fbpx

Защо все не успяваш да попаднеш на свестен мъж?

Вече няма свестни мъже“. Все по-често чуваме тази реплика да се произнася от жени. Слушаме истории за това какво е казал той, какво е казала тя, докато накрая стане ясно, че приятелката ни отново е наранена. И отново е сама…

Повтаряме често тази реплика. Повтаряме я, когато сме сами. Повтаряме я, когато сме с приятелките си. И постепенно, без да се усетим, се включваме в редиците на „aнти-мъжката революция“… В резултат наистина започваме да приемаме убеждението, че свестни мъже вече няма…

След поредица от първи срещи аз самата си казах, че свестните мъже или вече имат връзка, или са гейове, или просто са изчезнали.

Никога не се бях замисляла, дори за миг, че може би аз съм част от проблема. Разбира се, не бих поела върху себе си цялата вина, защото наистина има мъже, които просто са приели с охота ролята на гадняри. Неведнъж са ме прецаквали. Неведнъж са ме наранявали. Твърде много лъжи ми бяха прошепвани и твърде много празни обещания ми бяха давани…

Влюбвах се в хора, които твърдяха, че винаги ще са до мен. И които ми обръщаха гръб. Мои приятелки даваха сърцата си на мъже, които ги лъжеха, че ще ги пазят. Без да имат никакво намерение да го направят.

Да, това бяха гадняри, с каквито се надявам повече да си нямам работа. Но като помисля за стъпките, които предприемах, след като бях ставала жертва на подобни връзки, трябва с болка да призная, че подхождах напълно погрешно.

Думата „лудост“ има различни значения. Едно от тях е да повтаряш едни и същи действия и да очакваш различен резултат. Когато обърна поглед назад, точно това е думата, с която бих описала начина, по който протичаха връзките ми. Срещах мъж, виждах предупредителните сигнали и тревожните знаци, игнорирах ги и накрая всичко пак се повтаряше. И се проваляше.

След време се посъвземах, срещах друг мъж, който правеше същите неща и порочният кръг отново се завърташе. Повтарях едно и също поведение през цялото време, а чаках да се случи нещо различно! Търсех грешните мъже на грешните места и се разочаровах, когато не се превръщаха в този, за когото мечтаех.

Да, няма особена логика в това, знам. Може би всичко опира до женските ни фантазии за това как срещаме лошото момче, което обаче дълбоко в себе си носи добра душа и чието минало просто е неразбрано. Жените си мечтаем как ще променим този мъж, ще извадим доброто на повърхността…

Това са глупости! Когато мъжът от самото начало дава да се разбере, че не търси истинска връзка, няма смисъл да се надявате на нещо различно от краткотрайно увлечение. Затова най-добре е просто да се обърнете и да си тръгнете. Явно това не е вашият Принц.

Ние обаче решаваме да не се вслушаме в предупрежденията на тези сигнали. Влагаме всичките си усилия, душата си, сърцето си, за да го убедим, че ние сме това, което е чакал цял живот. А когато откаже да мине на следващия етап, се сърдим и сме разочаровани.

Опитваме се да го променим, да го дресираме, да го научим как да бъде половинката, която искаме, от която се нуждаем и която заслужаваме. Хващаме се като удавник за сламка за сляпата надежда, че този манипулативен метод ще подейства, а през цялото време мъжът, чието съзнание отчаяно се опитваме да променим, остава все така незаинтересован.

Най-важното правило: Не започвай връзка с хора, които искаш да промениш. Да се отнасяш към един мъж или една връзка като към проект, който има нужда от твоята намеса, ти гарантира неуспешен финал. Този мъж никога не е молил да го променяш, нали? Никога не е искал да го моделираш така, че да се превърне в твоята перфектна половинка. Никога не е оставял у теб усещането, че това е целта му. И въпреки това ти си шокирана, когато нещата не вървят, както се надяваш!

Най-важният принцип: Не можеш да се опитваш да променяш някого и да очакваш, че ще ти е благодарен.

Аз вярвам във вселенския принцип, че човек намира това, което търси. Стига да се оглежда достатъчно. Докато си губиш времето да променяш грешния мъж, вероятно изпускаш възможности да срещнеш правилния.

Говоря за онзи, който иска същите неща като теб. Който има същите ценности и същите нужди. Онзи, който наистина ще ти пасне, без да е нужно да го променяш и превъзпитаваш.

Мъжът, който никога няма да те кара да си задаваш въпроса дали ти си най-важният човек за него и дали си на първо място сред приоритетите му. Ето ТОЗИ мъж трябва да търсиш…

Автор: Кристина Капучили / elitedaily.com / Превод: gnezdoto.net

Close