fbpx

За мамините синчета и мъжете, които никога не порастват

Видите ли мамин син и непораснал мъж – бягайте! И то колкото се може по-далеч! Той със сигурност ще изглежда тъй привлекателен и харизматичен, но впоследствие ще ви докара такива проблеми, че въображението ви ще е неспособно да работи на подобни честоти. Разбира се, далеч сме от мисълта, че всеки мъж, обичащ майка си, е мамино синче и не е пораснал, даже напротив. Това е изключително хубаво и показателно за отношението му към жените и семейството, като цяло.

father-1411543_960_720

 

Но както знаете, всичко си има граници и е желателно те да не бъдат прекрачвани. Както мнозина казват „Разликата между отровата и лекарството е в количеството“, замислете се, че и с всичко останало е точно така.

Стига общи приказки! Нека преминем към същината. Хубаво ви предупредихме да не се занимавате с подобен „феномен“, но „Защо?“ и „Как да го познаете?“, четете в следващите редове. Не позволявайте да ви оплете в мрежите си, защото впоследствие от тях излизане може и да няма. А жените сякаш сме свикнали във всяка връзка да влагаме смисъла за нещо по-дълготрайно, а защо не и най-сериозната крачка. Затова трябва да избираме умно и с разсъдъка си, а той определено се губи, когато се влюбим до уши.

Когато свалим розовите очила и започнем да мислим отново, може да установим, че през цялото време сме си имали работа с дете, което е създало още едно дете.

А как непораснал мъж се грижи за семейство и дете? Сам? Не се заблуждавайте! Той винаги разчита на някого другиго. А сега си представете вие да разчитате на него… 

Живее с родителите си и те го издържат

Но иначе той бил самостоятелен, или поне така го възприема, няма значение, че е на 30+. Мама му готви, пере, чисти, тате пък му дава джобни. Само си представете – джобни. Нека ги наречем детски надбавки. Що за мъж е това? Не му ли отива повече думата „търтей“ или „паразит“? Закрепил се за гостоприемника (в случая: родителите си) и смуче ли, смуче. На всичко отгоре претендира за колкото се може повече облаги, защото – видиш ли – те не му достигат. А когато някой го нахока за това, той отвръща пренебрежително „На мен така си ми е добре!“. Е, на кой не му е добре, кой не иска по цял ден да си клати краката и да си врътка синджира, без да прави нищо? Но идва моментът, в който дори децата осъзнават, че не всичко, което хвърчи, се яде. Подобни „мъже“ пропускат този етап, сигурно съзнателно. 

Фука се с финансовото положение на техните

Не се учудвайте, ако ви се похвали, че най-новата „S класа“, с която е дошъл да ви вземе, е подарък от техните, защото е постигнал „огромния“ успех да завърши семестъра с тройка. Той го възприема по същия начин, както се е хвалел на другарчето си в детската градина с най-новата играчка, която са му купили, защото се е научил да се загащва сам. За него това са все едни такива големи успехи, за които очаква подобаващи награди.

Може да ви заведе и в най-скъпия ресторант в града, защото баща му така и така се е погрижил той да има пълна дебитна карта, за да може да ви „впечатлява“. И с такова самочувствие и шум ще влезе в паркинга пред ресторанта, та всички да го видят. Няма значение, че не е дал една стотинка, за да се гордее заслужено с придобивката си.

Най-интересното е, че подобни индивиди си мислят, че жените се впечатляваме само и единствено от материалните облаги.

Той, горкият, не предполага, че има човешки качества, които са къде, къде по-привлекателни и значими. Но когато свикнеш да се подвизаваш до полата на майка си, трудно се пускаш от нея. 

Не умее да се справя с трудности и не понася отказ

Най-голямата трудност, която той е преодолявал през живота си, е да изчисти изпражненията на котката си, защото как е могла майка му да забрави… Принцът бива обезпокоен и се ядосва до такава степен, че вдига небивал скандал и всички се строяват като войници и му обещават, че това повече никога няма да се повтори. Ще сметне за трудност и факта, че днес баща му е решил да му даде 300 лв. за деня, вместо 500. Но едва ли ще си даде сметка, че повечето хора в страната ни живеят цял месец с тази сума. Това няма значение, крехката му същност отказва да се занимава с битовизми и истерично потропва с крак, докато не му угодят. 

Не може да взима сам решения

Да, точно така. За най-елементарни неща. Той е толкова зависим от майка си, че дори не ходи на пазар сам, а винаги заедно с нея, за да не сгреши и да вземе без да иска неподходящата цветова гама райе. Какво очаквате от такъв мъж, как ще гледа семейство, как ще се справя с живота? А ако имате лошия късмет техните да не ви харесват и да не сте достойна за тяхното мило семейство, ще ви признаем, че доста сте загазили. Бъдете подготвена да бъдете изоставена по най-нелепия начин, не защото „послушникът“ е решил, а защото мама и тате така са заповядали. Все пак те ще си го дундуркат цял живот. 

Той е изключително зает със себе си

Неговата персона е най-важна, той от малък е научен светът да се върти около него. Вие сте длъжна да го перете, да готвите и да миете чиниите.

Той може да стои на дивана и да пие бира, докато си скубе веждите или пък да е в банята и да се епилира, но не го закачайте, това е важно за него. Егото му ще бъде жестоко накърнено. По-добрият вариант е вие да сте с обрасли вежди, но не и той.

Може пък днес да е бил на мъжки маникюр и да няма възможност да измие чиниите. Стига глупости и ирония… Вие да не сте робинята Изаура? В днешния модерен свят и мъжете, и жените работят и се трудят. Както е изморен той, така сте изморена и вие. Не е зле, от време на време да ви помага, просто да видите, че има уважение и желание за това. 

Няма собствени цели

chill-1279888_960_720Често той се рее като свободен електрон, без да има каквито и да било цели и мечти за бъдещето. Е, всъщност, не, малко ви излъгахме. Нека бъдем по-точни, той няма дългосрочни цели, но краткосрочни със сигурност има. Една от тях е да отиде най-скоро време в новата чалга дискотека, за която е чул или пък да разходи кучето, защото това е единственото му задължение, което отново върши с негодувание, тъй като не се събужда в 13 ч., а в 7. Но нищо, той после пак си поспива, маминка му позволява.

Ако се питате за цели в кариерата, изобщо не си правете труда, той даже не се е и замислял, та нали техните са заможни, дреме му, според него не е необходимо да има каквито и да било качества, та да се развива. Ей така да се уредиш, хем за нищо да не ставаш и да си най-големият мързел, хем да имаш всичко, което поискаш. Това, че някой друг ти го дава, е подробност, която не е нужно да бъде отчитана. 

Не е отговорен за действията си

Той първо действа, пък после мисли или по-точно техните мислят. Няма значение каква поразия е направил, той е сигурен, че мама и тати ще оправят нещата и на всичкото отгоре смята, че даже са му длъжни.

Какво пък като се е заял с някой в най-вървежната дискотека и се е сбил, другият е виновен, той винаги е невинен. Та нали баща му има връзки навсякъде, достатъчно е да каже заплашително: „Ти знаеш ли кой съм аз?“ и да покаже визитката на баща си и всичко приключва. После ще се перчи като петел пред приятелите си и това ще е най-голямото постижение в живота му.

Сега си представете какъв родител ще е този герой. Какъв пример ще даде на детето ви и изобщо заслужава ли си точно с него да създадете семейство? Все пак по-важни от епилираните му гърди са неговите качества – ум, амбиция, самостоятелност, отговорност. И така, помислете как избираме какъв мъж стои до нас – истински или поредният лигльо?

Текст:jenatadnes.com

Close