fbpx

ЗАЩО ЖЕНИТЕ СЕ СТРАХУВАТ ДА ГОВОРЯТ ЗА СВОЯТА СЕКСУАЛНОСТ И ЗА СВОИТЕ ЖЕЛАНИЯ?

С ежедневните задачи и проблеми е ясно – ние, жените, сме се научили да говорим за това, което искаме. Но в една сфера все още ни е трудно да заявяваме желаният си. Тази сфера е сексът. Защо и как да променим това?

Ще ви запозная с две неща. На първо място ние нямаме нито карта за тялото си, нито учебник за него. Така че, защо си мислим и чакаме партньорът сам да го опознае? И второ, за разлика от мъжете, сексуалното желание при жените е пряко свързано с въображението и фантазията, затова ни е нужно повече време, за да се настроим за секс.

Въпреки това жените продължават да се лутат и смятат, че да се говори за тези неща не е удобно. И дори и партньорът да подхване честен доверителен разговор, жената по-скоро ще претегли плюсовете и минусите, преди да каже своите желания.

Има редица причини, които ни пречат да бъдем откровени.

ДНЕС ВСЕ ОЩЕ СМЯТАМЕ, ЧЕ СЕКСЪТ Е МЪЖКА ПРИВИЛЕГИЯ.
В съвременния свят сексуалните потребности на жените все още се възприемат като вторични. Жените се притесняват да отстояват себе си, а да показват сексуалните си желания в леглото е част от сексуалните отношения. Какво искате? Кажете го на глас.

Мислете не само за себе си, а и за партньора си: за да му е добре на него, първо трябва да изпитвате удоволствие вие самите. Не мислете за техническата част на акта, отпуснете се, не мислете за недостатъците на тялото си, съсредоточете се върху желанията си и се вслушвайте в усещанията си.

БОИМ СЕ ДА НЕ НАНЕСЕМ УДАР ПО СУЕТАТА НА ПАРТНЬОРА.
Никога не започвайте със заплашителната фраза: „Трябва да поговорим за отношенията ни!“ Харесва ли ви или не, звучи си страшно, освен това показва на събеседника ви, е не сте готови за решение на проблемите.

Свикнали сме да мислим, че обсъждането на проблемите, свързани със секса, е знак, че отношенията не вървят добре. За да не обидите партньора си, започнете разговора деликатно: „Харесва ми да съм с теб, наслаждавам се на секса с теб, но ми се иска да помислим за някои неща…“

Не започвайте с критики, а започнете с това, което ви харесва, на което се наслаждавате. Посочването на негативите  може да отблъсне партньора ви и той да спре да приема информацията, която искате да стигне до него.

На определен етап от отношенията ви подобни откровени разговори могат да ви сближат, а съвместното разрешаване на проблеми ви дава възможност да се разкриете и да погледнете с нови очи на партньора си. Освен това ще разберете над какво точно трябва да работите в отношенията си и да проявите готовност за това.

БОИМ СЕ, ЧЕ ПАРТНЬОРЪТ НИ ЩЕ НИ ОСЪДИ.
Без значение за какво конкретно говорим с партньора си, у нас присъства страхът от отхвърляне на физическо и на психическо ниво. В съвременното общество все още е силно убеждението, че жената не „иска“ секс, а просто го „получава“. Всичко това установява стереотипните представи за „добро“ и за „лошо“ момиче. Това от своя страна кара жените да си мислят, че говорейки за СВОИТЕ сексуални желания, постъпват неправилно.

Ако си мислите, че мъжете четат мисли, в грешка сте. Забравете за телепатията и говорете за своите желания направо.Неловките намеци не работят и последствията от тях са по-лошо, отколкото от открит разговор. Но бъдете готови и за това, че може да се наложи да напомняте вече казаното. Това не означава, че на него му е безразлично – възбуденият мъж забравя за нюансите, които сте отбелязали в пристъп на страст.

Сексът трябва да престане да бъде сакрална тема табу. Не се страхувайте от желанията на тялото си! Всичко, което трябва да направите, е да говорите. И задължително се постарайте думите ви да не отидат на вятъра. А след разговора непременно се отправете към спалнята.

Начало

Close