fbpx

ЗА ПРОЗРАЧНИТЕ МЪЖЕ

Четох много статии за непрозрачните мъже… За тези, които имат силен харектер и тежат на мястото си… За тези, които вместо да говорят – действат. Нищо обаче не прочетох посветено на една друга порода мъже.

Всяка от нас ги среща постоянно – на работа, в метрото, в социалните мрежи. По всяка вероятност такъв е последния мъж, с който сте били на среща.

КАК ЩЕ ГО ПОЗНАЕТЕ?

Прозрачния мъж има модерна прическа, която може би носи вързана на опашка. Всяка сутрин той отделя поне половин час правейки си косата, вглеждайки се в красивите си черти и уверявайки себе си колко е страхотен.

Той е винаги модерен. По всяка вероятност в гардероба му присъстват туники, червени лачени мокасини, боксерки Calvin Klein, плътно прилепнали дънки Dsquared2 и шалче Louis Vuitton. Него няма как да го подминете…. Той се грижи за маникюра и педикюра си, прави си маска за лице и винаги намира време за фитнес.

Той също така си прави повече селфита от вас и брои всеки лайк в социалните мрежи.

По характер са леко мързеливи, но със самочувствие. Имат изискване жената до тях да е изключително красива, със страхотно тяло и ако има силиконов бюст още по-добре. Това им вдига самочувствието, че до тях стои „скъпа мацка“. Трябва също така въпросната жена да е успешна и да се издържа сама. Трябва да има собствена кола, за да ги взима от тях, когато имат среща (те да не са луди да карат!). Трябва обаче да не изпъква с постиженията си, а да се опитва по всеки начин да вдигне самочувствието на възлюбения си.

Много често те имат по няколко жени… Една, която им върти къщата и се грижи за тях. Тя е основната, но не е достатъчна за да им вдига самочувствието. Задължително трябва да флиртуват с още няколко и да дават обещания, които никога няма да спазят.

Наскоро на една моя позната и се случи, мъжът с когото излиза да и направи „услуга“ и да и вкара колата в сервиз. Разбира се, когато дойде ред да си я взима тя му даде нужните пари за ремонта. И после разбра, че той си е направил горница, за да изкара пари на нейн гръб….

На мен пък съвсем на скоро ми се случи да се срещам няколко пъти с мъж, който се държеше странно… Не можеше да говори по телефона, а само да пише. Срещите ни вечно бяха между някакви други ангажименти и аз много бързо започнах да се досещам, че той не е свободен. Разбира се, го попитах направо дали е обвързан. Той ми каза, че наскоро се е разделил с приятелката си. Аз обаче реших да проверя… И един ден му звъннах в 20:30 вечерта. Той беше изключително смутен, шепнеше и ми каза, че не може да говори… На следващия ден ми написа, че решил да се събере с бившата…

Не знам дали да изпитвам удоволствие, че когато „стрелям“ улучвам от първия път в десятката… Не знам и дали да съжалявам, за нас жените, които имаме връзки с подобни „мъже“.

Кога мъжката дума, стана всъщност женска? Кога освен, че се еманципирахме, позволихме на мъжете ни да се отпуснат до степен в която, нищо мъжко не им остана?

Тази статия е посветена на прозрачните мъже… Тези, които всяка от нас среща ежедневно… Тези, на които маникюра им и педикюра им са по-важни от думите, които казват без да мислят.

Из „Мемоарите на една необвързана жена“

Close