fbpx

Да се завърнеш при старата любов

Казват, че никога не трябва да се връщаме назад, да забравим миналото и да гледаме само напред.Казват, че не бива да се връщаме към старата любов, защото това било все едно да прочетеш една и съща книга. А защо да я четеш отново, след като знаеш края й, след като познаваш добре съдържанието й и вече няма да ти е така интересно.

Въпреки това, обаче, аз не съм съгласна.

Помислете колко пъти гледате един и същи филм отново и отново, и никога не ви писва.Как може да отидете на място, където вече сте били и въпреки това да ви е приятно и даже да искате да го посетите пак.Ако нещо ви кара да се чувствате щастливи, защо да не се върнете отново там?

Да се върнеш към стара любов е доста рисковано, но как ще разберете какво ще се случи, ако не рискувате.„Риск печели, риск губи!”Може накрая да съжалявате, може да не се получи, но важното е да опитате. Защото животът е пълен с изненади и много често се случва това, което най-малко очаквате.

И ако вече сте загърбили тази стара любов, ако сте решили, че нещата просто не са се получили и трябва да вървите напред, не се изненадвайте, ако точно в този момент животът ви върне доста назад, при тази стара „забравена” любов.А може би това е била любовта на живота ви…Може би вие никога не сте я забравили и сте я пазили там, дълбоко в сърцето си, без дори да подозирате…А може би сте пропуснали много неща и сега животът ви дава втори шанс да опитате…А може би не… Кой знае…

Казват, че една любов се забравя с друга и има много истина в това.Не се забравя, обаче, онази специалната, неизживяната любов и много често искаме да се върнем точно при нея и да я изживеем, както трябва.Понякога просто стоим и се питаме: „Какво би било, ако бяхме продължили?, „Не сбърках ли, че не опитах?”, „Какво изпуснах?” .Именно заради тези въпроси си струва да пренебрегнем всички онези виждания, че не бива да се връщаме в миналото, че трябва да живеем в настоящето.Точно заради тях не бива да пренебрегваме онази вече прочетена стара книжка, леко повехтяла и изоставена.Защото може и да има страници, които не сме прочели, редове, които сме пропуснали. И точно тези страници може да преобърнат живота ни.Ето защо няма нищо лошо да се завърнеш при старата си любов и да я изживееш отначало, ей така все едно се е появила сега. Да загърбиш и забравиш всички лоши спомени и да си създадеш нови, хубави, прекрасни.Така че, ако някой ден старата любов почука на вратата ви, отворете, защото това може да е вашето красиво бъдеще!

Източник: Thinkstock/Guliver
Автор: Надежда Георгиева

Close