fbpx

“Животът може да се живее единствено рисковано…”- Oшо

Животът може да се живее единствено рисковано – няма друг начин да се живее.
Само чрез опасността животът постига зрялост, израства. Човек трябва да бъде авантюрист,винаги готов да рискува познатото заради непознатото. А веднъж щом е вкусил от насладите на свободата и безстрашието,той никога няма да съжалява, защото тогава ще знае какво означава да живееш по най-добрия начин.
Тогава човек разбира какво означава да се гори свещта на живота едновременно и от двата края.А дори и един миг от тази интензивност е по-удовлетворителен, отколкото цяла една вечност на посредствено съществуване.

И КОГАТО НОВОТО ПОЧУКА НА ВРАТАТА ТИ… ОТВОРИ Я!

Ние продължаваме да пропускаме много неща в живота, защото ни липсва смелост.
Всъщност за да постигнем, никакво усилие не е необходимо – само смелост – и нещата започват да идват при теб,наместо ти да ходиш при тях… поне във вътрешния свят е така.

Ако не харесваш нещо, каквото и да е то, да продължаваш да го правиш или да оставаш в тази ситуация дори един единствен момент е самоубийство. Затова, какъвто и да е рискът, махни се от там.Защото въпросът не е само да се махнеш от там – това ще освободи енергията ти и ще бъдеш способен да я насочиш на друго място. Когато затвориш една врата, друга се отваря.Но ако не затвориш тази врата, другата няма да се отвори – защото си блокирал енергията, която трябва да я отвори.

ОШО

Close