fbpx

ЗАЩО МНОГО ЖЕНИ ТРУДНО ОТКРИВАТ МЪЖА ЗА СЕБЕ СИ?

Жената танцува, когато мъжът я гледа. Танцът й продължава докато трае неговият поглед. Ако той спре да я гледа, жената или спира да танцува, или търси погледа на някой друг. И само когато разкрие вътрешния наблюдател, своя Анимус, жената става независима от външния наблюдател и може да танцува без да спира.

Броят на жените, търсещи мъже, в последно време приближава критичната точка. Почти всяка втора жена е търсеща. Резултатът е нулев, но само защото търсенето е не там, където трябва.

Жените търсят Мъжа отвън, а трябва да го търсят вътре в себе си. Истински щастлива е тази жена, която е намерила своя Вътрешен Мъж. Той открива за нея нови усещания и ново отношение към живота.

Сила, решителност, способност за взимане на решения, радост от живота – ето какво представлява Вътрешният Мъж.Той е енергията на съзиданието. Когато жената хване тази вълна и усети прилива на своята мощ, когато разбере, че щастието е в нея, тя ще престане да го чака отвън. Тогава тя ще се превърне в Жена с голяма буква, за която мечтаят мъжете.

И тогава не е важно какъв цвят са очите й и колко дълги са краката й. Всеки „външен“ мъж с радост ще се превърне в отражение на нейния Вътрешен Мъж. Нещастната жена търси мъж, който да се превърне в кошче за отпадъци на тъжната й душа. Може някой да се заеме с тази задача, но подобни отношения няма да траят дълго. Жената от този тип се обрича сама на самота.

Вътрешната мъжка енергия няма никаква цел. Ако няма вътрешен обект, няма да има и негово външно отражение. Или вариантът ще бъде: има мъж, но сякаш го няма. Жените от този имат вътрешна мъжка енергия, но тя е неразвита. Те притежават умения за съзидание, но им липсва радостта от него. Външният мъж отразява слабият им Вътрешен Мъж. Такива жени изкарват в живота си в опити да превъзпитат своя съпруг (пияница, безделник, ленив, глупав и т. нат.).

Докато тази жена безуспешно се опитва да промени „своето отражение“, истински щастливите жени радостно взимат нещата в свои ръце, верни на своя Вътрешен Мъж. И всичко им се получава. До тях винаги е любящ и добър мъж, готов да я носи на ръце. Те са осъзнали своята вълна и са усетили силата на своята лична съзидателност и й се радват.

Close