fbpx

В свят на повърхностна любов, обещавам да бъда истинска

В свят, където текстовите съобщения са основният начин за комуникация, където малките червени сърчица към снимката се анализират като привързаност, където надписите са предумишлени, аз обещавам да оставя телефона си на страна и да гледам в очите.В свят, където казваме едно нещо и мислим друго, където казваме на хората, че ги обичаме, без да знаем тежестта на тези думи, обещавам да говоря честно.

В свят, където използваме приложения за запознанства, вместо да ходим на срещи, където преследваме нереалистичното преди реалното, където бягаме, защото е по-лесно, отколкото да се борим, аз обещавам да се боря за теб и с теб.

В свят на уклончива любов, на половинчата любов, на „само за момента, защото ме е прекалено много страх да обичам“, обещавам да остана.

И в свят на повърхностна любов, обещавам да бъде истинска.

Не се страхувам да обичам. Не се страхувам да се впусна в това. Не се страхувам да хвана ръката ти и да избягаме, където ще се чувстваме свободни.

Искам да те обичам по единствения начин, по който знам – с цялото си сърце.

Искам да се смея и да ти позволя да ме въртиш във въздуха. Искам да те прегърна и да целуна устните ти. Искам да се проучим един друг. Да се ядосаме един на друг. Искам да се смеем, докато не ни заболят коремите. Искам да се влюбя и да продължа да се влюбвам всеки ден.

В свят, където се страхуваме от себе си, в свят, където да покажеш сърцето си на някого е ужасяващо, в свят, където хората се преструват, че не искат да бъдат обичани, когато това е всичко, което търсят, аз ще ти кажа директно, че ме е грижа. Ще те целувам. Ще се пресегна към теб в колата, в леглото…. и ще те придърпам към себе си.

И няма да те пусна да си тръгнеш

Виж, не искам тази фалшива любов, любовта, която изглежда красива отвънка.

Не искам любов, която е само повърхностна.

Любовта, която е колеблива и страхлива. Не искам безсмислена любов, любов, която трае само една вечер и се основава на физическото.

В свят, който се крие зад маски, в свят, където се страхуваме да кажем на някого, че всъщност той има значение за нас, аз ще бъда жената, която ще позволи на сърцето си да говори.

Ще бъда истинска, ще бъда там, няма да избягам. Ще те обичам с цялото си сърце всеки ден.

Текст:iwoman.bg

Close