fbpx

ДА ГУБИМ ПРИЯТЕЛИ С ВРЕМЕТО Е НОРМАЛНО: ВИЖТЕ 4 ОТ ПРИЧИНИТЕ

Често не успявате да се отърсите от раздялата с някой приятел или продължавате да тътрсие отговори на въпроса защо приятелството ви вече не съществува. Процесът на прекратяване на някои приятелства е съвсем нормален и естествен. Има много причини за това, но ви предлагам 4 от тях.

#1. Повече не искате да търпите неискреността и фалша.

Когато ставаме по-възрастни и по-мъдри вече трудно се правим, че не забелязваме, че тези хора, с които сме приятели от години, вече не са подходящи за днешното ни аз. Лесно забелязваме кои са неискрените и фалшиви постъпки и поведение. Осъзнаваме предимството на „качеството над количеството“ и това се отнася и за приятелството. Избираме честен и искрен разговор с добър приятел, а не беседа с повърхностен човек.

#2. Имате все по-малко време.

С възрастта имаме все повече отговорности и все по-малко време и общуването обикновено минава на заден план. Когато това се случи, започваме да ценим свободното си време и а разбираме, че не си струва да го губим за хора, чиято компания не ни носи нищо и дори ни отегчава. Далеч по-полезно и необходимо е да разходваме ограниченото си време за себе си и за истинските си приятели, които имат значение за нас и действително ни харесва да бъдем с тях.

#3. Приятелството става по-дълбоко с времето.

С времето и с възрастта ненадеждните ни приятели сами се отсяват. Остават тези, които са били до нас не само в добрите, но и в лошите моменти. Връзката ни с тези хора става не само по-дълбока , но и преставаме да търсим други, не изпитваме потребност да бъдем с други, освен с истинските си приятели. И именно тази връзка с времето става все по-силна!

#4. Натрупвате богат опит.

Всички имаме нужда от приятел, който да ни подкрепя. Когато остаряваме, започваме да виждаме все по-ясно кой наистина може да бъде такъв. Осъзнаваме с кого е добре да се разделим, както и с кого е добре да запазим отношенията си. Осъзнаваме истинската ценност на приятелството – това е този ценен урок, който можем да получим само от опита.

Close