fbpx

Знаете ли каква е тайната на уверените жени?

Знаете ли каква е тайната на уверените жени? Каква е тайната на усмихнатите, щастливи, красиви, спокойни и уверени жени? Ще ви кажа, но първо се замислете колко такива жени познавате. А вие, дами, чувствали ли сте се така, че каквото и да мислят или да казват хората, това не може да ви докосне, не може да ви засегне? Като да сте обгърнати от щит от щастие, като аура от светлина, вашата! А вие, уважаеми господа, познавате ли такива жени? Ако да, значи знаете за какво говоря и може да не четете този текст.

За всички, които се питат какво имам предвид, ще разкажа.

До всяка такава жена има по един истински мъж!

И въпреки че съм против това слагане на етикети кой бил истински, кой правилен, тук говоря за мъж, който знае какво иска. А това се оказва доста важно. И бъдете сигурни, че до всеки такъв мъж стои жена, която знае какво иска. Такъв мъж не харчи времето си да обвинява. Мъж, който не се притеснява да застане гордо до жената, която е избрал, защото знае, че това е неговият избор. Достатъчно зрял, за да знае, че ако неговите близки са щастливи, той също е щастлив. И ако неговата жена е красива и усмихната, излъчва спокойствие и радост от живота – то неговият живот е такъв. Познавате ли такъв мъж?

А можете ли да си представите обратното – мрънкаща и недоволна жена, грохнала, уморена или тъжна… е, защо да продължавам? Тогава и дните са такива. По-лошо – така минава животът и на двамата. Нима наистина сме толкова късогледи, че да не виждаме по-далеч от носа си? Наистина ли не разбираме, че сме от един отбор и това разграничаване и постоянна борба за надмощие прави животът ни изпълнен с гняв, раздразнение и недоволство.

И какво, ако надделееш, какво, ако „вкараш гол“? След това винаги играта се обръща и другата страна подема нападение? Ту „в нападение“, ту „в защита“… Така ли наистина искаме да живеем? Гарантирам ви, че няма да ви остане много свободно време за нищо друго. Дори за малките удоволствия в живота, а да не говорим за щастие, споделеност, любов, радост и бъдни дни. Ако се занимавате със спорове, домашни скандали, постоянна „борба” да надделеете и всичко, което върви с това… Е, тогава знам, че сте доста заети хора и нямате много време, за да помислите как да направите себе си и човека до вас по-щастлив. Все пак, ако толкова обичате „спорта“ – играйте и дано някой ден „спечелите мача“! Хм, как ли ще изглежда?

Знам, че тук ще ми предложите своите доводи, които ясно ще аргументирате, за да защитите историята си: „Ама тя, той е такав и такав…“ Хм, да, това върви, само ако съм ви ги избирала аз или ако сте срещали само един човек в живота си и сте го взели за партньор, че други няма.

Разбира се, по-лесно е да обвинявате – съдбата, човека, обстоятелствата и дори времето, и може още много неща, за които дори няма как да се сетя! Можем да намесим още роднините, политиците, държавата, богатите, ромите, давайте още? Но, ако искате да промените нещо, то с обвинения няма да стане. Започнете първо от себе си.

И разбира се, очаквам да спорите с мен, но ще ви го кажа – мъжът дава спокойствие, сигурност и стабилност. Жената дава уют, красота и любов. Тогава нещата стават едно цяло. 

Мъж, който не забравя да ѝ каже колко е красива – всеки ден. Мъж, който се грижи тя да е щастлива, защото нейната усмивка украсява неговите дни, няма да остане незабелязан от „правилната жена”, уверявам ви!

Е, уважаеми господа, каква е жената до вас?

Текст: Марлена Манолова

Close