fbpx

До всички бащи на дъщери

Психологическият образ на перфектния мъж се кодира в съзнанието на дъщеря ви на 4-годишна възраст. Тя наблюдава всяка ваша дума и жест към нейната майка. А това, което покажете вие, ще смята за нормално и ще допуска като поведение към себе си, когато порасне и има собствено семейство.Да бъдеш татко на момиче е геройство.

Психологическият образ на перфектния мъж се кодира в съзнанието на дъщеря ви на 4-годишна възраст. Тя наблюдава всяка ваша дума и жест към нейната майка. А това, което покажете вие, ще смята за нормално и ще допуска като поведение към себе си, когато порасне и има собствено семейство.

Да бъдеш татко на момиче е геройство. А какво остава, когато са няколко? Случвало ли ви се е да чуете някое от следните изречения: „Не ти завиждам. Как се справяш с толкова жени? Когато порасне голяма, ще имаш много нерви“? Със сигурност да.Дори и казани с шеговит тон, има много истини в тези думи. Да бъдеш татко на дъщеря е не само щастие, но и огромна отговорност. Вие, като нейн татко, сте принцът от приказките, който ще закодира в съзнанието образа на перфектния мъж още от 4-годишна възраст. Чрез вашето поведение вашето малко момиченце ще изгради представите си за света – за това кое е добре и кое лошо. Кое е премливо и кое не. Затова има някои неща, които трябва да знаете, ако ви предстои или вече сте татко на прекрасна дъщеря.

1. Тя иска да бъде обичана

Обичта не се изразява в купуване на играчки и вещи, а в истинско прекарано време с нея. Тя иска да прави колкото се може повече неща с вас, защото никой друг на света не може да замени ролята на татко.

2. Ще я ревнувате много, когато порасне.

Плашеща мисъл, но съвсем истинска. Бащинската ревност към дъщерите не е мит, а реалност. Трябва да имате наистина здрави нерви и да сте готов, че няма да харесате почти никого. Просто защото няма да вярвате, че има някой достоен за сърцето на вашата малка принцеса.Ако някой разбие сърцето й пък, ще се чувствате като способен да удушите лъв с голи ръце. Гарантирано е.

3. Тя наблюдава как се отнасяте с нейната майка.

Тя наблюдава всяка ваша дума и жест към нейната майка. А това, което покажете вие, тя ще смята за нормално и ще допуска като поведение към себе си, когато порасне и има мъж. Помислете добре какво момче искате да хареса вашата дъщеря всеки път, когато се държите неуважително или повишите тон на майка й.

4. Тя ще поиска да ви лакира ноктите поне веднъж през живота си.

Всеки мъж изпада в ужас, когато малкото му момиченце дойде и, гледайки с огромните си чисти очи, зададе въпроса: „Тате, може ли да те лакирам?“. По ирония на съдбата винаги става така, че мама вече има лак и няма как тя да бъде модел. С куклата също няма как да се получи, защото дъщеря ви иска жив модел. Първоначално сте в шок и сте готов да скочите от терасата. Приемате предложението за абсолютно потъпкване на мъжкото его. „Ами ако приятелите ме гледат някъде отстрани? Аз какъв мъж съм? Мъж с лак?“.

След това малко омекотявате тона, защото тя започва да плаче. Предложението е преминало от ярко розов към прозрачен лак. Съветваме ви да се съгласите, защото това има по-голямо значение за вашата малка дъщеря, отколкото предполагате. Това е не просто лакиране, а създаване на спомени. А и наистина ли сърцето ви позволява да й откажете.

5. Понякога вечеряйте само двамата.

Веднъж на няколко месеца излизайте сами с дъщеря си на „вечеря“. Така вие й показвате обноските и маниерите на един мъж и кодирате в съзнанието й образа на кавалер. За вашето момиченце тези моменти са по-специални, отколкото предполагате.

6. Задавайте въпроса „Ще ми простиш ли?“

Когато сгрешите или без да искате я разстроите, винаги задавайте въпроса „Ще ми простиш ли?“, последван от извинение. Така рискувате много по-малко един ден дъщеря ви да бъде жена, която търпи лошо поведение и прощава всичко на половинката си дори без извинение.

Close