fbpx

Да обичаш себе си такъв, какъвто си

„По дяволите предразсъдъците, обичайте себе си и тялото си. И ще бъдете щастливи!“

1.    Единственото важно мнение е твоето

Каквато и да е целта – намаляване на тегло, увеличаване или задържане – важно е правилно да определите приоритетите за себе си. Вие искате да бъдете здрави и да обичате отражението си в огледалото или да откликвате на всяка критика от странични хора? Изборът в полза на собственото ви щастие много често се оказва правилният. Като за начало просто трябва да си зададете въпроса: какво е важно за мен? Честният отговор ще ви разкрие много и ще позволи да продължите напред.

2.    Вие сте прекрасни в собственото си тяло

Нисък ръст, любовни дръжки или талията ви не е като на модел? Всичко това не е повод да мразите тялото си. То ще върши същата работа, дори ако намирате сили да спортувате у дома или да ходите на фитнес няколко пъти седмично.

3.    Вие познавате тялото си най-добре от всички

Може би в продължение на месеци сте се грижили за здравето си, за да се отървете от излишните килограми и сте започнали да носите дрехи с два размера по-малки. Но някой от новите ви познати може да не знае това – така че и коментарите относно външния ви вид не бива да вземате присърце, особено ако се чувствате по-щастливи отпреди.

4.    Някой си мечтае за такова тяло като вашето

Когато твърде много мислим за своите недостатъци, в един момент на достойнствата си вече не обръщаме внимание. Докато се притеснявате за твърде широките си бедра, някой друг мечтае за такива буйни коси и силни крака като вашите. Така че е добре понякога да питате близките си хора, в които не се съмнявате, кои ваши черти им изглеждат привлекателни – този списък може да ви даде увереност.

5.    Идеално тяло не означава здраво тяло

Визуално слабото тяло може да изглежда привлекателно, но дали можете да разчитате на крехкото си тяло, когато върху вас се стовари планината от грижи за семейството и работата? Едва ли. Да травмирате тялото си с глад или ежедневни изтощителни тренировките не е необходимо, когато можете просто да приемете себе си.

6.    Външността има свойството да се променя

Много слабовати деца израстват и се променят в пълнички тийнейджъри, което преживяват бурно поради настъпилите промени, а само след няколко години се научават да държат тялото си под контрол. С бременността могат да дойдат не по-малки промени, но и те не са повод да мразите себе си. Вашето тяло не може да остане в едно и също състояние в продължение на десетилетия – приемете това и се насладете на всеки етап през който преминавате.

7.    Сигурно имате много други задачки

Кариера, семейство, тренировки, почивка и самоусъвършенстване – място за коментарите на чужди хора у вас не бива да има. Особено ако сте бегли познати.

8.    Негативните коментари не ви характеризират

По изказванията за нечие чуждо тяло може да се прецени по-скоро за човека, който ги изрича и обикновено се касае за неговата несигурност в себе си или завист. Много по-добре да се обграждате с хора готови да ви подкрепят, вдъхновят за нови подвизи и промяната към по-добро ще стане по-лесно.

9.    Вие сте уникални

Да се съгласявате с всякакви коментари по ваш адрес съвсем не бива. Ако вместо постоянното фокусиране на недостатъците си, се замислите за това, което ви прави специален, ще можете да постигнете желанията си много по-бързо. По въпросите на външния вид най-важни винаги са вашите усещания и доколко ви харесва отражението в огледалото.

10.  Колкото по-малко изживявате критиките, толкова по-щастлив ще бъдете

Да спрете да реагирате винаги на критики означава да се научите да живеете в мир със себе си. За правото да обичате и приемате своето тяло си струва да се борите. Опитайте, ще се почувствате щастлив и това ще се прехвърли и върху близките ви.
Източник: svetlilo.com

Close