fbpx

Голата истина за мъжете

Убедена си, че знаеш всичко за тях? Ние също бяхме. Докато не проведохме подробна анкета* за мнението им за любовта, живота и продуктите за разкрасяване. И секса, разбира се. Някои резултати определено ни свариха неподготвени.

*Специални благодарности за включването и на колегите зад океана, все пак любовта не признава границите и никога не знаеш с кого може да те събере!

 

Иска ти се да придобиеш телепатични способности, за да не се налага да теглиш думите с ченгел, а просто да се пъхнеш в мозъка на даден мъж и да установиш какво си мисли? Ами, подготви се психически за изненади от всякакъв вид и смело плъзни поглед по следващите редове. Понеже ние се наехме с нелеката и неблагодарна задача да установим какво смятат мъжете за живота, вселената и най-вече за (отношенията с) жените. Не беше лесно, но пък не се предадохме! Нито ние, нито колегите ни зад граница, с които дружно обединихме усилия и резултати. Виж отговорите на въпросите, които вълнуват всяка жена на тоя свят – какво отношение имат към връзките, изневярата, фантазиите, поддържания външен вид и образа на страхотния любовник? Какво смятат наистина за брака? Има ли неща, които неизменно ги притесняват в леглото? Кои знаменитости са им слабост? Дали ти си Единствената? Вземи си купичка течен шоколад и се стегни за някои къде повече, къде по-малко шашкащи изявления…

Ние мислехме, че:
ТЕ ПРЕДПОЧИТАТ СЕКСА ПРЕД ВРЪЗКИТЕ.

А се оказа, че:
ТЕ СА РОМАНТИЧНИ КОЛКОТО НАС.

Мъжете не искат да го знаем, защото това би ни навело на куп „грешни идеи“, обаче всъщност си падат по брака. Повечето вярват, че си имат сродна душа, чакаща ги някъде там, а 70% винаги са били убедени, че ще намерят Подходящия човек. Дори половината от анкетираните заявиха, че вече са с жената на мечтите си. Само не увесвай нос – другата половина е в процес на активно търсене! А ето я и най-сладката част – когато срещнат своето идеално момиче, нашите мъже биха направили всичко, за да я задържат. Всъщност цели 80% са готови да „вържат възела докрай“, щом намерят любовта на живота си. Не ти се вярва? Данните сочат, че с трупането на години преобладаваща част от силния пол наистина иска брак. Колкото и невероятно да звучи, халката и верността в един момент стават по-привлекателни опции от преследването на единия секс. Естествено, нашият пол е по-склонен да гледа на брака като на идеал по чисто биологични причини – ние можем да забременеем (еднократно) само от един мъж, докато мъжът може да направи деца на доста жени по едно и също време. Въпреки това обаче мъжете не се опитват да сеят гените си безразборно и без грам мисъл – те се стремят към връзка точно толкова, колкото и ние. Причината: преобладаващата част (85%) са убедени, че сексът в една връзка е по-добър от този за една нощ. Не че това ги спира да се впускат в по някоя авантюра – 62% от нашите интервюирани (няма да ги назоваваме по имена по обясними причини) признават, че са си лягали с жена с ясното съзнание, че няма да я видят пак. На теория излиза, че и мъжете, и жените искат едно и също от връзката си – моногамия. Макар че в практиката нещата далеч не са така черно-бели.

Ние мислехме, че:
ТЕ КРИЯТ НЕЩО.

А се оказа, че:
НАИСТИНА КРИЯТ. И ТО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНО.

Макар че мъжете явно таят идеалистична вяра в Единствената, това въобще не им пречи да му поотпуснат края, докато чакат Тя да се появи. Според собствените им признания 35% са излизали успоредно с по две жени, а 18% – с по три (кой казва, че мъжете не можели да вършат повече неща едновременно, а?). Черешката на тортата обаче са 38-те процента, които твърдо смятат, че са генетично програмирани да изневеряват. Павел (34 г.) влиза в квотата на останалите 62%: „Не вярвам, че в днешно време нашият пол е по-склонен да кръшка. Жените вече имат сексуална революция и контрацепция, следователно и равен старт за изневяра. Според мен нещата с рогата стоят така – във всички двойки единият поддържа близостта, а другият – независимостта. И така се създава относително равновесие. Единият иска да сте заедно през цялото време, а другият се бори за повече лично пространство и свобода. Ако и двамата са прекалено свободолюбиви, във връзката ще се появи трети. Аналогично е, ако и двамата са вманиачени на тема „близост“, понеже ще си омръзнат бързо.“

За всички от анкетираните обаче е сигурно едно нещо: ако подозират, че партньорката им е в състояние да им изневери и са убедени, че „се котира“ добре на пазара, те оценяват още по-високо верността й. Вероятно този инстинкт обяснява защо 13% от тях ровят тайно в мобилните на гаджетата си.

Мъжете си имат и още няколко свои недотам похвални тайни – 39% биха излъгали приятелката си, че не поддържат контакт с бивше гадже. Макар че обикновено не вършат нищо нередно с нея, просто й пускат по някой и друг имейл и SMS. Не са луди да си го признаят обаче, защото ги чака скандал. Факт е, че ние жените се притесняваме много повече за любовното минало на гаджетата си, отколкото те за нашето. Другата им редовна лъжа е за бройката на резките върху таблата на леглото им. Една четвърт признават, че са си измисляли, когато партньорката им ги е питала с колко жени са преспали – някои са смъквали надолу, повечето са вдигали нагоре. Обобщени данни: ако един мъж цитира цифрата 10, спокойно може да извадиш 2-3. Ето и един статистически извод, който надали ще те учуди – като цяло мъжете и жените търсят различни неща в сексуалните си партньори. Жените търсят качество, а мъжете – количество, откъдето обикновено идва разминаването в бройките на двата пола. Друга разлика е, че мъжете не умират за жени с „твърде богато минало“, докато жените са привлечени от мъже, преспали с доста народ, защото в техните очи това говори за сексапил, сексуално майсторство и си е извоюване на скъп трофей. Като споменахме майсторство, безспорно добра новина е, че мъжете не ни подлагат на безпощадна еротична дисекция и обикновено ни дават доста високи оценки в леглото. Даже цели 59% си признават, че сексът на първа среща може да ги накара да харесат повече една жена.

Ние мислехме, че:
ТЕ СА ЕГОИСТИЧНИ В ЛЕГЛОТО.

А се оказа, че:
ТЕ ОБОЖАВАТ ТИ ДА КОМАНДВАШ ПАРАДА.

Смяташ, че знаеш перфектно какво иска един мъж, поне когато е в хоризонтално положение? Ами, да видим. Мнозинството от мъжете класират като най-любима чувствена маневра проникването (33%). Изненада тук няма. На второ място обаче идва… кунилингусът! Не фелациото, а кунилингусът, тоест не получаването, а доставянето на орални ласки! Почти една четвърт посочват точно тази опция – браво на тях! Що се отнася до пози, болшинството (35%) обожават разменените пространствено роли, тоест партньорката им да е отгоре. Като казахме разменени роли, нашите разпитани даже бяха честни за връзките със собствения си пол (или поне така твърдяха) – един от всеки двадесет призна, че подозира, че има бисексуални наклонности. Животът и конкуренцията станаха доста трудни!

Освен това мъжете вярват, че са по-авантюристични и предприемчиви в леглото от партньорката си (време е да поразклатиш схващанията им, не мислиш ли?). Близо 25% от интервюираните заявиха, че са правили тройка и всички до един бяха доста откровени с нас относно фантазиите, които им се въртят в главата. Седемдесет процента си рисуват сцени с приятелките (не гаджетата) си от женски пол, докато едни обезкопояващи 6% безсрамно заявяват, че докато се вихрят с половинките си, си представят някоя „по-така“ приятелка на последните. Други 7% пък си мислят за себе си – не сме сигурни кой от последните два варианта е по-малкото зло. Горе главата обаче, защото като цяло новините са добри: преобладаващата част от мъжете (84%) са съсредоточили фантазиите си твърдо върху жената, с която си лягат в момента. А що се отнася до прелюбодейските картинки в главата им – ами, мъжкото либидо е пристрастено към прелъстителните гледки, откъдето идва и популярността на порното. Така че горещите сценки с привлекателни субекти, които попадат в полезрението им, са си напълно в реда на нещата, стига да останат в сферата на фантазиите. Впрочем ти също сътворяваш този грях отвреме-навреме, нали така.

А кой е мъжкият секс страх № 1? Не, не е размерът (само 9% са обсебени от мисълта, че положението е могло да бъде далеч по-добре). Не е и издръжливостта (28%). Най-големият им кошмар е дали ще успеят да те докарат до крайната точка – 33% се шашкат точно за това. Преди да се освестиш от приятния шок, ето ти още една изненада –  20% си признават, че им се е случвало в даден момент да имитират оргазъм. Къде да спали приятелките им, за да не го установят, не е ясно?! А сега все пак да се върнем на въпроса с издръжливостта, който така живо ни интересува и касае – от тяхна гледна точка една жена никога няма да може да си представи какво напрежение е дали ще успееш да постигнеш и задържиш ерекцията. Много мъже признават, че това е сериозен стресов фактор, който в даден момент / период ги е водил до засечка. И възнегодуват като Иван (30 г.): „Много се говори за това как мъжете трябва да се научат да разбират женското тяло, обаче жените също трябва да проумеят някои неща, свързани с мъжката анатомия! Тогава ще разберат каква огромна катастрофа за един мъж е да се издъни в ключовия момент.“

Проучването извади на бял свят и една тенденция, която трябва да имаш предвид: 40% от  разпитаните си признаха, че ако една жена ги покани да излязат пак след среща, автоматично ще предположат, че иска секс. Освен това ако един мъж си е прекарал добре с теб, за него леглото е логично продължение на вечерта и „искаш ли да се качиш за по още едно питие“ задължително се приема като кодирана покана. Запомни и това: 26% си признават, че умишлено се стремят да напият жената, за да увеличат шансовете за секс – както знаем, алкохолът премахва задръжките и замъглява способността да вземаме разумни решения. Това си е сериозна цифра, така че не я забравяй и не превишавай разумния за теб брой питиета!

Ние мислехме, че:
ТЕ БИХА ПРЕСПАЛИ С ВСЯКА ЗНАМЕНИТОСТ, АКО ИМ СЕ УДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ.

А се оказа, че:
МАЙ ЩЕ ПРОПУСНАТ ПОШ СПАЙС.

Един доста важен факт: повечето мъже признават, че не биха се оженили за жената, която е най-голямата тръпка на живота им (както става ясно от сравнението с признанията им за „връзването на възела“, те действително правят разлика между любов и секс). Така че старата поговорка, че има жени, с които спиш и такива, за които се жениш, уви, е вярна. Попитахме нашите „опитни зайчета“ за коя от знаменитостите биха се омъжили, с коя биха си легнали и коя не биха докоснали и с пръст. Оказа се, че Дженифър Анистън оглавява брачната класация, следвана по петите от „сладкото добро момиче“ Кели Брук и Кийра Найтли на трето място.

А ако става дума за секс… изглежда, ние не сме единствените, които обожават Отчаяни съпруги. Николет Шеридън оглавява „несериозната“ класация, а след нея се нареждат Ева Лонгория (64%) и Тери Хачър (59%). Естествено, този списък не може да мине без Анджелина Джоли (60%). Всъщност четвъртото място се поделя между Тери Хачър и съпругата на футболиста Ашли Коул Шерил Туиди (59%). Изненадващо за нас попадение е BBC водещата новини Фиона Брус, която събра 46% вот от „несериозната“ класация и 16% – от брачната. Втората изненада е Пош Спайс – да, тя е богата, бляскава и успешна, обаче цели 62% твърдят, че не биха я докоснали. Е, поне си има съпруг – мултимилионер, който да я успокои. Парис Хилтън също очевидно не е любимка на мъжете (44% дадоха твърд отрицателен вот).

Извод: мъжете по-скоро биха преспали с някоя звезда, отколкото биха се оженили за нея. Те определено желаят красивите жени за леглото си, но не е задължително да искат нещо повече. В общи линии, звездите „се радват“ на репутацията на някой, с когото не можеш да прекараш остатъка от живота си. Частично утешение за нас, „простосмъртните“.

Ние мислехме, че:
ТЕ НЕ СА НА „ТИ“ С БЯЛАТА КОЗМЕТИКА.

А се оказа, че:
ТЕ СИ ИМАТ ТАЕН РИТУАЛ ЗА ПОДДРЪЖКА.

Ако той остане да преспи нощта при теб, въобще не си мисли, че няма да преслуша шкафчето ти с козметика! Мъжете вече са придобили навика да полагат грижи за себе си, като 73% от тях използват душгелове и гелове за коса, 40% – специални шампоани, а 3% се епилират… но не ги накарахме да уточнят в кои зони. Изводът: след като силният пол е станал толкова придирчив към собствения си външен вид, най-вероятно ще е такъв и към твоя. Така че ако лесно се засягаш, пропусни следващите два абзаца, за да не се ядосваш и депресираш излишно.

Истината е, че 56% от мъжете биха променили нещо по тялото на гаджето си, ако можеха (да го погледнем от добрата страна обаче – 44% смятат външността на половинките си за перфектна!). От мъжете, които биха променили нещо, 20% биха искали половинката им да отслабне, а 13% – да има по-голям бюст.

Все пак не бива да се впрягаме от въпросната информация, защото мъжете по природа си падат по поправянето на нещата – като се почне от кранчето на чешмата и печката и се стигне до световния ред. Онова, за което трябва да се впрегнем, е следното правило: колкото повече една жена се оплаква пред гаджето си за нещо, което не харесва у себе си, толкова повече ще увеличава неговото желание да го поправи. Не си вкарвай този автогол! Прост пример: ако мрънкаш, че бюстът ти е незадоволителен, в един момент той ще ти предложи да си направиш операция, защото искрено смята, че това ще реши проблема и ще те направи щастлива. Мъжете продължават да не могат да проумеят, че в такива случаи ние просто искаме да ни уверят, че ни обичат такива, каквито сме, нищо повече! Те продължават да разсъждават по супер проста и праволинейна схема: „Искам да отслабне, за да престане да ме занимава с приказки за диети, от които ми е дошло до гуша!“, както обяснява Милен (25 г.).

Обаче не се притеснявай, в цялата мрачна картина има един светъл лъч: 91% от анкетираните предпочитат гаджето им да не променя въобще външния си вид, но да е невероятна между чаршафите, отколкото да изглежда като Анджелина Джоли, но да е средна работа в хоризонтално отношение. Ако някой е прекалено стеснителен или самовлюбен в леглото, това отблъсква партньора му, като правилото важи и за двата пола. Звучи като клише, но това, което мъжете наистина искат в секса, е самоуверена жена, която е щастлива в собствената си кожа, умее да се забавлява и да се отпусне докрай във водовъртежа на страстта. „А не някоя, която се притеснява доколко се вижда целулит, ОК ли е гримът и дали утре пак ще се наложи да ходи на сешоар“, се възмущава Сашо (27 г.).

И последното късче ценна информация, която успяхме да измъкнем: ако нещата помежду ви не вървят, очаквай той да ти изпили нервите – около 10% от мъжете твърдят, че нарочно предизвикат скарване, така че да ги напуснеш! Което всъщност не е никак зле на фона на други 8%, които нямат угризения да „изчезнат“ безследно от живота ти, вместо да ти кажат очи в очи, че не желаят повече да са с теб. Душици.

BG МЪЖЕТЕ ЗА… РОВЕНЕТО В МОБИЛНИЯ ТИ
„Не съм го правил, защото вярвам на гаджето си. Но ако започне да се държи подозрително – говори по телефона в другата стая и получава съобщения, на които не отговаря пред мен, ще я проверя.“
Петър, 24 г.

BG МЪЖЕТЕ ЗА… СЕКСА
„С връзка е много по-добър, отколкото този за по една нощ. Винаги е по-добре, когато се опознаете.“
Иво, 33 г.

BG МЪЖЕТЕ ЗА… АНТИВЪЗБУДАТА
„Не понасям жена, която пуши. Все едно целуваш пепелник. Преди 6 месеца излизах с много сладко момиче, обаче не се спогодихме с цигарите й. Тя беше като комин, а на мен от миризмата ми се повдига.“
Гришата, 25 г.

BG МЪЖЕТЕ ЗА… СЕКСУАЛНОТО МИНАЛО
„Никога не лъжа с колко жени съм спал. Обаче си мисля, че за жените може да е проблем, ако имаш прекалено голяма бройка. Аз също не бих останал очарован, ако гаджето ми е преспало с цяла армия. Последно излизах с едно момиче, което изстреля цифрата 23. Тя беше на 22 години все пак!“
Ангел, 26 г.

BG МЪЖЕТЕ ЗА… КОЗМЕТИКАТА
„Засега ползвам продукти за коса плюс скраб за лицето, понеже имам проблемна кожа. Но е добре в един момент човек да си купи крем против бръчки, за да изглежда добре, като понатрупа години. Не бих се обезкосмил обаче, това си е гейска работа.“
Милен, 25 г.

BG МЪЖЕТЕ ЗА… БРАКА
„Мисля, че всеки си има не една сродна душа, а поне 3-4 човека, с които би могъл да изгради семейство.“
Момчил, 23 г.

Изневярата

„С бившата ми приятелка бяхме заедно 3 години, като последните 2 й изневерявах. Тогава се събирахме и разделяхме постоянно и при първата раздяла си легнах с друга. После пак се събрахме, обаче не беше същото. Започнах да харесвам други жени повече от нея. Първия път, когато й изневерих, без да сме се разделяли, бях като болен. Толкова се чувствах виновен. После свикнах, даже ми стана лесно да я лъжа; успокоявах се, че го правя за нейно добро, за да не я наранявам. Обаче самият факт, че постъпвам кофти, ме тормозеше. И в един момент реших, че няма смисъл. Иначе докато го правех, обикновено не казвах на девойките за по една нощ, че си имам приятелка. Но онези, на които съм казвал, не са се трогвали. Винаги го казвах и на девойките, с които се виждах повече от един път, защото не исках да ги подвеждам, обаче и на тях не им пукаше. Приятелите и колегите знаеха, че изневерявам – само тя така и не разбра, иначе щеше да ми издере очите! Сега съм със страхотна жена и нито искам да й изневерявам, нито ще я деля с друг!“
Андрей, 35 г.

ФАЛШИВИЯТ ОРГАЗЪМ

„Случвало ми се е да се преструвам. Как не разбра гаджето ли? Ами, просто смотолевяш, че толкова я искаш, че не може да ти падне ерекцията, презервативът крие останалото. И това свърши работа, даже тя беше доволна! Тогава бях адски изморен и не се получи. Много по-лесно е да излъжеш, отколкото да даваш обяснения. Жените как го правят?“
Васил, 24 г.

БРОЙКИТЕ

„Лъгал съм с колко жени съм преспал от чисто притеснение. Ако кажеш над 10-15, гаджето отсреща започва да мига на парцали. И усещаш как ти закача етикет „несериозен донжуан“. Даже имам чувството, че ако кажеш по-голяма цифра, жените се чувствате някак унизени. Не знам защо, аз лично нямам проблеми с това с колко мъже е била жената. Обаче лъжа, само когато преценя, че истината ще донесе проблеми във връзката. Със сегашното ми гадже бях откровен – оказа се, че и двамата сме с бурно минало. Всъщност аз не си знам точната бройка, обаче е към 35. И повечето жени имат проблем с преглъщането й. Но никога не съм я увеличавал, само съм я смалявал. Мисля, че повечето жени осъждат секса за по една нощ, така че предпочитам да си спестя част от тези бройки в признанията.“
Тодор, 33 г.

80% от мъжете ще се втурнат да затегнат възела, ако намерят любовта на живота си.
7% от мъжете признават, че докато правят секс с гаджето си, мислят за себе си.
38% вярват, че като мъже са генетично програмирани да изневеряват.
20% признават, че са имитирали оргазъм.

Текст:cosmopolitan.bg

Close