fbpx

Защо е нормално да бъдеш сингъл на 30

Петък вечер е, чакаш лакът ти за нокти да изсъхне докато се наслаждаваш на чаша вино и хубава музика ….сама или по-точно в собствената си компания! Ровиш се в интернет, за да организираш поредната лятна отпуска с най-добрите ти приятелки. Това е реална картина от живота ти на 30-годишна жена, която се чувства щастлива с живота си на необвързана.

Защо е напълно нормално да си сингъл на 30

Наслаждаваш се на свободата си и не бързаш да намериш своята "половинка", нали?
Наслаждаваш се на свободата си и не бързаш да намериш своята „половинка“, нали?

Наслаждаваш се на тишината и спокойствието вкъщи и се чувстваш изключително щастлива, че го имаш.

Имала си доста връзки и със сигурност знаеш с какъв човек НЕ искаш да си имаш работа. Знаеш какво наистина искаш и от какво имаш нужда.

Имаш приятели, които вече са женени и дори имат деца, но това не ти пречи по никакъв начин да общуваш нормално с тях. Но като се замислиш май по-голямата част са като теб, не бързат да срещнат „принца на белия кон“.

Да си на 30 означава, че вече си наясно със себе си, с това какво искаш и как да го постигнеш!
Да си на 30 означава, че вече си наясно със себе си, с това какво искаш и как да го постигнеш!

Имаш вълнуваща кариера и социален живот. Е, животът ти далеч не е перфектен, но точно сега си го харесваш точно такъв и не бързаш за сериозна връзка.

Приятелите ти и семейството ти са зад гърба ти каквото и да се случи, имаш силна подкрепа от тях и не ти липсва „силно мъжко рамо, което да е до теб в трудни моменти“.

Може да правиш каквото си поискаш, без да даваш отчет на никого, наслаждаваш се на свободата си, на това да вечеряш сандвич, да заемаш цялото легло, докато спиш и куп други предимства на необвързаните.

Няма нужда да делиш личното си пространство и да се съобразяваш с изискванията на някой друг.
Няма нужда да делиш личното си пространство и да се съобразяваш с изискванията на някой друг.

Нещата през 2016 са коренно различни. Когато си на 30 и си необвързана, никой не си представя самотна стара мома с особен характер и няколко котки вкъщи.

Знаеш коя си, много по-наясно си със себе си и какво искаш от живота и от мъжете.

Ти се чувстваш и живееш сякаш си по-млада от годините си и нямаш търпение да опиташ от всичко в живота! Все пак мъжете са действали така досега, защо и ние да не можем?

Не си толкова несигурна като на 20, имаш достатъчно житейски опит, по-уверена си от всякога.

Така че, защо трябва да чувстваш вина, когато роднините ти започнат да ти натякват, че още нямаш сериозна връзка? Наслаждавай се на свободата си, защото 30 е новото 20!

Текст:cosmopolitan.bg

Close