората, родени под този зодиакален знак са изключително чувствителни и лоялни. Те приемат проблемите на своите близки и приятели като свои и се опитват да помогнат с каквото могат за разрешаването им.

Тези лица са готови да направят всичко, за да накарат другите да се чувстват добре.

Настроени са приятелски и общуват свободно с най-различни личности. Вярват в доброто, но ако ги предадете много трудно ще спечелите доверието им отново.

Представителите на водния знак не са злопаметни и винаги прощават. Те са известни като най-толерантният знак на зодиака.

Рибите се опитват да живеят в реалния свят, но често мечтите и емоциите им могат да замъглят тяхното съзнание. Богатото им въображение ги прави подходящи за творчески дейности.

Характерна черта на тази зодия е интелигентността и проницателността на нейните представители. Подходът им към живота е много положителен. Те винаги знаят какво искат и са сигурни, че ще успеят да го постигнат.

Що се отнася до външния им вид, можем да кажем, че представителите на тази зодия често са средни на ръст. Имат големи, привлекателни очи, които могат да въздействат върху околните почти хипнотично.

Цялата физика на лицата от тази зодия създава впечатление на добронамерен и спокоен човек. Всъщност външният вид на Рибите не може да се постави в определена рамка, точно както и тяхната личност, която е загадъчна и неуловима.

Лоши черти, недостатъци

Липсата на самочувствие при лесно ранимите Риби често може да се превърне в спирачка по пътя им. Вземайки чуждите проблеми присърце, представителите на тази зодия понякога изпадат в емоционални крайности.

Ако събитията не се подредят по техните очаквания, Рибите могат да загубят мотивация да продължат. Те са склонни да погледнат по-скоро от негативната страна на нещата, отколкото от положителната.

Лицата, родени под знака на Риби могат да бъдат много мързеливи, особено що се отнася до неща, нямащи значение за тях. Ентусиазмът и енергията им в повечето случаи траят много кратко.

Много Риби са склонни да се носят по течението, без дори да се опитват да постигнат нещо – черта, която може да ги направи мързеливи, покорни и песимистични. Предразположени са към тъга, депресия и липса на инициатива.

Източник: chudesa.net

Close