fbpx

Готов ли е за сериозна връзка?

Cosmo се заема да хвърли светлина над жизненоважните качества, които трябва да притежава твоят човек, за да имате бъдеще в дългосрочен план.

Усещаш пеперуди в стомаха, когато го видиш, пулсът ти се ускорява, когато на дисплея на мобилния ти се появи неговото име, а когато те целува, буквално усещаш как слабините ти започват да пулсират… Не прибързвай със заключението, че явно сте родени един за друг само защото химията помежду ви е феноменална.

За съжаление интензивната физическа връзка невинаги е категоричен знак, че една двойка е предопределена да бъде заедно. Химията наистина говори, че отношенията помежду ви най-вероятно имат потенциал да продължат, но последната дума не е нейна. Има и други фактори, на които трябва да обърнеш внимание. Ето кои са чертите в характера му, които биха могли да предскажат успеха на връзката ви в дългосрочен план.

НАЯСНО Е С ЖЕЛАНИЯТА СИ
Всеки мъж, на когото гледаш сериозно, би трябвало да е наясно с целите си в дългосрочен план и истинските му страсти (съжаляваме, но компютърните игри не се броят). Не е възможно да се обвърже с теб, докато не добие ясна представа на начина, по който вижда бъдещето си… и как се вписваш ти в него. Ако твоят човек няма никаква идея с какво ще се занимава, когато „порасне“, то за него ще бъде невъзможно да се обвърже сериозно с теб (или с която и да било).

Дори да допуснем, че рано или късно ще изясни амбициите си, няма как да бъдеш сигурна, че те ще съвпаднат с твоите. Прекалено ранните бракове са допринесли за голям брой разводи. Просто младите хора в един момент осъзнават, че посоките им се разделят. Можете да се предпазите от провал, ако от самото начало сте напълно ясни за плановете си.

ОПТИМИСТИЧНО НАСТРОЕН Е
Според скорошно изследване на специалисти от Университета в Орегон, се оказва, че жените със забавни партньори се чувстват много по-доволни от връзката си и оптимизмът у силната половинка дефинира здравината на отношенията им. Не само че е страхотно да имаш някого до себе си, който да вижда забавната страна на ситуация, която в действителност е ужасна, но забавните мъже внасят слънчево настроение в живота ти като цяло, защото не биха позволили на дребни конфликти да излязат извън граници.

От съществено значение е мъжът, с когото си, да те кара да се смееш, защото това е предпазното средство срещу стрес за всяка двойка.

Чувството за хумор ще ви помогне да прескочите трудностите, които неминуемо ще срещнете. Това показва, че е способен да се отпусне и не взима нещата твърде на сериозно. Освен това ще си прекарвате по-добре заедно.

ГОТОВ Е ДА СЕ ПРОМЕНИ ЗАРАДИ ТЕБ
Вярно е, че едва ли си способна да промениш един мъж, но той би трябвало да има желание да се промени заради теб. Ако нещо в поведението му те дразни (не ти обръща достатъчно внимание в определени случаи например), той би трябвало да е готов да изслуша проблема ти и начина, по който искаш да се държи, а след това да се опита да промени част от навиците си. Когато един мъж е наистина влюбен, той е склонен да анализира поведението си и би се опитал да промени това, което те притеснява в него. Според експертите, щастливо женените двойки взаимно се променят през известно време.

Най-важното е, човекът до теб да притежава способността да се променя и израства заедно с теб, защото, ако не е способен да нагоди интересите си спрямо твоите, ще започне да те изнервя и това ще се отрази неизбежно на връзката ви.

ВСЕ ОЩЕ ПАЗИ ЧАСТ ОТ МИСТЕРИОЗНОСТТА СИ

Началото на една връзка винаги е супер вълнуващо, защото все още се опознавате. Но дори след като първоначалният опознавателен период премине, той би трябвало да те кара да тръпнеш в очакване от следващата му стъпка. Внимавай ако той споделя твърде много лична информация – в началото така може да го почувстваш по близък, но впоследствие рискуваш да изгубиш интригата, която всъщност те е привлякла към него и да започнеш да гледаш на него по-скоро като на близък приятел, отколкото като на романтичен партньор.

Разбира се, че имаш желание да откриеш някои лични подробности за семейството му например, но всичко трябва да бъде правено с граници. Всеки дребен детайл от живота му (да речем, начинът, по който се справя с гнусните гъбички по ноктите на краката си) е бомба със закъснител, която рано или късно ще ви доведе до финалната права на отношенията ви. Добър критерий в ранната фаза на връзката ви е, че той не те залива с всички подробности за приятелите си. Това показва, че знае как да запази някои неща за себе си.

ОТНАСЯ СЕ ОТГОВОРНО С ФИНАНСИТЕ СИ
Като изключим конфликтите за пари, които бихте могли да имате в бъдеще (един от въпросите, по които дългогодишните двойки спорят най-често), начинът, по който един мъж контролира финансите си, разкрива много за характера му. Положителни сигнали: запазва касовата бележка, след като плати сметката и забелязваш няколко оферти за кредитна карта в купчината му писма от пощата (това показва, че грижливо внася вноските по кредитите си).

Ако не проследява харчовете си, това означава, че вероятно е нетърпелив или не се контролира. Всъщност мъжете с лошо балансирани финанси споделят много от чертите на тези, които изневеряват. Но със сигурност едва ли искаш да имаш стиснато гадже. Ако твоят човек не харчи пари по теб днес, значи ще бъде сдържан и в други отношения (между чаршафите или в компромисите, които правите един за друг).

Close