fbpx

Да се нуждаеш от мъж и да искаш мъж – каква е разликата?

„Винаги бъди жена, от която мъжете се нуждаят, а не жена, която се нуждае от мъж.”

Има разлика между жените, които искат някой мъж и жените които се нуждаят от някой мъж. Не става дума за нуждата в онзи неприятен, отчаян, агресивен смисъл, в който сме свикнали да мислим за нея; по-скоро за тихото, но осезаемо излъчване на някои жени. Това са жени, които вътрешно анализират всеки аспект от себе си и връзката си. Жени, които нямат какво да кажат, когато разговаряш с тях – освен ако не е за нуждата им от мъж.

Обикновено тези жени са прецакани в личния си живот. Противно на това, което смятаме за мъжете – че не обръщат внимание на детайлите, те много добре усещат тази отчаяна нужда. Направо я надушват.

Мъжете са като колите – преди да можете да ги карате, трябва да имате определена възраст, зрялост и ум. За да шофирате, трябва да изкарате изпит за шофьорска книжка. За да имате връзка, трябва да имате стабилно самочувствие. Прекалено много жени разчитат на връзките, вместо на самоуважението си. Но връзките и мъжете не са за неопитните. Те идват, когато сте преминали през някои препятствия и сте се научили как да се справяте с живота си.

Разликата между жената, която се нуждае от мъж и жената, която иска мъж е проста: първата мисли, че мъжът е решение на проблемите й, втората сама решава проблемите си. И тази разлика променя всичко.

Нуждаете се от мъж, когато сте самотни; искате мъж, когато сте готови.

Самотата е благодатна почва за вземане на лоши решения. Винаги ще попадате на погрешния мъж и на погрешния тип взаимоотношения.

Когато се нуждаете от мъж, бихте взели когото и да е; когато искате мъж, ще вземете само истинския.

Правите грешка, когато по-скоро бихте били с погрешния мъж, отколкото с никакъв.

Когато се нуждаете от мъж, искате одобрение; когато искате мъж, давате одобрение.

Само жена, която се чувства завършена като личност, може да накара някой друг да се чувства завършен.

Да се нуждаете от мъж е да се нуждаете от контрол в живота си; да искате мъж е да се откажете от контрол.

Проблемите във всяка връзка възникват, когато жената се опитва да използва мъжа като решение, вместо да осъзнае, че той е проблемът.

Да се нуждаете от мъж означава да правите всичко за него; да искате мъж означава да му позволявате да прави неща заедно с вас.

Има разлика между това да пуснете един мъж във вашия свят и това, да му го дадете изцяло. Слабата жена живее в света на мъжа; силната създава свой собствен.

Да се нуждаете от мъж е разрушително; да искате мъж е възстановяващо.

Когато се нуждаете от нещо, обикновено не можете да се справите, ако го нямате. Тази неспособност да живеете без него поражда всички проблеми, които имате.

Да се нуждаете от мъж означава сте изтривалка; да искате мъж означава да не позволявате някой да минава през вас.

Мъжете игнорират отчаяните жени и уважават самоуверените.

Да се нуждаете от мъж означава да прекарате цялата седмица обсебени от мисълта за него; да искате мъж означава да го видите тази седмица.

Зрялата жена разбира разликата между привличане и обсебеност.

Да се нуждаете от мъж е пасивно; да искате мъж е активно.

Жената, която иска мъж, излиза и го намира. Жената, която се нуждае от мъж, само обяснява колко много се нуждае от такъв.

Да се нуждаете от мъж означава да се откажете от силата си; да искате мъж ви дава сила.

Нормално е да искате някого. Хората са създадени за компания. Когато намерите мъж и успеете да поддържате нивата на своята и неговата сила равни, тогава знаете, че сте в тази връзка поради правилните причини.

Да се нуждаете от мъж е просто извинение; да искате мъж означава, че вече всичко сте разбрали.

Имате нужда от много други неща, преди да имате нужда от мъж. Ако смятате, че мъжът е решението за проблемите в живота ви, определено има още какво да решавате.

Close