fbpx

Знаете ли какви са желанията на жените?

Ние попитахме 1400 жени на 20 и 30 години какви са техните най-съкровени сексуални тайни и желания. Вие трябва само са слушате внимателно

Попитайте група жени какво търсят в един мъж и се появяват думите, които чуваме доста често. Увереност. Независимост. Чувство за хумор. Добрина. Добър външен вид. Сякаш всички жени търсим един и същ мъж (щастливец).

Ето къде е най-голямата трудност: ние жените пренареждаме приоритети в зависимост на каква възраст сме.

„Нещата, които една жена търси в един мъж, се променят с възрастта”, казва Хелън Фишър, професор по антропология в университета Рутгърс и експерт по взаимоотношенията, чиято най-нова книга се казва „Защо него? Защо нея?”

За да постигнете успех, трябва да разберете какви са нейните ценности и желания в този етап от живота й, и да знаете какво да очаквате, ако планирате да останете с нея. Жена, чиито приоритет някога е било да танцува на дансинга на парче на Lil’ Wayne, ще започне да предпочита интимен разговор на чаша вино и порция домашно приготвени спагети.

Тези промени се пренасят и в спалнята. Много малко жени не променят сексуалните си желания и навици. Точно обратното: проучване на Men’s Healthсред 1400 жени показва, че сексуалните предпочитания се променят с течение на времето. И за да сме по-точни (както и жените, които попитахме бяха доста точни), две трети от жените в 30-те години на своя живот и почти половината от дамите на и над 40 разкриват, че техните сексуални желания са се променили в последното десетилетие. А една промяна може да е нещо добро и положително.

Например, жена, която преди не е искала да бъде отгоре, защото се е притеснявала как изглеждат големите й гърди, в последствие е станало по-уверена в сексуален план, знае какво иска, как го иска и как да ти покаже. Изглежда, че с възрастта сексът става нещо повече от приключение.

Това в никакъв случай не означава, че трябва да чакате. Независимо дали вашата половинка е на 20, 30 или 40, тук ще намерите насоки как да откриете какво й харесва.

30-годишните

Маниите за социализиране и пасване изчезват. В тази възраст жените искат да бъдат щастливи. Тя може да е постигнала много – кариера, приятели, дом – но е независима и готова да задоволи желанията си. Нашето проучване показа сексуално пробуждане: жените от тази възрастова група са се научили да се наслаждават на себе си.

28% подкрепят секса на първа среща, ако има химия
Чувството за хумор е най-търсеното мъжко качество в дълга връзка
48% са изпитали един оргазъм при последния си сексуален акт
22% са изпитали един оргазъм при последния си сексуален акт
2 от 3 използват порнография по време на секс
60% са имало повече от 5 сексуални партньора
33% искат да им правят повече орален секс
19% искат повече целувки
14% са използвали вибратор по време на последния си сексуален акт
26% обезкосмяват срамните си части с кола маска или бръснене


Какво иска тя

Надин Велазкес, 32-годишна, звездата от телевизионното шоу „Лигата”, споделя:

Действие
„Когато бях на 20, не ми пукаше за секса. Но сега разбирам песните и филмите за секса и защо хората са толкова силно повлияни от секса. Сякаш станах на 30 и изведнъж, за една нощ, огладнях!”

Зрялост
„Моят съпруг трябваше да се приспособи”, признава Велазкес. Те са се оженили преди 5 години, когато тя е била на 26, а той на 38. „Мъже, които са излизали с жени на 20 и 30 години сами казвали, че 20-годишните са бебета. Точно такава бях и аз. Те са разглезени и егоистични. А жените на 30 са по-балансирали, по-здраво стъпили на земята и по-добри партньори.”

Честност
Велазкес казва, че тя и съпругът й са по-честни един към друг, отколкото другите двойки, които познава. Това й е помогнало да се превърне в жената, която е днес, защото не се страхува да бъде себе си. „Изисква се много смелост за един мъж да бъде толкова отворен”, казва тя. „Истинско съкровище е да имаш мъж, който може едновременно да ти казва какво мисли и да приема твоите мисли.”

Забавление
Като по-млада Велазкес излизала, защото всички останали го правили. „Сега отивам на дадено място, ако ми е интересно и ако има причина да съм там.” Предложението й за забавна среща: „Да прекарам петък вечер в играене на игри с приятели по iPhone-a ми. Никога не съм искала да правя подобно нещо, когато бях на 20.”


Нейният профил за срещи

Психологът от Ню Йорк Томас казва: „Много жени на тази възраст започват да виждат себе си в ролята на майка. Изборът им е воден от това да създадат дом и да имат деца.” Това е добра новина. Всички мъже, които се оплакват, че жените излизат само със смотаняци, могат да се зарадват: колкото по-сериозно е намерението на жената да си намери постоянен партньор, толкова по-вероятно е да разпознае такъв в симпатягата, когото някога е пренебрегнала. Освен това, Фишер казва, че мъжете ще си имат работа с доста по-оформен характер. „Жена на тази възраст ще е икономически стабилна и затова ще може свободно да изрази истинската си същност.”

Спечелете я
Среща с жена от тази възрастова група ще бъде по-интелектуална и по-малко социална: посещение на музеи, приготвяне на вечеря заедно, с повече време един за друг. Открийте какви са нейните страсти и ги използвайте за планиране на срещата. Например, разберете какви лекции се четат в местния университет и я заведете, ако някои от любимите й автори участва. Измислете неща, които ще й дадат повод за размисъл и тема за разговор впоследствие.

Едно предупреждение от Аксел: жените на тази възраст „ще скъсат много бързо с неправилния мъж”. Антропологът Фишът препоръчва онлайн среща, на която двете страни могат да разберат какъв човек търсят. Това значително ще подобри вашите шансове. Опитайте да намерите сериозни жени в сайтовете за запознанства.


Нейният сексуален профил

Има нещо друго, свързано с всички тези приказки за биологичния часовник: жените на 30 и повече години правят много секс. И искат още – довечера! Изследователи от Тексаския университет в Остин са направили проучване с 827 жени на възраст от 18 до 65 години и са проучили техните сексуални мисли, фантазии и поведение. Както се очаквало, жените, изживяващи спад в плодовитостта (от 27 до 45 години) се държали по начин, който да увеличи шансовете им да имат бебе (не е задължително това поведение да е съзнателно). Тези жени мислили за секс повече, имали сексуални фантазии по-често и имали повече сексуални контакти. Освен това, при тях вероятността да правят секс с мъж, който познават отскоро, е по-голяма. Но според Фишер това обяснение с желанието за репродукция е прекалено опростено: „Вероятно жените на 30 познават телата си по-добре от жените на 20. Те са открили какво искат и как да кажат на мъжете какво искат.” Вашата мисия: Слушайте я!

Възпламенете страстта й
Жените от тази възрастова група са най-отворени към използването на играчки в леглото. Например, 14% признават, че са използвали вибратор по време на последния си сексуален акт с мъж, а 42% споделят, че биха искали да използват белезници по време на последния си сексуален контакт. В интернет се предлагат най-различни белезници, които няма да наранят нейните китки, нито твоите. Не сте сигурни дали тя е отворена за тази идея? „Пробвайте”, казва Глория Брам, автор на книга за съвети за по-извратен и ексцентричен секс. „Хванете ръцете й над главата й по време на секс и преценете реакцията й. Ако това я възбужда, има шанс да е човек, на когото ще му хареса да бъде връзван.”

Още един съвет: Изразявайте чувствата си гласно. Когато попитахме жените какво искат да чуят в леглото, отговорът беше, че искат да чуят дали на мъжа му харесва. „Искам всякакви звуци – искам да знам дали и той е толкова разгорещен, колкото и аз”, казва Миранда, на 31 години. „Искам да чуя как го карам да се чувства, как се справям, как изглеждам и искам да чуя мръсотии”, казва 30-годишната Тифани. Думите „Ти си толкова секси, не мога да ти се наситя”, винаги действат при Карла, 36.

20-годишните

Младостта означава красота, амбиции и енергия, но и неопитност (и нейната сестра – несигурността). Нашето проучване показва, че да поставиш етикет на жена на тази възраст е толкова лесно, колкото да предскажеш какво ще облече Лейди Гага на следващото си участие.

17% подкрепят секса на първа среща, ако има химия
1 от 5 е имала сексуални отношения само с един партньор
Добротата е най-търсеното мъжко качество в дълга връзка
9 от 10 говорят мръсотии по време на секс
38% са имали два или повече оргазма по време на последния си сексуален акт
27% не са изпитали оргазъм при последния си сексуален акт
30% казват, че искат да им правят повече орален секс
33% са с обезкосмени срамни части

Какво иска тя

Разговор
Разговорът с гаджето след дълъг ден е много важен. „Искам да мога да разговарям за моя живот, за нещата, които правя, за хората, които срещам всеки ден, за нещата, които ми се случват”, казва тя. „И искам човек, който се вълнува да чуе всичко това и да сподели същото с мен.”

Приключение
„Жените на 2- години се вълнуват от живота и всичко, което се случва”, казва Джил. „Ние искам да правим и откриваме нови неща. Аз искам да пътувам и да опознавам други култури. Искам да имам социална и политическа позиция. Жените на тази възраст искат партньори, които да правят всички тези неща с тях и които да имат собствени цели и мечти.”

Съчувствие
„Мъжът трябва да „се интересува от другите хора и да изпитва емпатия”, казва Джил. „Без това ще ми бъде много трудно.” Отдайте няколко часа месечно на някаква кауза.

Приятелство
„Мъжът трябва истински да се интересува от теб, твоите приятели и семейство”, споделя Джил. Покажете малко ентусиазъм, когато тя те покани да излезете със сестрите й.


Нейният профил за срещи

Според Нина К. Томас, психолог от Ню Йорк, жената на 20 има три приоритета. Тя иска кариера, лична идентичност и връзка. Има добри шансове тя да иска да мине под венчило. Според последното преброяване в САЩ, средностатистическата американка се омъжва на 26 години. Независимо дали си търси съпруг или не, може да се очаква, че тя е социална пеперудка. „След излизането от пубертета, те искаш вълнения, купони, живот, изпълнен с приключения”, казва Робърт Аксел, психолог от Ню Йорк.

Спечелете я
Сприятелете се с нейните приятели: специалистите в сайта за запознанства OkCupid са анализирали профилите на 3,2 милиона потребителите и са открили, че хетеросексуалните жени използват най-често фразата „моите приятелки”. В топ 20 са още фразите „близка съм с майка си”. Фишър казва: „Повече от всяка друга възрастова група, жените на 20 са силно свързани със семействата си и приятелките си.” Така че, ако излизате с младо момиче, ще се изпратите пред защитата на приятелките й. Бъдете готов за всичко, особено ако имате възможност да опознаете най-добрите й приятелки – пътувания, купони, късни закуски. Бъдете внимателни, когато тя говори за приятелките си, запомняйте случки и имена. „Тя ще иска вие да си паснете с тях”, казва Фишър.


Нейният сексуален профил

Нашето проучване показа, че броят на жените, достигали оргазъм при последния си сексуален акт, са е най-малък при тази възрастова група. Национално проучване на сексуалното  здраве и поведение показва, че тези жени изпитват болка при секс много по-често от жени на 30 или 40 години.

Вероятна причина за това може да бъде факта, че те са сравнително неопитни в секса и искат да задоволят мъжа до себе си. „Жените на тази възраст искат да изпробват всички пози, описани в книгите, но някои от тях не са особено удобни”, казва Деби Хербеник, консултант по връзките в Men’s Health и съавтор на проучването.

Възпламенете страстта й
Нека има малко светлина, казва Хербеник. По време на секс, слабата светлина, например от свещ, е по-добре от пълен мрак. „Това ще ви позволи да виждате нейните реакции”, обяснява Хербеник. По-добре е да можете да прецените удоволствието й (или болката).

Нашето проучване подкрепя това. В отговор на въпроса кое прави един мъж добър в леглото, Кортни, на 20, казва: „Ако може да улавя едва забележимите знаци, промените в движението на тялото или звуците, той ще е невероятен. Ако той прави това за мен, аз ще мога да го направя за него.” А ето какво разказа Джен, на 22, за най-доброто си сексуално изживяване: „Той постоянно ми казваше колко съм секси и стегната.” Така че, обръщайте й внимание, говорете за своите желания, за да може да тя се чувства удобно да говори за нейните.

Тя обича разнообразието: според Национално проучване на сексуалното  здраве и поведение, колкото повече сексуални акта има по време на секса (орален, вагинален, с ръце), толкова по-вероятно е тя да изпита оргазъм. Затова, разнообразете играта и смесете техниките. И не забравяйте, че почти половината от жените на 20 (45%) мислят, че най-добрата продължителност на вагиналния акт е 15 минути или дори по-малко.

 

Close