fbpx

Защо сложните жени са трудни за обичане, но си струват главоболието

Във вселената няма нищо по-вълнуващо от сложната жена. За повечето мъже жените са истинска мистерия, но аз като че ли никога не съм имал този проблем. Аз обичам пъзелите и съм добър в тяхното подреждане – така че, колкото е по-сложно, толкова по-добре.

Жените са човешки същества, точно като нас. Те мислят рационално и се движат от логиката. Жените обаче определено живеят в реалност, различна от нашата. Но… всъщност няма двама души, които да споделят една и съща реалност, нали?

Сложната жена е жена, с която си струва да споделиш живота си. Може би понякога е трудно да я обичаш, но главоболието си заслужава.

Тя със сигурност ще направи живота ви по-интересен.

Вярвате или не, сложните личности не се раждат такива. Няма ген, който ви прави „труден за разбиране“ и който се предава от родителите към децата. Хората стават сложни, защото животът им е сложен.

Ако жената е сложна, то е заради живота ѝ, който най-малкото е бил сложен преди време. Сложният живот обаче не е толкова неприятен, колкото си мислят повечето хора. Сложен обикновено значи интригуващ, извън ординерното, вълнуващ. Разбира се, прекалено сложен е едно… сложен е друго.

Сложната жена винаги е интересна. Защо? Защото сложното е интересно. Кога за последно чухте някой да казва: „Харесва ми колко обикновен е животът ми“? Малка доза обърканост винаги действа добре на човека – особено ако идва от жена. Ако жената е сложна, тя ще направи и живота ви малко по-сложен. И както казах, така той ще стане по-интересен.

Тя ще е водила интересен живот и ще има много истории, които да ви разкаже.

Сложните хора водят сложен живот, а сложният живот ражда добри истории. Следователно, тя със сигурност е преживяла много приключения и има вълнуващ опит. Дори ако тези приключения са само на емоционално ниво, това пак е интересна за разказване история.

Кога повечето хора се уморяват от връзката? Когато партньорът им е скучен и няма какво да им разкаже. В най-добрия случай ще чувате вечно повтарящи се истории. Това е окей като за начало, но след време вашият любим ще звучи като развален грамофон.

Сложните хора е трудно да бъдат разбрани. Не само защото са сложни, а защото пазят повече неща в себе си, отколкото останалите. Колкото повече демони имат, толкова повече ги пазят…

Срещайте се със сложна жена и ви гарантирам, че за години напред тя ще има какво да ви разказва.

Тя трудно може да бъде уловена.

Да се отегчиш е лесно – поне за някои от нас. По природа хората обичат предизвикателстватаи мъжете не правят изключение – дори ако тези предизвикателства идват от техните жени. Ние сме войни, съперници и завоеватели. По-важното, ние обичаме да побеждаваме и мразим да губим.

Ако се влюбим в жена я преследваме, докато и тя не се влюби в нас. Ако срещнат трудности, част от нас си намират оправдания, че тя не си заслужава и се отказват. Но така или иначе, в нашите умове ние никога не губим. Ако жената е лесна „плячка“ обаче, нашият интерес бързо изчезва. Вече не сме привлечени от нея, не се опитваме да я разберем и опознаем. Сложната жена винаги изглежда като една малка мистерия. Затова не бъдете твърде лесни или вашият любим ще се отегчи. Разбира се, същото може да се каже и ако разменим ролите.

На моменти тя може да е емоционално нестабилна, но това ще направи връзката вълнуваща.

Изглежда хората си мислят, че връзка, в която всичко е мирно и спокойно през цялото време, е страхотна връзка. Да си призная, не знам дали това е така, защото не познавам нито една двойка, която от време на време да не се сдърпва.

Връзките се натъкват на всевъзможни препятствия. Това е така, защото в своя живот ние се сблъскваме с различни лични проблеми, които трябва да бъдат решени и които често засягат и партньора ни. Ако не самите проблеми, то начинът, по който те се отразяват на емоционалното ни състояние и на нашите действия.

Постоянната емоционална нестабилност не е здравословна, но от време на време това може да е свежо напомняне, че си жив – дори ако е само заради това, че емоциите ти се менят като резултат от променящите се емоции на жената до теб.

Тя е умна.

Трябва да си умен, за да бъдеш сложна личност. Не искам да кажа, че е лошо да си обикновен. Има хора, които си търсят точно такъв партньор.

За да си наистина сложна личност, задължително трябва да си интелигентен. Ако не си такъв, няма да можеш да управляваш сложните процеси в своя ум.

Тя ще ви накара да се борите за любовта ѝ – а това е единственото нещо, което държи една връзка цяла.

Повече хора се втурват през връзката така, сякаш накрая ги чака триумфална лента и медал. Трябва да се научиш, да разбереш, че самата връзка е твоята награда. Тя обаче изисква непрекъсната грижа. Проблемът най-често се появява, когато единият или другият реши, че вече няма нужда да се старае.

Нека бъдем честни, това най-често се случва с мъжете. Тъй като мъжете се възприемат като завоеватели, веднъж щом получат любимата жена, те вече не изпитват нужда да се борят за нея. Мъжът трябва да помни, че е нужно да се бори, за да запази любовта жива. Мъдрата жена, от своя страна, знае как да го накара да мисли така.

От време на време, разбира се. Никой не обича да се чувства застрашен, че може да изгуби любимия си във всеки един момент. Но от време на време е добре да ни се напомня, че това все пак може да се случи.

Автор: Пол Хъдсън, Източник: Elitedaily.com / Превод: Gnezdoto

Close