fbpx

До момичето, което не може да продължи напред

До момичето, което не може да продължи напред, тъй като се страхува, че няма да се появи никой друг.Спри да преследваш мъж, който не може да види колко си цена. Може да ти е казал всички тези хубави неща, в някаква степен може да има малка истина в тях. Но всичко приключи и не може да продължаваш да бъдеш вярна на нещо, което вече не съществува.

Не, не може да да го питаш защо връзката ви се е провалила или какво си направила, че си го отблъснала. Трябва да разбереш, че не винаги вината е твоя.

Не, че не си красива или достатъчно добра за него. Не, че той харесва някоя друга. Може би той е бил прав, когато ти е казал, че ще те разочарова. В крайна сметка те е наранил повече, защото не е бил готов да разбие собствените си стени и да допусне някого в сърцето си. И не може да продължаваш да се опитваш да преминеш и да го спасиш, защото накрая ти самата ще бъдеш съкрушена. Но ти вече си го направила, затова сега се опитваш да събереш обратно парчетата.

Не може да продължаваш да търгуваш щастието си за неговото. Заслужаваш сама да бъдеш щастлива. Спри да слушаш Тед Мозби от „Как се запознах с майка ви“, който казва, че любовта е когато се интересуваш от някого отвъд всичко рационално, независимо колко те унищожава. Да чакаш мъж, който не може да реши какво иска, който се страхува да допусне някого до себе си, който дори не може да каже дали те обича – може би не си струва да се бориш за такъв човек.

Това не е любов, а самонаказание. Не трябва да стоварваш цялата вина върху себе си. Може би единственото грешно нещо, което си направила е, че си чакала прекалено дълго време.

Това няма да е последната ти раздяла. Няма да е последният път, когато се съмняваш в себе си и ревеш всяка нощ, тъй като си се влюбила в някого, който след това те е изоставил. Това може би няма да е най-тежкото, с което ще трябва да се справяш. Но ти си по-силна, отколкото мислиш. Трябва да знаеш това. Ти си по-добра от момичето, което избира един мъж пред себе си. Може никога да не забравиш, но ще го преодолееш.

Един ден ще срещнеш някого и ще разбереш, че да продължиш напред е било най-доброто ти решение.

Тектс:iwoman.bg

Close