fbpx

Защо мъжете се отдръпват

Има моменти, когато всеки мъж, дори да е щастлив във връзката си, решава да запази дистанция от твоя милост. Ето няколко причини защо гаджето ти свири отбой.

Точно когато вече си мислиш, че попътният любовен вятър е влязъл в платната на връзката ти и тя плава уверено напред, изведнъж си даваш сметка, че е минал цял един ден, без да получиш есемес от гаджето. Или пък той решава да те пренебрегне, за да се посвети на разпивки с приятели. Нищо чудно, че в този момент в главата ти се появява коварният въпрос дали пък не те е разлюбил. Спокойно, не е задължително.

ПЛАНИРА ИЗНЕНАДА ЗА ТЕБ.
Ако твоят човек тайничко планира парти изненада или уикенд за двама по случай ваш специален повод, ще му е по-лесно просто да те избягва, вместо да рискува да се издаде, когато започнеш да го разпитваш. „Седмиците, преди да предложа брак на приятелката ми, бях тотално шашнат, защото се притеснявах дали тя ще каже „да“ – спомня си Иво (30). – Тогава постоянно ме разпиташе какво става и аз все промърморвах „нищо“. Имам чувството, че направо ме мразеше!“ Така че ако ти предстои важна годишнина, рожден ден или сте стигнали преломен етап във връзката ви, дай малко пространство на твоя човек. Винаги можеш да се подразниш после, ако междувременно нищо не се случи!

НАРАНИЛИ СА НЕГОВ ПРИЯТЕЛ
Ако някоя мацка е накарала негов приятел да страда, твоят човек може да се отдръпне, докато прецени дали ти също няма да постъпиш гадно с него. „След като гаджето на един колега от офиса му изневери с бившия си, известно време се държах доста резервирано към половинката, защото знаех, че тя продължава да си общува с нейния бивш – казва Станимир (21). – Исках да почувствам, че мога да съм и без нея в случай, че все пак ме нарани.“ Добрата новина е, че ако не свършиш някоя глупост междувременно, параноята му ще отмине постепенно.

ИМА ПРОБЛЕМИ В РАБОТАТА
Често пъти мъжете се идентифицират с това, което работят. И нищо чудно някой сериозен проблем на професионалния фронт да накара твоето сладурче да не се чувства в най-добрата си форма. Тогава сигурно ще иска да остане сам за известно време. „Никак не харесвам работата си, но когато започна да обсъждам какво кофти ми се е случило през деня с приятелката ми, само се натоварвам допълнително – споделя Вальо (27). – Понякога нарочно се отдръпвам, за да мога да премисля нещата без тя да ми задава един милион въпроси и да се опитва да изясни проблема вместо мен.“

ИЗПЛАШИЛ СЕ Е
Да си с гадже, си има своите безспорни предимства – примерно редовният секс и фактът, че разполагаш с другарче. Въпреки това дори добрите момчета се плашат, когато нещата започнат да стават наистина сериозни. „Една вечер пропуснах събирането за рождения ден на мой приятел, понеже по инерция отидох в апартамента на гаджето ми след работа – разказва Ники (26). – Дадох си сметка, че имам нужда от малка пауза – да се помотая с момчетата и да разбера дали наистина искам да съм толкова тясно свързан с някого.“
Когато твоят човек се отдръпне, дай му възможност да подиша въздух. Бъди сигурна, че колкото повече пространство му осигуриш, толкова повече той ще вярва, че все още разполага с независимост и ти не я заплашваш.

Close