fbpx

Защо се влюбваме винаги в грешните мъже

Псалм Исадора е експерт във връзките и често получава един и същ въпрос: „Защо винаги се влюбвам в грешните мъже?” Нейният отговор е винаги директен и стряскащ: „Вероятно ти самата търсиш този тип мъже”. Този проблем е много по-дълбок от просто лош късмет: Ние привличаме това, което мислим, че заслужаваме. А това мнение за самите нас се гради обикновено на нашето детство. Ако и ти имаш проблем да срещнеш подходящ партньор, Исадора дава няколко съвета, с които да прекратиш порочния кръг.

1. Определи модела си

За да се случи някаква промяна, първо трябва да определиш къде грешиш – опитай се да разпознаеш модела, който си следвала досега. Какво се повтаря отново и отново във всяка твоя връзка? Тези проблеми обикновено се коренят в детството ни и връзката, която сме имали с родителите си. Например, ако баща ти не е създал емоционална връзка с теб (не се е грижил за теб, не те е подкрепял, не те е карал да се чувстваш обичана), ти започваш да търсиш този познат модел и си привлечена от мъже, които не искат да се обвързват емоционално.

Защо ли? Защото подсъзнателно се надяваш да получиш това, което не си получила като дете, от подобна връзка. Ние се чувстваме по-комфортно с позната болка, вместо да се изправим пред непознатото и да бъдем наранени от нещо различно. Затова излизаш с един и същ тип мъже – за да пресъздадеш миналото и да го промениш, но тази стратегия никога не се получава.

2. Спри да пресъздаваш миналото

Това ни води към следващия съвет – спри да пресъздаваш миналото. Детето в нас се опитва да се върне в миналото, избирайки един и същ тип партньор отново и отново, надявайки се, че този път ще успее да промени станалото. Той ще се промени. Всичко ще стане по-добре. За да промениш този модел, трябва да се освободиш от страха си от промяната. Единственият начин е да спреш да се надяваш всичко да се подобри и просто да си тръгнеш.

Това е истинският успех – да разпознаеш порочния модел и след това да направиш съзнателното решение да не тръгваш отново по същия път, въпреки че ти се струва удобен, познат и сигурен. Трябва да приемеш, че израстването е болка – трябва да поемаме рискове, да навлезем в неизвестното и да надскочим досегашните си възможности. Отначало може да е страшно, но напълно си заслужава.

3. Приеми го

Приеми факта, че ти си тази, която кани грешните хора в живота си. Всеки, който има място в живота ти, не просто е дошъл с причина, а защото ти си го поканила да влезе. Никоя жена не се обвързва съзнателно с неверници, насилници или емоционално незрели мъже, но на подсъзнателно ниво сме предразположени да привличаме такива мъже, каквито мислим, че заслужаваме.

4. Повярвай, че заслужаваш нещо по-добро

Веднъж, когато повярваш, че заслужаваш нещо по-добро, ще привлечеш партньор, който те заслужава. Добрите мъже са привлечени от уверени жени, които имат здравословни представи за една любовна връзка. Лошите мъже са привлечени от слаби жени, защото знаят, че могат да ги манипулират. Оправи проблемите си, бъди уверена в себе си и се обичай, тази положителна енергия ще привлече положителен човек в живота ти. Единият начин да постигнеш това е да си дадеш почивка от връзките и да поработиш върху себе си.

5. Отвори сърцето си

Всички си мислим, че сърцата ни са отворени, но дали наистина е така? Замисли се над това: Ако си във връзка, в която не получаваш това, което наистина искаш, защо продължаваш да си с този човек? Защото си уплашена да си тръгнеш и не си готова да се промениш. Да отвориш сърцето си, означава да загърбиш страховете си и да си отворена за неизвестното.

Един от моите учители по медитация ме научи на следната техника, наречена „Тантрично сърце”: Започни деня си с упражнения за отваряне на сърдечната ти чакра. Поеми си дълбоко дъх и издишай бавно, докато изричаш думите: „Вдишвайки аз отварям сърцето си за любовта” и „Издишвайки аз се освобождавам от страха”. Започни деня си с тази 5-минутна медитация и скоро ще забележиш разлика. Хората около теб също ще забелeжат промяната и не се учудвай, ако скоро привлечеш съвсем различен тип мъж. А ако си в неудовлетворяваща връзка, може би ще пребориш страха си и ще се насочиш към по-здравословна посока.

Close